Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
17 oktober 2019
Beste lezer,

De herfst is in volle gang! Heerlijk om lekker warm thuis te zitten en zo nu en dan achter de computer te kruipen. En warempel: u komt deze nieuwsbrief tegen. Aan Leef3.nu de taak om u niet teleur te stellen. Daarom hebben we wat leuke berichten voor u geschreven.

Zo vertellen we over een activiteit waarmee u uw lenigheid, spierkracht, conditie en reactievermogen gericht traint. En dat allemaal voor een symbolisch bedrag.

Daarnaast horen we steeds vaker dat mensen vragen naar een bad of douche met voldoende houvast, een lage instap en een vloer die niet slipt. Daar doen we u graag een mooie suggestie voor!

Ook hebben we een handige tip voor als u een oogcontrole wenst, maar om wat voor reden dan ook niet naar de opticien kan komen. We werken namelijk samen met een opticien aan huis. Hieronder leest u hoe dat in zijn werk gaat.

En we hebben nog meer. Veel leesplezier gewenst namens de mensen van Leef3.nu.

 
De opticien die naar
u toe komt!
Heeft u behoefte aan een nieuwe bril of aan controle van uw ogen? Misschien omdat u steeds minder scherp ziet, of wellicht andere klachten aan uw ogen heeft. En kunt u niet naar de opticien toe, dan stellen wij u graag aan onze thuis-opticien Marco Croese voor.

Marco is gediplomeerd opticien en komt graag bij u langs aan huis, zodat u in uw vertrouwde omgeving uw ogen kunt laten controleren, een bril kunt uitzoeken en vragen kunt stellen die voor u van belang zijn. Zo weet u binnen 30 minuten waar u aan toe bent.

Klik hier voor een filmpje,
waarin u stap-voor-stap ziet hoe de afspraak voor een oogmeting verloopt.

Op deze pagina vindt u ook informatie over de beschikbaarheid, het werkgebied en de prijslijst.
 
Een badkamer in 1 dag,
kan dat? Ja, dat kan!

 
Hindert u zich aan een hoge instap, een te gladde vloer, weinig ruimte of een gebrek aan houvast? De Woningwachter heeft voor u diverse aantrekkelijke oplossingen op maat.

Zo kunnen ze bijvoorbeeld in 1 dag een inloopdouche of douche cabine installeren!  Uw onhandige oude bad of douche is snel verleden tijd. Daarnaast behoort een gehele renovatie van uw badkamer tot de mogelijkheden. Volledig afgestemd op uw wensen.

Klik hier voor meer informatie
 
Gezellig & vitaal!
Kom in beweging met gym op uw eigen niveau! Blijf fit en vitaal met goede gymnastiek, begeleid door muziek en diverse sportmaterialen.

Tijdens de les wordt er gewerkt aan spierkracht, balans, conditie en reactievermogen. Wist u dat bewegen ook goed is voor uw geheugen? Na de les wordt er samen koffie gedronken. Kortom, gezellig en vitaal!
 
De eerste les is gratis. Daarna betaalt u het symbolische bedrag van € 3,20 per keer.

Informatie
Dag: woensdag (elke week)
Tijd: 10.30-11.15 uur                        
Locatie: wijkcentrum 't Middelpunt
Adres: Spinetpad 2, 3822 DT Amersfoort
Meer weten: mail met hzuiderduin@sro.nl of bel naar 06 - 174 55 323
 
Oproep kappers en pedicures
 
Wegens succes hebben onze kappers en pedicures al vele mooie opdrachten lopen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar meer kappers en pedicures die met ons samen zouden willen werken.

Bent u zelf kapper aan huis of geeft u pedicures aan huis? Kent u iemand binnen uw netwerk of persoonlijke kring die één van deze beroepen uitvoert? Mail dan naar
info@leef3.nu. Onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Wij kijken uit naar uw reactie!
 
Kom meedenken in ons ledenpanel!
 
Wat heeft u nodig om te doen wat u wilt? En op welke vlakken kan Leef3.nu u beter helpen? Wij nodigen u uit om daarover mee te praten in het ledenpanel.

Wij van Leef3.nu weten best veel over uw wensen, maar luisteren ook graag naar wat onze leden weten, vinden en bedenken. Daar worden wij veel wijzer van!

Bovendien is het een mooie manier om in contact te komen met anderen en te praten over interesses en ideeën! Vindt u ook niet?

Spreekt dit u aan? Geeft u zich dan snel op voor ons ledenpanel via info@leef3.nu. Wij kijken uit naar uw aanmelding.
 
 
Agenda
Tweeluik geheugenproblematiek
  Amersfoort Schothorst  
  6 en 13 november
 
Indebuurt033 organiseert twee ochtenden waarop u algemene informatie en uitleg krijgt over geheugenproblematiek. Marijke Enthoven, casemanager dementie bij Beweging 3.0 en Ingrid Sparreboom, gespreksleider bij Alzheimer Café Amersfoort-Leusden zullen dit toelichten aan de hand van vragen zoals:

Wat is normaal wanneer je wat vergeet naarmate je ouder wordt en wanneer moet je juist gealarmeerd zijn ? Wanneer ga je naar de huisarts?
Wat kan/moet er officieel vastgelegd worden nu je nog wilsbekwaam bent wat betreft bezittingen en het opstellen van bijvoorbeeld een (levens)-testament. Dit zijn maar enkele voorbeelden die besproken gaan worden.

Het tweede deel gaat over de diagnose: U heeft Alzheimer, wat nu? Waar kun je terecht in Amersfoort voor juiste begeleiding van de getroffene en de mantelzorger(s) in alle stadia. Deze voorlichting bestaat onder andere uit: de rol van het wijkteam, de casemanager en de praktijkondersteuner van de huisarts. U krijgt uitleg over waaruit dagbesteding en dagbehandeling bestaat.

Praktische gegevens
Tijdstip: 10.00-12.00 uur (zaal open vanaf 9.30 uur)
Locatie: de Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59 Amersfoort (wijk Schothorst)
Kosten: gratis

Aanmelden
Email: mantelzorgers@indebuurt033.nl
Telefonisch bij de mantelzorgcoördinatoren van Indebuurt033
Heleen Vonk 06 - 42 55 57 09 of Sytske Stoop 06 - 53 58 88 46
 
 
Kastelentocht
  Leersum en omstreken  
  Donderdag 7 november
 
Tijdens deze tour passeren we met een luxe touringcar fraaie bouwwerken in de plaatsen Leersum, Woudenberg, Amerongen, Doorn en Langbroek. Begeleid door een gids, die u alles vertelt over wetenswaardigheden, bezienswaardigheden en de omgeving.

Opstapplaatsen:*
12.00 uur: Nijkerk Station
12.20 uur: Kolkplein Bunschoten
12.35 uur: St. Martinuskerk Hoogland
12.55 uur: Station Amersfoort, halte touringcars
13.15 uur: Leusden, bushalte Torenakkerweg t.h.v. Woonzorgcentrum ’t Hamersveld

*Wij verzoeken u 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Klik hier voor meer informatie
 
 
Crossfit
  Amersfoort  
  Vrijdag 8, 15 en 22 november van 10.30-11.30 uur
 
Het leven is leuker als je vrij kunt bewegen. Na 3 weken al resultaat! Voor een optimale fitheid kunt u meedoen met Stayfit 65+ bij de vereniging Crossfit.

Praktische gegevens
Adres: Computerweg 24
Kosten: 8 euro in totaal

Aanmelden
Email: info@crossfitamersfoort.nl 
Telefonisch: 033 - 200 30 63
 
 
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin