Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
17 juli 2018
Geachte relatie,

De zomer is begonnen en hoe! Geniet u ook zo van het heerlijke zonnetje? Of misschien zoekt u liever een schaduwrijk plekje op. Bij de zomer hoort vakantie, toch? Een fijne reisbestemming kiezen, koffers pakken, paspoorten niet vergeten en vertrekken maar! 

Een luisterend oor
Helaas is vakantie vanwege fysieke beperkingen niet voor iedereen (meer) mogelijk. En dat geldt voor veel van onze leden. Minister Hugo de Jonge (VWS) sprak in dit kader over 'Zomereenzaamheid'. Familie en vrienden gaan op vakantie en dan wordt het voor veel ouderen een paar weken erg stil. Even een praatje maken met iemand uit de nabije omgeving zit er dan niet in. Hij noemde en roemde in dit kader het mooie initiatief van Sensoor, een luisterlijn die dag en nacht klaarstaat. Maar ook wij kunnen in deze periode proberen een luisterend oor te bieden; aan familie, vrienden, buren of de ouderen die wij in onze woonplaats tegenkomen. Op deze manier kunnen wij allemaal genieten van de - nu al - heerlijke zomer!
  
Waar kunt u over lezen in onze nieuwsbrief? 
Natuurlijk over onze dagtochten, die erg populair zijn, dus wees er snel bij! En wij informeren u over de nieuwe wetgeving rondom privacy (AVG) die per 25 mei jl. is ingegaan. Wij hebben weer een nieuwe dienst: Nootoplossing, die u ondersteunt bij uw hulpvraag op het gebied van zorg en welzijn. Verder kunt u lezen over een  gezamenlijk initiatief van Saar aan Huis en De Bloemendeel. En tot slot een drietal oproepen: van BNN/VARA, van Larikslaan2 en van onze collega's van Indebuurt033. 

Nieuwsgierig geworden? Wij wensen u veel leesplezier!

 
 
Dagtochten Groengrijs
Gaat u ook mee?

Zaterdag 4 augustus a.s. Tall Ships Races 2018 Harlingen

De Tall Ships Races 2018 belooft een grote maritieme happening te worden. 
Stap in de Groengrijs bus en rijd mee naar Harlingen.
Prijs: € 15,-


Zaterdag 18 augustus a.s. Mosseldag Yerseke

Mosselliefhebber? Ga mee in de Groengrijs bus naar Yerseke.
In dit mooie dorp is er de jaarlijkse Mosseldag.
Prijs: € 15,-


Zaterdag 8 september a.s. Wereldhavendagen Rotterdam

Geniet van de jaarlijkse ‘Wereldhavendagen’ in Rotterdam, Nederlands
grootste maritieme festival dat honderduizenden bezoekers trekt.
Prijs: € 10,-

Wilt u ook als vrijwilliger mensen blij maken met een dagje uit? Groengrijs groeit en is in de regio Amersfoort op zoek naar chauffeurs, gidsen, begeleiders en communicatiemedewerkers. Meer informatie vindt u op de website van Groengrijs.  

  Meer info & boekingen
 
 
Uw privacy is bij ons in goede handen

U heeft er waarschijnlijk al over gehoord: de nieuwe wetgeving rondom privacy is per 25 mei jl. ingegaan.
Deze wet, de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG), zorgt voor meer inzicht in welke persoonsgegevens verzameld worden en waarom, en maakt het ook veel eenvoudiger voor consumenten om gegevens te beheren. Daarnaast heeft deze verordering een betere bescherming van persoonsgegevens ten doel.

Om ons werk goed te kunnen doen heeft Leef3.nu gegevens van haar leden nodig. Daar gaan we zorgvuldig mee om. Uiteraard verwerkt Leef3.nu alle gegevens conform deze nieuwe AVG.

U vindt onze nieuwe privacyverklaring hier. Ook hebben we een cookieverklaring toegevoegd op onze website. Deze vindt u hier.

Heeft u nog vragen, dan kunt u deze stellen via het e-mailadres info@leef3.nu.

  Meer informatie
 
 
Samen een bloemstuk maken
Op 15 mei jl. heeft Saar aan Huis met de Bloemendeel, een bedrijf uit Achterveld, diverse ouderen een fijne middag bezorgd.
De ouderen afkomstig uit Amersfoort, Soest en Leusden genoten van een hapje en een drankje terwijl zij samen hun bloemstuk maakten. Dit mocht na afloop meegenomen worden naar huis.   
Saar aan Huis is een van onze partners voor het bieden van ondersteunende (of vervangende) mantelzorg. Tijdelijke hulp voor u of uw mantelzorger in uw eigen huiselijke omgeving. U kunt denken aan het bereiden van maaltijden, begeleiden naar een afspraak, een leuk evenement of gewoon samen een kopje thee drinken. Ook wordt Saar steeds meer ingezet om partners van ouderen met dementie te ontlasten. Die zijn vaak 24/7 in de weer en dreigen zelf aan de zorg onderdoor te gaan. Door een middag in de week een Saar in te schakelen kunnen ze hun mantelzorgtaken beter aan.
 
Om in deze behoefte te voorzien is het idee ontstaan bij Karin van Wee van de Bloemendeel en bij Angelique Abbring van Saar aan Huis (voor regio Eemland) om ouderen op deze wijze een fijne middag te bezorgen. Samen met hun eigen Saar maken zij een mooi bloemstuk en hun mantelzorger heeft even wat tijd voor zichzelf.
 
  Lees meer over vervangende mantelzorg
 
 
Blog
AED Nieuwsbrief Leef3.nu - mei 2018
Een nieuwe dienst bij Leef3.nu
  Luckie d'Arnault  
  17 juli 2018
Ik ben Luckie d'Arnault en samen met Marjolein Oorthuizen zijn wij de initiatiefnemers van Nootoplossing. Nootoplossing regelt zorg naar uw wens: indicering en toekenning van een persoonsgebonden budget, hulpmiddelen,
aanpassingen aan de woning of gemeentelijke voorzieningen. Heeft u een andere hulpvraag op het gebied van zorg en welzijn? Wij helpen u graag de weg te wijzen en gaan samen op zoek naar de mogelijkheden.

Sinds deze maand werken wij samen met Leef3.nu en vertellen wij u graag over de achtergrond van Nootoplossing en wat onze dienstverlening inhoudt.
  Lees verder
 
 
 

Liefde is...
Voor het nieuwe NPO 1 televisieprogramma 'Liefde is...' van Sophie Hilbrand heeft BNN/VARA aan Leef3.nu gevraagd een oproep in deze nieuwsbrief te plaatsen.

Programma
Het programma gaat over romantische liefdesrelaties. Het zal in vijf uitzendingen portretten van mensen laten zien en daarnaast deskundigen op dit gebied aan het woord laten.

Oproep
Voor dit programma is de redactie van BNN/VARA op zoek naar 2 of meer vrienden (70+) die via een datingssite proberen een nieuwe liefde te vinden.
Deze personen zijn goede praters die het leuk vinden om hun ervaringen met daten op televisie te delen in een mooi en integer portret van ongeveer 7 minuten.

Interesse?
Bent u iemand of kent u iemand die het leuk vindt om zijn/haar verhaal met een vriend/vriendin op televisie te vertellen? Dan ontvangt de redactie van BNN/VARA heel graag uw reactie via e-mail jaikwil@bnnvara.nl.
 
Eigen verantwoordelijkheid
Wij benadrukken dat het aanmelden voor dit programma uw eigen verantwoordelijkheid is en dat Leef3.nu uitsluitend haar nieuwsbrief voor deze oproep beschikbaar stelt en hierin verder geen rol heeft of aansprakelijkheid accepteert.
 
 
Leef3.nu op infomarkt 'Bewust Wonen'
Welke mogelijkheden zijn er voor ouderen om comfortabel, veilig en duurzaam te kunnen wonen? Dat was het thema van de informatiemarkt die op 23 mei jl. georganiseerd werd door de Gemeente Soest. Wij mochten de bezoekers vertellen over het uitgebreide dienstenaanbod van Leef3.nu. 
Kijk voor ons totale aanbod op onze website www.leef3.nu
 
Larikslaan2 zoekt maatjes
Wilt u echt iets voor een ander betekenen? En uzelf verder ontwikkelen? Word Maatje!
In Leusden is Larikslaan2 dringend op zoek naar Maatjes voor mensen met beginnende geheugenproblemen. Heeft u wekelijks een paar uurtjes over om met iemand een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken, foto's van vroeger te bekijken of gewoon gezellig te praten?

Meer info?
Kijk op www.sociaalplein-leusden.nl of neem contact op met Larikslaan2 en vraag naar Fiona Phelipa,
tel. 033 303 4444
 
Indebuurt033 zoekt vrijwilligers
Ook Indebuurt033 biedt ondersteuning aan senioren en zoekt nu verschillende vrijwilligers!
Naast dat u misschien ondersteuning krijgt, kunt u zelf ook iets betekenen voor een ander, bijvoorbeeld als vrijwilliger. U biedt een luisterend oor en zet uw kennis en ervaring in voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Meer info?
Kijk in de vrijwilligersvacaturebank of kom langs in een van de informatiewinkels.

 
Agenda
Tall Ships Races 2018 Harlingen
  Harlingen  
  4 augustus 2018
De Tall Ships Races 2018, een grote maritieme happening!
  Informatie & boeken
 
Mosseldag Yerseke
  Yerseke (Zeeland)   
  18 augustus 2018
De jaarlijkse Mosseldag in Yerseke op het schiereiland Zuid-Beveland (Zeeland).
  Informatie & boeken
 
Wereldhavendagen Rotterdam
  Rotterdam  
  8 september 2018
De jaarlijkse ‘Wereldhavendagen’, Nederlands grootste maritieme festival.
  Informatie & boeken
 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin