Wordt onze nieuwsbrief niet goed weergegeven, bekijk dan de online versie.
Juli 2016  
In deze nieuwsbrief:

Steeds meer ouderen komen in de knel
Arrangementen
Buurtondernemingen
Geen (Be)leef3.nu evenement
Website
Uwthuiszorgwinkel.nl
Op pad met de Groengrijs bus
Weer vaker nieuwsbrieven


Aanmelden lidmaatschap

Stuur deze nieuwsbrief door

 
Geachte relatie
Het is inmiddels lang geleden dat u van ons een nieuwsbrief heeft ontvangen. De reden hiervoor is dat er momenteel veel verandert bij Leef3.nu. We hebben in een eerdere nieuwsbrief al aangegeven dat we er niet alleen willen zijn voor vitale senioren, maar vooral ook voor kwetsbare ouderen die het moeilijker hebben en meer aandacht verdienen. Daarnaast gaan we ons nadrukkelijker op mantelzorgers richten.

Om dit mogelijk te maken is het van belang dat wij onze organisatie anders inrichten. De nadruk komt veel meer te liggen op de reële vragen, wensen en behoeften van ouderen en mantelzorgers. We zijn bezig een netwerk op te bouwen met leveranciers, belanghebbenden en medewerkers van Beweging 3.0 en Welzin om dit te kunnen realiseren. Want een ding is duidelijk, alleen door intensieve samenwerking kunnen we de benodigde stappen vooruit zetten.

In deze nieuwsbrief willen u informeren over onze beweegredenen en u een inkijkje geven van waar we mee bezig zijn.
 
  Ontwikkelingen in de maatschappij
Steeds meer ouderen komen in de knel
Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen. Dat is een gegeven dat u nauwelijks zal verrassen. Veel mensen vinden het immers prettig om zo lang als mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Voor een grote groep mensen ligt dit echter anders. Een grote groep ouderen voelt zich kwetsbaar, eenzaam en ervaart steeds meer lichamelijke (en geestelijke) ongemakken. Deze groep groeit de komende jaren ontzettend. Tussen nu en 2024 zal het aantal 80-plussers verviervoudigen.

In de omgeving Amersfoort ligt het percentage 80-plussers hoger dan gemiddeld en daarvan valt een groot deel onder de ondergrens van middeninkomens. Door veranderde wetgeving wordt een aantal voorzieningen die vroeger vanzelfsprekend waren tegenwoordig niet meer vergoed. Vanaf 2017 zal het aantal voorzieningen dat voorheen vergoed werd nog meer afnemen. Hierbij kunt u denken aan huishoudelijke ondersteuning, schoonmaken, eten. Maar ook wordt het steeds moeilijker om in aanmerking te komen voor opname in een verpleeghuis.


  Ontwikkelingen bij Leef3.nu
Arrangementen
Mensen blijven dus langer thuis wonen, maar niet altijd uit vrije wil. En tegelijkertijd moeten mensen steeds meer zelf betalen. Leef3.nu wil er zijn voor hen. Voor ouderen die het goed hebben, maar vooral ook voor ouderen die het moeilijker hebben. Wij werken zo intensief mogelijk samen met maatschappelijk betrokken leveranciers, zodat wij u diensten en arrangementen kunnen aanbieden voor een zo gunstig mogelijke prijs. Momenteel zijn wij arrangementen aan het ontwikkelen op het gebied van voeding, schoonmaak, was en huishoudelijke ondersteuning. Door intensief met onze leveranciers samen te werken en de samenwerking tussen de leveranciers onderling te stimuleren wordt het mogelijk om onze diensten qua prijs zo scherp mogelijk neer te zetten. Daarbij willen we voor ieder wat wils kunnen bieden. Voor iedere beurs. Dus ook mensen met een krappe beurs kunnen bij ons terecht.
Buurtondernemingen
Er wordt hard gewerkt om buurtondernemingen te realiseren op een aantal locaties van Beweging 3.0. Hier kunnen mensen terecht voor een kopje koffie of een lekker maaltijd, en er zullen tal van activiteiten plaatsvinden. Iedereen in de buurt is er van harte welkom. Om er even uit te zijn. Om op een natuurlijke manier andere mensen te ontmoeten. Of gewoon voor de gezelligheid. In de volgende nieuwsbrief kunt u hier meer over lezen.
  Andere keuzes
Geen (Be)leef3.nu evenement
Wij gaan ons meer inzetten voor de ouderen die het wat moeilijker hebben. Dat betekent ook dat we keuzes hebben moeten maken. Dat betekent ondermeer dat wij besloten hebben om niet langer het (Be)leef3.nu evenement in Leerhotel Het Klooster te organiseren. We hebben dit de afgelopen jaren met veel plezier gedaan, maar de organisatie kost tijd en geld; dit stoppen wij liever in de ontwikkeling van arrangementen en uitbreiding van losse diensten.


  Uitgebreid scala aan diensten
Website
De verwachting is dat wij de eerste arrangementen in de herfst kunnen aanbieden. Tot die tijd (en uiteraard ook daarna) kunt u natuurlijk gewoon gebruik blijven maken van de diensten die op onze website staan. Als u naar www.leef3.nu gaat en op diensten klikt, krijgt u een uitgebreid overzicht te zien van diensten waar u ook nu al gebruik van kunt maken en die uw leven kunnen vergemakkelijken. Het scala is breed, van thuiskapsters tot klusjesmannen, van pedicures tot mensen die u kunnen helpen met uw administratie. Van dagtochten met de bus tot rijbewijskeuringen. Bij iedere dienst staat een omschrijving en kunt u een filmpje bekijken waarin wordt uitgelegd wat de dienst inhoudt.

Naast de arrangementen die in ontwikkeling zijn zal ook het aantal diensten de komende tijd steeds verder worden uitgebreid. Wilt u een dienst afnemen maar komt u er zelf niet uit? Misschien dat een familielid of buurman of –vrouw u kan helpen. En anders kunt u altijd contact met ons op nemen op: 033 – 469 23 23.
  Diensten uitgelicht
Uwthuiszorgwinkel.nl
Uwthuiszorgwinkel.nl nu ook in Zeist 
Met ingang van 1 april jl. heeft Uwthuiszorgwinkel.nl de thuiszorgwinkel van Welcom Careshop, Voorheuvel 75 in Zeist overgenomen. Met deze uitbreiding kunnen zij u nog beter van dienst zijn. Vanuit deze locatie, een prachtige ruim opgezette winkel, verzorgen zij de uitleen, verhuur en verkoop van (gratis) hulpmiddelen in Zeist, Utrecht, de Bilt en Gooi & Vechtstreek. 

Uiteraard blijven de huidige plaatsen ook bediend met dezelfde zorg en service zoals u van hen gewend bent. Hulpmiddelen nodig? Bel 033- 461 91 91.

Gratis trapliftspreekuur
In samenwerking met Handicare organiseert Uwthuiszorgwinkel.nl een gratis trapliftspreekuur. Handicare traplift expert Bob Sandifort komt naar de vestigingen in Amersfoort en Zeist om u te voorzien van informatie, advies en een demonstratie van de trapliften. Onder het genot van een kopje koffie hoort u alles over de mogelijkheden van een traplift en ontdekt u of een traplift een mogelijke oplossing is in uw woning.

Het is wenselijk om u voor dit spreekuur aan te melden. Bel 033- 461 91 91 of mail naar verkoop@uwthuiszorgwinkel.nl. De eerstvolgende spreekuren:
- 11 augustus 10.00-15.00 uur Amersfoort, Vanadiumweg 15
- 25 augustus 10.00-15.00 uur Zeist, Voorheuvel 75

Kunt u niet komen, geen nood, UwThuisspecialist Marvin Rijsman komt u ook graag thuis uitleg geven.

Op pad met de Groengrijs bus
Ook de komende maanden organiseert de Vereniging Groengrijs met Leef3.nu weer een hele reeks leuke, boeiende en verrassende dagtochten met de vertrouwde Groengrijs bus.

20 september
Met Prinsjesdag rijdt de Groengrijs bus u naar Den Haag om de sfeer te proeven en het allemaal van dichtbij mee te maken.

6 oktober en 10 november
Fans van een goede jenever zullen genieten van het bezoek aan Nolet Distillery, de distilleerderij waar Ketel 1 gemaakt wordt.

17 november
We gaan winkelen in Designer Outlet Roermond, een fraai winkeldorp. Hier vindt u meer dan 800 luxueuze merken met forse kortingen.

20 december
Bezoek aan kerstmarkt Dortmund, de grootste kerstmarkt in Duitsland met meer dan 300 kraampjes en een breed aanbod aan eten en drinken.

Groengrijs heeft nog veel meer excursies in petto zoals een vijfdaagse kerstreis naar Duitsland van zondag 11 december tot en met donderdag 15 december. Meer over deze excursie en andere excursies binnenkort op https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs. Geen internet? Bel: 06-54653881.


  Nieuwsbrieven in de toekomst
Weer vaker nieuwsbrieven
Het veranderen van de organisatie van Leef3.nu is een intensief proces. Dit heeft er toe geleid dat we een aantal zaken even op een zacht pitje hebben moeten zetten. De nieuwsbrief was er een van. In de toekomst zult u weer vaker nieuwsbrieven van ons ontvangen. Met nieuws over het aanbod van Leef3.nu, tips en alles wat wij kunnen verzinnen om u te helpen het leven aangenamer te maken. Heeft u zelf suggesties? Wij horen het graag. Stuur uw suggesties dan s.v.p. naar: info@leef3.nu.
U staat ingeschreven voor ontvangst van onze nieuwsbrief met het adres . Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hiervoor afmelden.

Colofon:
Leef3.nu
Postbus 2633
3800 GD Amersfoort
T: (033) 469 23 23
info@leef3.nu
www.leef.nu