Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
18 juli 2019
Beste lezer,

Samen kletsen, breien, wandelen, fietsen, spelletjes doen, naar een museum gaan...

Samen leuke dingen doen, dat is wat we allemaal willen toch? Maar waarom is dat soms dan lastig om te organiseren? Hoe komt u bijvoorbeeld gemakkelijk met anderen in contact? Dat kan soms een uitdaging zijn.

Daarom hebben wij wat handige tips voor u op papier gezet, zodat u gemakkelijk met andere mensen in contact kunt komen. We beginnen met een prachtig initiatief, waarbij u mensen uit de buurt ontmoet met gezamenlijke interesses. Een aanrader!

Daarnaast hebben wij twee vragen voor u, waarmee u ons kunt helpen. En ten slotte zit de agenda (die onderaan de nieuwsbrief terug te vinden is) vol met zomeractiviteiten. Denk daarbij aan een dagtocht, een filmavond in de open lucht of een jeu de boules toernooi.

Wij wensen u veel leesplezier!

 
 
Ontmoet mensen uit uw buurt! Ontdek Leuke luitjes!
Even voorstellen

Leuke luitjes is een initiatief dat zich inzet om u met andere mensen in contact te brengen. Gewoon voor de gezelligheid of om samen uw hobby mee uit te oefenen.

Ook uw buurtgenoten zoeken naar mensen met dezelfde interesse. Ze willen leuke dingen doen met mensen van dezelfde leeftijd. Net als u! Leuke luitjes brengt u graag met uw buurtgenoten samen.

Waarom zou u hieraan meedoen?
Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar die nieuwe contacten in de buurt willen vinden. Of u nu alleen woont of samen, of u een actief leven leidt of dat dit door de jaren minder is geworden, gezelligheid en dingen samen doen is altijd fijn.

Via Leuke luitjes komt u eenvoudig in contact met buurtgenoten. Samen fietsen, wandelen, koffie drinken of eten, naar een museum of concert. Samen aan de slag met de fotocamera of de breipennen. Of gewoon gezellig kletsen. Er is van alles mogelijk. Buurtgenoten willen graag met u in contact komen. Klinkt goed toch?

En hoe werkt het?
U vindt elkaar via de website van Leuke luitjes. Deelname is geheel vrijblijvend en wordt u door Leef3.nu gratis aangeboden. Op de website staat stap-voor-stap beschreven hoe alles precies werkt.

Na een eerste kennismaking online volgt vaak een afspraak met een kopje koffie. En als het klikt kunt u gezellig samen optrekken.


"Zowel met Ans als met Marja heb ik kennis gemaakt en hebben we al nieuwe wandelafspraken gemaakt. Bedankt!" - Aafke

"Henk en ik hebben een leuke ontmoeting gehad in de lokale horeca. Het ziet ernaar uit dat we wel vaker contact zullen hebben." - Gerrit

"Dank voor jullie bemiddeling. Een geweldig idee om mensen op deze manier kennis te laten maken." - Gerda


  Klik hier om naar de website te gaan!
 
 
Herhaaloproep ledenpanel
Wat heeft u nodig om te doen wat u wilt? En op welke vlakken kan Leef3.nu u beter helpen? Wij nodigen u uit om daarover mee te praten in het ledenpanel.

Wij van Leef3.nu weten best veel over uw wensen, maar luisteren ook graag naar wat onze leden weten, vinden en bedenken. Daar worden wij veel wijzer van!

Bovendien is het een mooie manier om in contact te komen met anderen en te praten over interesses en ideeën! Vindt u ook niet?

Spreekt dit u aan? Geeft u zich dan snel op voor ons ledenpanel via info@leef3.nu. Wij kijken uit naar uw aanmelding.
 
Op de foto!
We staan voor een flinke uitdaging, namelijk het verzamelen van prachtige foto's voor het magazine, de website en nieuwsbrief. Nu zijn we dat al aan het proberen via allerlei kanalen, maar we hebben nog niet de kwaliteit gevonden die wij als ledenorganisatie nastreven.

Wij dachten: waarom doen we niet een oproep aan u? En het is bovendien een gezellig moment, waarbij u als lid uw zegje kunt doen. Waarover bent u bijvoorbeeld tevreden en waarin kan Leef3.nu nog meer voor u betekenen?

Dus lijkt het u leuk als wij eens gezellig langskomen voor een fotoshoot? Geeft u zich dan snel op via info@leef3.nu. Onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Dan maken wij een afspraak met u.

Wij kijken uit naar uw aanmelding!
 
Agenda
Stoepranden
  Birkhoven  
  Donderdag 15 augustus van 10.00 - 12.00
 
Heeft u vroeger ooit gestoeprand? Roept dit leuke herinneringen op? Doe dan mee met een potje stoepranden!

Na deze ochtend geoefend te hebben, kunt u meedoen aan de voorrondes voor het NK Stoepranden op 29 en 30 augustus. De grote finale is op 22 september. Ziet u zichzelf aan staan met de beker?

Locatie: AV Triathlon aan de Barchman Wuytierslaan 236.

Reist u met het Openbaar Vervoer? AV Triathlon is te bereiken via buslijn 70, uitstaphalte Zandlaan. Hiervandaan is het 5 minuten wandelen naar het clubhuis van AV Triathlon. Klik hier om uw reis optimaal voor te bereiden.

Opgeven bij seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323
 
Dagtocht Royal Delfts Blauw & Scheveningen
  Delft & Scheveningen  
  Donderdag 22 augustus
 
Ga mee met de dagtocht en ervaar de wereld van Royal Delfts Blauw. U ziet de meesterschilders aan het werk, ontmoet ambachtslieden en bezoekt schitterende themakamers en de fabriek.

Na het bezoek aan Royal Delfts Blauw rijdt u met de touringcar een mooie toeristische route door Den Haag, om vervolgens te eindigen bij de boulevard van Scheveningen. Hier kunt u nog even lekker uitwaaien. Een heerlijke afsluiter van de dag!

Opstapplaatsen*
08.00 uur: Nijkerk Station
08.20 uur: Kolkplein Bunschoten
08.35 uur: St. Martinuskerk Hoogland
08.55 uur: Station Amersfoort, halte touringcars
09.15 uur: Leusden, bushalte Torenakkerweg t.h.v. Woonzorgcentrum ’t Hamersveld

*Wij verzoeken u 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden
 
 
Jeu de boules toernooi
  Hooglanderveen  
  Woensdag 28 augustus
 
Dit gezelligheidstoernooi start om 14.00 uur en om 16.00 uur is het afgelopen.

Wilt u zich van tevoren opgeven, zodat we een mooi wedstrijdschema kunnen maken en het niet te vol wordt op de 6 banen?

U bent welkom achter het St. Josef aan de van Tuijllstraat in Hooglanderveen vanaf 13.30. Hier liggen 6 prachtige jeu de boules banen. Komt u met het Openbaar Vervoer? Klik hier om uw reis voor te bereiden.

Opgeven bij seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323
 
 
Cinema Soestdijk
  Soestdijk  
  29 augustus tot en met 6 september
 
Cinema Soestdijk en het Nederlands Film Festival vertonen deze zomer vijf prachtige films tegen het magische decor van Paleis Soestdijk. U wordt ondergedompeld in het beste en nieuwste van de Nederlandse filmcultuur.

Klik hier om u aan te melden
Klik hier voor de bereikbaarheid, bijvoorbeeld met het Openbaar Vervoer
 
 
Cursus valpreventie
  Amersfoort  
  Dinsdagmorgen 3 september
 
De cursus wordt gegeven door 2 speciaal opgeleide buurtsportcoaches en bestaat uit 4 bijeenkomsten. U gaat trainen op beenspierkracht en conditie.

De kosten van deze 4 bijeenkomsten bedragen 30 euro. Wilt u zich opgeven of eerst wat meer informatie? Dat kan via seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323.
 
 
Rollatorloop
  Amersfoort  
  Donderdag 12 september van 15.00 - 17.00
 
Beweging 3.0, Buurtzorgnederland en de Buurtsportcoach van de gemeente Amersfoort organiseren weer een rollatorloop in Amersfoort. De voorgaande edities waren een groot succes! Een gezellig evenement met veel deelnemers.

De loop wordt sfeervol gestart met een vrolijke warming up en onderweg is er muziek van shantykoor Ahoy. Na een paar rondes lopen bent u van harte welkom in het Kade café voor thee of koffie met een lekkere verrassing.

De inloop is om 14.30. Het vervoer wordt door de Buurtsportcoach geregeld door taxi Gomes. Bel voor de mogelijkheden naar 06-174 55 323.

Opgeven bij seniorensport@sro.nl of bellen naar 06-174 55 323
 
 
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin