Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
27 september 2017
Geachte relatie,
Wij vonden het fijn te horen dat velen van u onze vorige nieuwsbrief hebben gelezen en gewaardeerd. Welke onderwerpen hebben wij in deze nieuwsbrief voor u?

Op veler verzoek weer een gezellige dagtocht van Vereniging Groengrijs. Wij zijn ook blij u een nieuwe dienst te kunnen aanbieden voor meer veiligheid in en om het huis. Verder krijgt u in onze blog informatie over regelgeving voor het aanvragen van huishoudelijke hulp en kunt u lezen over een geslaagde open dag bij een van onze dienstverleners. Bent u mantelzorger of heeft u een mantelzorger? Dan aan u of uw mantelzorger het vriendelijke verzoek onze enquête over mantelzorgers in te vullen, deze vindt u onderaan in de nieuwsbrief.
 
Veel leesplezier!

PS Is een familielid, vriend of buurvrouw nog geen lid van Leef3.nu? Dan kan dat nu de komende 3 maanden gratis! U kunt zich aanmelden via onze website.
 
 
Dagtocht GroenGrijs Leef3nu Loosdrecht
Dagtochten 
Groengrijs Bus

Vrijdag 20 oktober a.s. organiseert Vereniging Groengrijs met Leef3.nu een kleurrijke herfstvaartocht over de Loosdrechtse Plassen & de Vecht

Ervaar tijdens deze vaartocht de uitgestrektheid van de Loosdrechtse Plassen en de romantiek van de Vecht terwijl u in de verwarmde salon geniet van de lunch.

 Meer info & boekingen Meer info & boekingen
 
 
Diensten voor uw
Gezondheid & Gemak
 
 
 
Rode Kruis aan Huis
Nieuwe dienst
Rode Kruis 
aan Huis
Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis
dan in het verkeer?


Daarom geven Rode Kruis-vrijwilligers graag voorlichting over veiligheid in en om het huis. Dat doen zij met een gratis veiligheidscheck bij u thuis.
  Meer informatie
Veiligheidscheck
Ook thuis een veiligheidscheck?
Voor het voorkomen van:
  • vallen
  • brand
  • inbraak

Neem contact met ons op via onze website
 
 
Blog
Hulp in de Huishouding
Weggemans Juridisch Advies
  Door Petra Weggemans  
  27 september 2017
Wilt u graag huishoudelijke hulp aanvragen bij de gemeente? Maar weet u door de bezuinigingen van de overheid niet of u daarvoor in aanmerking komt? Lees dan deze blog van Petra Weggemans van Juridisch Adviesbureau Weggemans. Zij vertelt u over de werkwijze van de gemeenten, de voorwaarden en aandachtspunten.
  Lees verder
 
 
Enquête mantelzorger Kaoutar
Enquête 
Mantelzorgers
Onze dienstverlening beter afstemmen op de behoeften van mantelzorgers. In opdracht van Leef3.nu doet Kaoutar Bouhssina hier onderzoek naar voor haar opleiding aan het MBO Amersfoort.
 
Bent u mantelzorger of heeft u een mantelzorger? Wilt u of uw mantelzorger dan alstublieft de vragenlijst invullen? Het kost ongeveer 5 minuten.
Hartelijk dank!
  Ga naar de vragenlijst
Open dag bij Tiggelaven
Tijdens de Landelijke Open Dag van de Hoveniers op 23 september jl. hield Tiggelaven Groenbeheer open huis en vierde tegelijk het 15-jarig bestaan. Lillian Wagt liet zien hoe je van (afval)hout o.a. prachtige schalen maakt. Het was voor jong en oud een zonnige en vooral gezellige middag.

Heeft u hulp nodig bij uw tuinonderhoud door een erkende hovenier? Neem dan contact met ons op via 033 469 23 23
  Meer informatie
 
Agenda
Muziekcafé
  De Nieuwe Kerk in Amersfoort (ingang Daltonstraat)  
  14 oktober, 11 november & 23 december 2017
Het muziekcafé is een huiskamerconcert met gezonde lunch voor mantelzorgers en hun dierbaren (en voor anderen die graag deelnemen) om elkaar in een fijne sfeer te ontmoeten.

Het muziekcafé wordt eens in de maand georganiseerd op zaterdag van 10.30 tot 13.00 uur. De kosten bedragen € 7,50 euro per persoon per keer.
  Meer informatie en aanmelden
 
Dagtocht Loosdrechtse Plassen en de Vecht met Groengrijs bus
  Opstap Hooglanderveen & Amersfoort  
  20 oktober 2017
De Groengrijs bus brengt u naar Loosdrecht. Daar gaat u aan boord voor een kleurrijke herfstvaartocht met Rederij Loosdrecht over de Loosdrechtse plassen en de Vecht.
  Informatie & boeken
 
Dag van de Mantelzorger
   
  10 november 2017
Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. Ze zorgen voor hun naaste en niet altijd hebben ze contact met andere mantelzorgers. Daarom worden mantelzorgers nu jaarlijks in het zonnetje gezet. Op deze 10e november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Meer informatie hierover volgt op onze website www.leef3.nu
 in
 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Computerweg 6
3821 AB Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin