Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
19 september 2019
Beste lezer,

"Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand"

De herfst is in aantocht! Ondanks de buien en gure wind, die dit seizoen met zich meebrengt, heeft de herfst ook haar charmes. Denk aan de stapelwolken, verkleurende bladeren en die goudgele gloed aan de horizon. Maar voordat het zover is gaan we nog even genieten van een zomers weekend!

Wij willen allemaal van die prachtige natuur genieten en daarna fijn terugkeren in onze warme, knusse woningen. Tegelijkertijd willen we ons lekker fit voelen. Daarom hebben wij voor u wat bruikbare tips klaargezet. Wij wensen u veel leesplezier in deze 'blader' editie!

 
 
Voor al uw klussen
en verbouwingen!

Wat dacht u van één aanspreekpunt voor al uw klussen aan huis? Maak dan kennis met De Woningwachter! Zij regelen alles wat met uw woning te maken heeft, zowel binnen als buiten. Van de noodzakelijke woningaanpassingen, uw schilderwerk, tot aan een complete verbouwing of een veilige inloopdouche welke in 1 dag geplaatst is!

Bent u lid van Leef3.nu? Dan krijgt u onder andere 10% korting op de eerste klus bij u thuis!

Naast alle klussen aan huis biedt De Woningwachter ook abonnementen, waarmee u allerlei voordelen geniet. Denkt u bijvoorbeeld aan geen voorrijkosten en een gratis overleg.

Hebben wij uw interesse gewekt? Klik dan hier voor meer informatie.
 
Doet u ook mee met
de gratis fit test?
Op woensdagmiddag 9 oktober organiseren de buurtsportcoaches van het SRO een fit test in samenwerking met MBO Amersfoort. Studenten doktersassistenten testen uw cholesterol en andere waarden.

Ook uw spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen wordt gemeten. Bewegen is de beste manier om fit en vitaal te blijven. Het houdt u lichamelijk en mentaal jong! Daarom worden er diverse clinics gegeven, zoals yoga, zumba en pilates.

Het wijkteam is aanwezig om vragen te beantwoorden. Na de test wordt het resultaat besproken en krijgt u een persoonlijk beweegadvies van de buurtsportcoach. Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2 van 13.30 - 16.00 uur.

Een week later wordt er ook een fit test afgenomen in Hooglanderveen bij de St Josephkerk (van Tuijllstraat 27).

U kunt zich opgeven door te mailen naar seniorensport@sro.nl of door te bellen naar 06 - 174 55 323. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.
 
Hulp bij Verhuizen
Een verhuizing is een enorme uitdaging. Er moet veel geregeld worden, zoals de planning, het vervoeren, het plaatsen en monteren van uw kostbare spullen en allerlei andere zaken. En daarnaast gaan uw dagelijkse bezigheden ook gewoon door.

Heeft u behoefte aan hulp bij uw verhuizing? Schakel dan de vakmensen van POT Verhuizingen in! Met meer dan 110 jaar ervaring kunnen de gediplomeerde vakmensen u van deskundig advies voorzien. En voordat de grote verhuizing begint, komt de verhuisadviseur eerst langs om alles stap voor stap met u door te nemen. Zo krijgt u overzicht.

En bent u lid van Leef3.nu? Dan heeft u recht op voordelen, zoals 10% korting op uw verhuizing!

Klik hier voor meer informatie
 
Wilt u ook mee op zo'n
prachtige rondvaart?
De herfst kenmerkt zich door haar prachtige plaatjes en warme kleuren! Wilt u die schitterende uitzichten ook ervaren? Wellicht is een rondvaart dan wel een mooie optie! Rederij van Hulst biedt u tochten aan in prachtige stukjes Nederland, zoals de Kagerplassen en het Groene Hart.

Vaart u met ze mee? Proef de Hollandse cultuur vanaf het water. Welkom aan boord en veel plezier met de rondvaart of geheel verzorgde dagtocht!

Bent u lid van Leef3.nu? Dan ontvangt u een korting van € 2,50 als u een rondvaart of dagtocht bij Rederij van Hulst boekt.

Klik hier voor meer informatie
 
Agenda
Leuke fiets- of wandeltocht
  Hoogland  
  Zaterdag 28 september
 
Wilt u er lekker op uit met een fiets- en wandeltocht? Wellicht is dit dan iets voor u! SRO organiseert vanuit Dorpshuis de Neng (Engweg 7, Hoogland) een leuke fiets- en wandeltocht. U kunt kiezen uit 2,5 uur lopen, 30 kilometer fietsen of 40 kilometer fietsen.

Het kost slechts 5 euro voor de hele dag. Aansluitend aan de tocht staat er een leuk middagprogramma gepland met het koor Rozen en Gladiolen en een loterij.

Wilt u meer weten of zich al aanmelden? Bel naar 06 - 174 55 323 of mail naar seniorensport@sro.nl
 
 
Themabijeenkomst Mantelzorg "Liefde in tijden van ziekte en verlies"
  Amersfoort  
  30 september
 
Indebuurt033 organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Anouk Bloemers, relatie- en rouwtherapeut. Tijdens deze actieve themabijeenkomst hebben we het met elkaar over de valkuilen en uitdagingen die erbij komen kijken als je binnen je relatie met ziekte of verlies te maken krijgt. De ziekte of het verlies kan zijn van jezelf, je kind, je partner, een andere belangrijke persoon binnen je omgeving. Een stukje theorie, maar vooral delen, oefenen, ontdekken.

Datum  : 30 september
Tijdstip : 19.30 - 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Locatie :  Westkamer in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4 Amersfoort (wijk Leusderkwartier)
Kosten :  gratis

U kunt zich aanmelden via email: mantelzorgers@indebuurt033.nl of telefonisch bij de mantelzorgcoördinatoren Heleen Vonk 06 - 425 55 709 of Sytske Stoop 06 - 535 88 846
 
 
Dagtocht Ooijpolder & Tin
  Ooijpolder  
  Donderdag 10 oktober 2019
 
Verwen uw ogen met een dagtocht langs het prachtige rivierenlandschap en natuurgebied van de Ooijpolder. Tijdens de dagtocht krijgt u ook een heerlijke koffietafel met kroket aangeboden, alsmede een bezoek aan 'De Tinnen Roos.' Hier kunt u genieten van ambachtelijke arbeid, welke gecombineerd wordt met de modernste technieken. Een fascinerend en uniek verhaal! 

Opstapplaatsen*
08.00 uur: Nijkerk Station
08.20 uur: Kolkplein Bunschoten
08.35 uur: St. Martinuskerk Hoogland
08.55 uur: Station Amersfoort, halte touringcars
09.15 uur: Leusden, bushalte Torenakkerweg t.h.v. Woonzorgcentrum ’t Hamersveld

*Wij verzoeken u 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Klik hier voor meer informatie
 
 
Kastelentocht
  Leersum en omstreken  
  Donderdag 7 november
 
Tijdens deze tour passeren we fraaie bouwwerken in de plaatsen Leersum, Woudenberg, Amerongen, Doorn en Langbroek. Begeleidend met een gids, die u vertelt over alle wetenswaardigheden, bezienswaardigheden en de omgeving.

Opstapplaatsen:*
12.00 uur: Nijkerk Station
12.20 uur: Kolkplein Bunschoten
12.35 uur: St. Martinuskerk Hoogland
12.55 uur: Station Amersfoort, halte touringcars
13.15 uur: Leusden, bushalte Torenakkerweg t.h.v. Woonzorgcentrum ’t Hamersveld

*Wij verzoeken u 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Klik hier voor meer informatie
 
 
Week van de Ontmoeting
  Amersfoort  
  1 tot en met 8 oktober
 
Tijdens de Week van de Ontmoeting wil Indebuurt033 alle initiatieven in de stad weer laten bruisen en samenwerken, zodat de inwoners van Amersfoort op een laagdrempelige manier in contact komen met hun buren, wijkbewoners en stadsgenoten.

Klik hier voor een overzicht van alle initiatieven & activiteiten
 
 
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin