Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
19 februari 2018
Geachte relatie,
Wij kijken terug op fijne feestdagen, wij hopen u ook! De aanmeldingen voor de kerstdiners waren overweldigend. Nieuw dit jaar waren de kerstdiners bij Van der Valk. En vanwege de vele positieve reacties die wij hebben ontvangen, zullen wij ook volgend jaar deze locatie voor onze kerstdiners aanbieden. Maar ook de kerstdiners op de locaties van Beweging 3.0 werden door de gasten erg gewaardeerd, zowel het eten, als de gastvrije en prettige sfeer. Naast de positieve reacties zijn er ook aandachtspunten genoemd en daar zullen we de volgende keer zeker rekening mee houden. 

Ook zijn wij blij dat u ons magazine heeft gewaardeerd. Mocht u het magazine (en uw ledenpas) niet ontvangen hebben, laat ons dit dan alstublieft weten via ons e-mailadres: info@leef3.nu. Wij zorgen dan alsnog voor een correcte bezorging.
 
Waar kunt u dit keer over lezen in onze nieuwsbrief? Wij wilen u graag een update geven over onze arrangementen. Daarnaast een aantal bijzondere initiatieven, zoals de opening van een mantelzorgcafé in Soest en de Sociale Eettafel in de wijk Nieuwland (Amersfoort), een aanbieding van het Hulpmiddelencentrum, een blog van een gespecialiseerd verpleegkundige over incontinentie, hulp bij uw belastingaangifte, natuurlijk weer een aantal mooie dagtochten van Vereniging Groengrijs en nog meer interessante artikelen. 

Wilt u dat een bepaald onderwerp in een van onze volgende nieuwsbrieven behandeld wordt? Laat het ons dan weten via info@leef3.nu
  
Veel leesplezier!
 
 
 
Diensten voor u
Voor langer veilig en comfortabel thuis wonen 
Een vergrijzende samenleving, een terugtrekkende overheid, verzorgingshuizen die sluiten, allemaal ontwikkelingen waardoor steeds meer ouderen langer thuis (moeten) wonen. Daarnaast moeten veel zaken nu zelf geregeld en betaald worden. En dat is voor veel ouderen (en mantelzorgers) nog even wennen.
 
Er wordt in toenemende mate vanuit gegaan dat mensen zelf de regie over hun leven hebben en nemen. Of dat ook lukt verschilt per persoon. Iedereen is anders. Maar het hangt natuurlijk ook sterk af van de levensfase waarin u zich bevindt.
Hoe ouder u wordt, hoe belangrijker het is dat u een aantal zaken goed geregeld heeft. De meeste mensen denken er liever niet aan, maar ouderdom komt nu eenmaal met gebreken. Dan is het een geruststellend idee als u erop kunt vertrouwen dat u ondersteuning kunt ontvangen zodra u het nodig heeft.
 
Leef3.nu biedt talloze diensten aan die u kunnen ondersteunen, om zo lang mogelijk een zo prettig mogelijk leven te kunnen hebben. Dit kunnen losse diensten zijn, zoals een pedicure aan huis, huishoudelijke hulp of iemand die u kan helpen met uw administratie. Maar Leef3.nu zal ook steeds vaker diensten in een soort totaalpakket aanbieden, arrangementen geheten. Deze arrangementen bieden meer zekerheid. En omdat meerdere aanbieders van diensten efficiënter kunnen samenwerken kan dit ook een gunstig effect hebben op de prijs.
 
Vooral wanneer meerdere ouderen op een locatie wonen, in een aanleunwoning bijvoorbeeld, of in seniorenwoningen (ofwel: beschut wonen) kunnen deze arrangementen interessant zijn. Immers, hoe meer mensen de arrangementen afnemen, hoe lager de logistieke kosten zijn, en dat merkt u dan weer in uw portemonnee.
 
Leef3.nu bezoekt momenteel meerdere locaties waar mensen beschut wonen. We voeren hier 1-op-1 gesprekken met bewoners om meer inzicht te krijgen in hun wensen en behoeftes. Dit zijn voor ons zeer informatieve gesprekken. De behoeftes zijn verschillend per persoon. Maar we zien ook een duidelijke rode draad. Zo zijn huishoudelijke hulp, afval ophaal service, tijdelijke ondersteuning bij ziekte, gezellige activiteiten en vervoer veel genoemde diensten.
 
Leef3.nu past haar diensten en arrangementen voortdurend aan op de informatie die uit dit soort gesprekken komt. We hebben inmiddels dan ook een uitgebreid dienstenaanbod. Voor ouderen en voor mantelzorgers. Maar we zijn nog lang niet klaar. Want de tijden blijven veranderen, en Leef3.nu wil nu én straks een passend aanbod kunnen (blijven) leveren, voor iedereen die veilig en prettig ouder wil worden.
 
Bij een flink aantal diensten krijgt u als lid van Leef3.nu korting (zie voor meer informatie onze website www.leef3.nu). Wij zijn daarnaast met onze leveranciers in gesprek over hoe wij met elkaar nog aantrekkelijker geprijsde combinaties van diensten voor u kunnen maken.
 
Wij zullen u hiervan natuurlijk op de hoogte houden. Niet alleen via deze nieuwsbrief, maar ook onze website en onze social media. Heeft u ergens behoefte aan? Laat het ons weten! Of heeft u een vraag? Neem contact met ons op via
033 469 23 23 of info@leef3.nu.
 
 
Diensten voor uw Gemak
  • Verhuist u of een familielid naar een kleinere woonruimte of verpleeghuis?
  • Heeft u weinig tijd en wilt u graag hulp met in- en uitpakken, het zorgvuldig uitzoeken, opslaan of afvoeren van overtollige huisraad?
  • Of is een familielid overleden en moet het huis worden leeggeruimd en binnen een korte tijd weer schoon worden opgeleverd?

U kunt hiervoor de deskundige hulp inschakelen van BoedelZ. Roland Lap komt graag langs voor gratis en vrijblijvend advies.
  Lees meer
 
Hulp bij uw belastingaangifte
De jaarlijkse belastingaangifte is iets waar veel mensen tegenop zien. U ook? V.a. € 55,- neemt Leef3.nu dit voor u uit handen.
Belastingaangifte op locatie of thuis
Elk jaar (in maart en april) vullen erkende belastingconsulenten op diverse locaties van Beweging 3.0 in Amersfoort, Leusden, Soest en Baarn (en/of op hun eigen kantoor) uw aangifte in. Als lid van Leef3.nu betaalt u € 55,- voor een belastingspreekuur van drie kwartier. Niet-leden betalen € 65,-. De tarieven gelden alleen voor particulieren.

Wilt u de belastingaangifte liever thuis doen? Dan betaalt u € 75,- per belastingspreekuur (€ 85,- voor niet-leden).
  Informatie & Aanmelden
 
 
Dagtochten GroenGrijs Leef3nu
Dagtochten 
Groengrijs Bus

Vrijdag 9 maart a.s. een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, een reis door de Nederlandse geschiedenis
Ledenprijs € 35,-

Met de museumkaart en Bankgiroloterij VIP Card krijgt u bij het Openluchtmuseum een korting van
€ 12,50.

 
Donderdag 12 april a.s. ervaar de lente in Maastricht. We maken een vaartocht op de Maas met Rederij Stiphout. De middag kunt u gaan winkelen of een of meer musea bezoeken. Ledenprijs: € 25,-

Donderdag 19 april a.s. een bezoek aan een schapenboerderij op Texel met lammetjes. Een lunch aan zee en een bezoek aan de haven van Oudeschild. Ledenprijs € 35,-

Meer info & boekingen
 
 
Opening Mantelzorgcafé in Soest
Woensdagmiddag 10 januari jl. opende wethouder Marcel Adriani van de gemeente Soest Uw Mantelzorg Café in Soest. Dit gebeurde in aanwezigheid van een groot aantal mantelzorgers en bij de mantelzorg betrokken professionals.
Een mooie locatie met een inloopfunctie, gezellig en warm ingericht. Mantelzorgers voelen zich direct welkom. U kunt binnenlopen voor een kop koffie en een praatje met andere mantelzorgers. U bent van harte welkom!
  Lees meer
 
 
Diensten voor de Gezelligheid
De sociale eettafel gaat van start!
In wijkboerderij Nieuwland is nu een ontmoetingsplek waar iedereen uit de wijk welkom is om een hapje te eten of gewoon langs te komen voor een praatje. En in het bijzonder kwetsbare personen, zoals ouderen en mensen die eenzaam zijn.
  Lees verder
 
'Saar' José gaat mee
De moeder van een van onze leden heeft sinds 7 jaar dementie. De laatste 2 jaar werd het alleen thuiswonen voor mevrouw steeds lastiger en kwam ze nog maar weinig buiten. De kinderen zochten een oplossing.
  Lees verder
 
Producten voor uw Gezondheid
De hulpmiddelen van Hulpmiddelencentrum (voorheen UwThuiszorgwinkel.nl) helpen u om zelfstandig en mobiel te blijven. U kunt deze aanschaffen of tijdelijk huren. Meer informatie vindt u hier.

Deze maand hebben zij een kortingsactie:
Voor alle leden van Leef3.nu geldt 25% korting op het Sissel Sitfit kussen voor een actieve en ergonomische zitpositie (beperkte voorraad, dus
op = op).
  Informatie & bestellen
 
Thuiskapper in Soest gezocht!
Ben je gediplomeerd kapper, woonachtig in regio Soest en heb je affiniteit met ouderen?
Dan komen wij graag in contact met jou!

Alle bij ons aangesloten ZZP-ers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze dienstverleners. 

Leef3.nu heeft een uitgebreid netwerk van dienstverleners. Met de diensten en producten van Leef3.nu kunnen ouderen zo lang en comfortabel mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. 

Meer informatie & Aanmelden
Wil je graag meer weten over de mogelijkheid ons team van ZZP-ers te versterken? Neem dan contact met ons op via 033 469 23 23 of per e-mail.
Ga naar onze website Ga naar onze website
 
 
Blog
Incontinentie, een probleem met een oplossing?

Weggemans Juridisch Advies
  Door Johanneke Scherrenburg  
  19 februari 2018
‘… en toen zat ze op de trap. Te plassen. Omdat ze dacht dat daar de wc was.’ 
Ik kijk naar de man tegenover me. Hij oogt vermoeid. Gebroken nachten zorgen ervoor dat hij onvoldoende uitrust. Zijn vrouw heeft dementie. ‘s Nachts doet ze het incontinentiemateriaal dat ze draagt af en plast in bed. Dat zorgt bij hem voor nog meer wasgoed en dat wil hij voorkomen. Want hij heeft het al zo druk. De wasmachine maakt overuren en klaagt niet. Maar het drogen van de was. Waar moet dat gebeuren? Een droger heeft hij niet.
  Lees verder
 
 
Leef3.nu is verhuisd
Het team van Leef3.nu is verhuisd naar de Drentsestraat 14 in Amersfoort. Ook Welzin, Indebuurt033 en Stichting Sociale Wijkteams Amersfoort zijn daar gehuisvest. Wij kijken ernaar uit om met deze mooie organisaties samen te werken aan de beste dienstverlening voor onze leden.
 
Agenda
Belastingspreekuren
  Diverse locaties  
  1 maart - 30 april 2018
Voor hulp bij uw belastingaangifte.
  Informatie & aanmelden
 
Dagtocht Openluchtmuseum
  Arnhem  
  9 maart 2018
Met de Groengrijs bus naar het Openluchtmuseum in Arnhem voor een reis door de Nederlandse geschiedenis.
  Informatie & boeken
 
Dagtocht Maastricht met vaartocht
  Maastricht  
  12 april 2018
Lente in Maastricht met een vaartocht op de Maas met Rederij Stiphout. 
's Middags winkelen of een of meer musea bezoeken.
  Informatie & boeken
 
Lammetjestocht
  Texel  
  19 april 2018
Een bezoek aan een schapenboerderij op Texel. Een lunch aan zee en een bezoek aan de haven van Oudeschild.
  Informatie & boeken
 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin