Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
2 oktober 2018
Beste lezer,

Het is zonnig en de lucht is blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. In de Verenigde Staten en Canada noemen ze zo'n nazomer 'Indian Summer'. Genieten van de zonnige herfstdagen maar ook al zin hebben in warme chocolademelk met slagroom. 

Geluksmomentjes
Het zijn de kleine dingen die het doen, een liedje uit 1972. Hoe waar dit is, blijkt uit de kleine geluksmomentjes die regelmatig met ons worden gedeeld. Een praatje in de supermarkt of iemand die een boodschapje voor u doet, een kopje koffie op een zonnig terras, samen genieten van een fijne maaltijd, een dagje uit. Als deze nieuwsbrief uitkomt, is het de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich eenzaam. Dat zijn 700.000 mensen. Anderen noemen deze week liever naar de oplossing voor eenzaamheid: de Week van de Ontmoeting. Wij willen heel graag dat u kunt genieten van fijn gezelschap en mooie ontmoetingen. Onze collega's van Indebuurt033 hebben deze week op elke dag een aantal gezellige activiteiten geselecteerd. En wij kunnen u weer een paar bijzondere uitjes en dagtochten aanbieden.

Samenwerking
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken wij nauw samen met onze collega's van Beweging 3.0, Welzin en Indebuurt033. Wij zoeken ook steeds meer samenwerking met andere organisaties die gericht zijn op het welzijn van ouderen. In deze nieuwsbrief brengen wij u een aantal mooie diensten onder de aandacht die door het Ouderenfonds zijn ontwikkeld.
 
En waarover leest u verder in onze nieuwsbrief? 
Een bioscoopje pikken? En geen zorgen over vervoer? Het kan vanaf dinsdag
9 oktober a.s. met het Leef3.nu Pathé Matinee. U kunt ook een mooie herfstwandeling maken of misschien wilt u wat meer spanning met de paardenraces op de renbaan Duindigt in Wassenaar? Wij hebben een mooie aanbieding van onze nieuwe maaltijdleverancier: twee smakelijke en gezonde maaltijden voor € 10,- of vijf voor € 20,-, gratis thuisbezorgd. Ook hebben wij weer een nieuwe dienst voor uw veiligheid: Antislipstrip.nl, met een gerust gevoel de trap aflopen. En onze partner van het Leef3.nu Zorgcollectief heeft voor u de veranderingen voor uw zorgverzekering voor 2019 op een rijtje gezet.

Wij wensen u veel leesplezier!

 
 
Leef3.nu Pathé Matinee
Nieuw!
Leef3.nu Pathé Matinee
Elke maand selecteren wij voor u een boeiende film in Pathé bioscoop in Amersfoort. In de pauze geniet u van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Zo ziet u de allerbeste films, zonder last te hebben van de drukte bij avond- en weekendvoorstellingen. Inclusief vervoer (3 opstapplaatsen)

Dinsdag 9 oktober a.s. om 13.30 uur (start film)
De Film
The Post is geregisseerd door Steven Spielberg en is een waargebeurd drama. De hoofdrollen worden gespeeld door niemand minder dan Meryl Streep en Tom Hanks. Het is een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

Kosten
€15,95 (incl. vervoer, koffie/thee met iets lekker in de pauze en entree van de film)

Aanmelden
Voor aanmelden, de opstapplaatsen en meer informatie over de film, klikt u hier.

Dit evenement gaat door bij een minimaal aantal van 25 deelnemers.
 
 
 
Dagtochten
Herfsttocht Leef3.nu
Herfsttocht
Gaat u mee op herfsttocht over de Utrechtse Heuvelrug?

Donderdag 11 oktober a.s. kunt u met de Groengrijs bus mee voor een mooie herfsttocht. We beginnen de dag in Boerderij De Weistaar met een lekkere kop koffie. U kunt daar kijken naar een film met uitleg over het maken van kaas, boter en karnemelk. Na afloop kunt u het Kaas- en Botermuseum en de Landwinkel bezoeken.

Prijs: € 25,- (incl. ontvangst met koffie, lunch in de vorm van een koffietafel en vervoer)
  Lees meer
Leef3.nu Dagtocht Duindigt
Paardenraces
Gaat u mee naar Renbaan Duindigt?

Zondag 14 oktober a.s. stapt u in de luxe touringcar bus voor een gezellig dagje naar Renbaan Duindigt. Genieten van de paardensport, de spanning & het spel en de bijzondere locatie met overdekte en verwarmde tribunes. Wilt u een gokje wagen dan kan dat, maar hoeft uiteraard niet. Inzetten kan al vanaf 1 euro.


Prijs: € 39,95 (incl. toegang tot Duindigt, ontvangst met koffie & gebak, een volledig verzorgde lunch, museumbezoek + rondleiding en vervoer)
  Lees meer
 
Diensten voor uw Gezondheid
Wilt u genieten van een verse smakelijke maaltijd voor thuis? Ter introductie van onze nieuwe leverancier Food Connect hebben wij een mooie aanbieding: 2 maaltijden voor € 10,- of 5 voor € 20,-, gratis thuisbezorgd. Lees verder voor meer informatie.
  Lees verder
 
Diensten voor uw Veiligheid
Voorkom gevaarlijke situaties!
Heeft u een trap in huis? Laat de traptreden dan beveiligen met een antislipstrip, waardoor u niet uitglijdt. Het monteren van de antislipstrips gebeurt vakkundig, stofvrij en secuur.  Lees meer over onze nieuwe leverancier Antislipstrip.nl.
  Lees meer
 
Nieuwe diensten voor u
Leef3.nu werkt graag samen met andere organisaties die zich inzetten voor de thuiswonende ouderen. Onderstaande diensten bieden wij aan in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Indebuurt033.

Match

Match is een gratis dienst waar mensen gebruik van kunnen maken als ze een maatje (vrijwilliger) zoeken. Iemand om een spelletje mee te spelen, samen te shoppen of andere gezamenlijke activiteiten. Meer informatie vindt u hier.

Zilverlijn
Zilverlijn is een gratis belservice voor ouderen. Voor een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Meer informatie vindt u hier

Plusbus033
De PlusBus033 (vroeger Boodschappenplusbus geheten) van Indebuurt033 zorgt dat u erop uit kunt! Ouderen kunnen met de bus uitstapjes maken of samen boodschappen doen. Meer informatie vindt u hier.
 
 
Prinsjesdag en uw Zorgverzekering
De miljoenennota is aangeboden aan de Tweede Kamer. U leest hier meer over de belangrijkste veranderingen voor uw zorgverzekering van 2019.

Wilt u uw zorgverzekering eens goed laten doorlichten? Neem dan contact op met de Leef3.nu Zorgverzekering Advieslijn op 088 121 02 10.
  Meer informatie
 
Agenda
Bioscoopfilm The Post (Pathé Eemplein)
  Amersfoort  
  9 oktober 2018 om 13.30 uur
Een boeiende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geregisseerd door Steven Spielberg. De hoofdrollen worden gespeeld door Meryl Streep en Tom Hanks.
  Informatie & boeken
 
Herfsttocht Utrechtse Heuvelrug
  Utrechtse Heuvelrug  
  11 oktober 2018
Een mooie herfsttocht waar de ene na de andere boom zich langzamerhand in herfsttooi hult en her en der de mooiste paddestoelen verschijnen.
  Informatie & boeken
 
Paardenraces Renbaan Duindigt
  Wassenaar  
  14 oktober 2018
Genieten van de paardensport, de spanning & het spel, de bijzondere locatie en de heerlijke lunch.
  Informatie & boeken
 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin