Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
25 juni 2019
 
Beste lezer,

De zomer is aangebroken, en hoe! Het is ontzettend warm, vind u ook niet? Klik hier voor wat handige tips als het lang warm weer is.

Wat leuk dat u de nieuwsbrief weer bekijkt! Wij hebben weer mooie onderwerpen voor u klaarstaan. Zo leest u onder andere over een cursus die u fitter en vitaler krijgt, en bieden wij u een prachtige dagtocht aan die u terugbrengt naar de 17e eeuw!

Ook vertellen wij over een uitbreiding in het basispakket van de zorgverzekering. En laten we zien waar u een afspraak kunt maken voor een zorgvergelijking.

Dan nog een tip voor een gratis veiligheidscontrole bij u thuis. De kans op vallen, brand en inbraak kan vaak nog worden verminderd. De moeite waard om even naar te kijken.

Daarna komt Leef3.nu, bescheiden als we zijn, zelf ook nog even aan bod. We waren te gast bij een wooncentrum en gingen in gesprek met de bewoners over hun vragen, wensen en behoeften. Daarnaast was het heel gezellig!

Ten slotte leest u onderaan in de Agenda over leuke zomeractiviteiten, zoals wandelen, fietsen en jeu de boules!

Wij wensen u weer veel leesplezier!

 
 
Blijf langer
zelfstandig en actief!
Uzelf fitter voelen en in balans zijn.. dat is wat we allemaal willen toch? Dan heeft SRO dé gouden tip: op dinsdagmorgen 3 september start de cursus Valpreventie bij MIA aan de Schothorsterlaan.

Na deelname aan de cursus zult u zich vitaler voelen, met een beter gevoel naar buiten gaan en u zult minder snel vallen.

De cursus wordt gegeven door 2 speciaal opgeleide buurtsportcoaches en bestaat uit 4 bijeenkomsten. U gaat trainen op beenspierkracht en conditie.

De kosten van deze 4 bijeenkomsten bedragen 30 euro. Wilt u zich opgeven of eerst wat meer informatie? Dat kan via seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323.

Na de cursus is er een programma om de weken erna door te trainen. Voor meer informatie hierover kunt u ook bovenstaand mailadres of telefoonnummer gebruiken.
 
 
Dagtocht Delfts Blauw &
Scheveningse Boulevard

De vaste lezers kennen Midland Tours inmiddels wel. Gijs Beijers en Roel Arends staan voor u klaar om u de mooiste dagtochten aan te bieden.

Zo kunt u op donderdag 22 augustus de wereld van Royal Delfts Blauw ervaren. U ziet de meesterschilders aan het werk, ontmoet ambachtslieden en bezoekt schitterende themakamers.

Ook kunt u de fabriek aanschouwen, waar in de 17e eeuw het bekende Delftse aardewerk werd geproduceerd. Daarna bent u in de gelegenheid om te genieten van een complete collectie handgeschilderd Delfts Blauw. Hier kunt u ook een leuke souvenir kopen.

Na het bezoek aan Royal Delfts Blauw rijdt u met de touringcar een mooie toeristische route door Den Haag, om vervolgens te eindigen bij de boulevard van Scheveningen. Hier kunt u nog even lekker uitwaaien. Een heerlijke afsluiter van de dag!

Leden van Leef3.nu krijgen korting, zowel op de dagtochten als de meerdaagse reizen. Niet-leden mogen natuurlijk ook mee!
Aanmelden
 
Gratis veiligheidscontrole
bij u thuis
Rode Kruis aan Huis
Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer?

Daarom geven Rode Kruis-vrijwilligers graag voorlichting over veiligheid in en om het huis. Dat doen zij met een gratis veiligheidscontrole bij u thuis. Het gaat dan vooral over het voorkomen van vallen, brand en inbraak.

Bekijk deze video, waarin u kunt zien hoe een veiligheidscontrole er aan toe gaat.

Een veiligheidscheck van Rode Kruis aan Huis is nu mogelijk in Amersfoort, Leusden en Woudenberg. Dus bent u hier woonachtig en wilt u een veiligheidscontrole bij u thuis?
  Meld u zich dan hier aan!
 
Nieuws over de basisverzekering
en een beltip
Met genoegen kunnen wij melden dat de zorg door een specialist ouderengeneeskunde aankomend jaar in het basispakket valt!

De specialist ouderengeneeskunde kijkt, naast het ziektebeeld, óók naar de gevolgen ervan. Wat voor invloed heeft het bijvoorbeeld op uw dagelijks leven en uw omgeving? En welke mogelijkheden heeft u nog om zoveel mogelijk uit het leven te halen?

Op deze vragen krijgt u vanaf 2020 dus ook antwoord in het basispakket. Noodzakelijke zorg van de specialist ontvangt u dan thuis. Wij van Leef3.nu vinden dit een goede ontwikkeling!

Dan nog een tip: denkt u wel eens na om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Soms kan overstappen veel opleveren, zoals een betere dekking en/of een kostenbesparing in de premie.
 
Heilbron heeft zeer ervaren zorgspecialisten in dienst die met u mee kunnen kijken of overstappen voordelig is voor u. Zij denken met u mee en vergelijken voor u de zorgverzekeraars.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een zorgvergelijking? Bel dan één van de Heilbron zorgadviseurs op 088 – 12 10 222.
 
 
 
Leef3.nu te gast bij
De Eemgaarde

Op 6 juni was Leef3.nu te gast in Wooncomplex De Eemgaarde in Amersfoort. Voor een grote groep bewoners mochten wij voorlichting geven over het uitgebreide diensten en service pakket van Leef3.nu.

Ook konden we ons Leef-loket onder de aandacht brengen. Bij dit loket kan iedereen terecht met diverse vragen over hulp en ondersteuning thuis. Het telefoonnummer van het Leef-Loket is 033-469 23 23. Heeft u dit nummer al in uw telefoon staan?

Na een waardevolle uitwisseling van vragen, wensen en behoeften met de aanwezigen, sloten we af met een heerlijke proeverij van onze maaltijdleverancier Food Connect.
 
 
Agenda
Wandeling van een uur
  Amersfoort  
  Dinsdag 2 juli van 15.00-16.00
 
Op dinsdagmiddag 2 juli is er een mooie wandelingvoor u uitgestippeld. U loopt mee met verhalenverteller Remko Schotsman. De wandeling start op de Saffierweg 1 in Dorrestein, ter hoogte van tennisvereniging 't Stort. Na het lopen krijgt u koffie met wat lekkers aangeboden op het mooie terras.

Adres: Saffierweg 1, Amersfoort. U kunt zich opgeven bij seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323.
   
 
Midgetgolf
  Bosbad Birkhoven, Amersfoort  
  Woensdag 3 juli van 10.00-12.00
 
Op woensdagochtend is er weer een leuke midgetgolfinstuif bij het Bosbad in Birkhoven. U kunt er, naast midgetgolfen, ook jeu de boules spelen of een quiz doen op het mooie terras. De instuif is inclusief koffie en wat lekkers.

Adres: Barchman Wuytierslaan 236. U kunt zich opgeven bij seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323.
 
Fietstocht
  Hoogland  
  Maandag 15 juli van 10.00-11.30
 
Vanaf dorpshuis De Neng in Hoogland kunt u op 15 juli meegaan met een korte fietstocht. Ook heel geschikt voor als u een fiets heeft zonder elektrische ondersteuning. Na het fietsen is er koffie met iets lekkers erbij in De Neng.

Adres: Engweg 7 in Hoogland. U kunt zich opgeven bij seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323.
   
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin