Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
16 januari 2020
Beste lezer,
Een nieuw decennium is aangebroken, waarin we graag onze ontwikkelingen met u blijven delen. In deze nieuwsbrief informeren we u over technische hulpmiddelen, uitjes, vrijwilligerswerk, een luisterend oor, hulp aan huis en dagtochten.

Maak er wat moois van in het nieuwe jaar. En veel leesplezier toegewenst!
Longziekte COPD binnenkort thuis te monitoren
 
 Stel
Bijna 600.000 mensen in Nederland hebben COPD. Dat is een longziekte, waarbij de longen beschadigd zijn. Leef3.nu start met haar nieuwe samenwerkingspartner inn4cure een dienst, waarmee thuismonitoring van COPD mogelijk wordt. 

D e mogelijkheden gaan aangeboden worden aan de leden. Het thuis meten zorgt voor rust en vertrouwen bij mensen met COPD, waarmee ziekenhuisopnames ook voorkomen kunnen worden. We zijn verheugd met de officiële start van de samenwerking met inn4cure.

We laten weten wanneer de dienst aangeboden wordt.
Een mooie stap vooruit!
 
 
Voor € 34,95 naar Mozarts wereldberoemde Requiem
Het indrukwekkende Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek. Het is een meesterwerk gehuld in mysteries. Mozart schreef de compositie op zijn sterfbed, maar voltooide het werk nooit. Mozarts leerling Sussmayr heeft het Requiem uiteindelijk na Mozarts dood afgemaakt. Maar de openingsnoten van het indringende Lacrimosa zijn van Mozart zelf. Het is Mozart op z'n allerbest.

Voor de pauze wordt het Requiem uitgevoerd. Na de pauze wordt de feestelijke Krönungsmesse uitgevoerd, waarin u een heel andere Mozart hoort. Ontvang meer dan 50% korting via Leef3.nu en reserveer uw tickets voor € 34,95 in de Janskerk van Utrecht, of geniet van de uitvoering in het Concertgebouw Amsterdam.

Klik hier voor de concertagenda, meer informatie en tickets met korting

 
Hulp bij dagelijkse bezigheden
Soms kan een beetje ondersteuning welkom zijn. Zoekt u iemand die met wat dingen kan helpen? Bijvoorbeeld met:

  • licht huishoudelijk werk
  • boodschappen doen en koken
  • begeleiding bij doktersbezoek
  • het doen van een spelletje
  • het helpen bij de administratie

Hierin is Saar aan Huis gespecialiseerd. Ook interessant voor als u mantelzorger bent.

Klik hier voor meer informatie
 
En de winnaars van de kerstpuzzel zijn...
 
De kerstpuzzel in het Leef3.nu magazine was een daverend succes. We hebben meer dan 250 inzendingen per post en email binnengekregen. Vervolgens heeft een loting de twee gelukkige winnaars bepaald.

In december maakten we de eerste winnaar bekend: Mevrouw Kleber-Lambers uit Hoevelaken. In samenwerking met onze partner Tiggelaven Groenbeheer ontving zij een vaas met amaryllisbol en een voerkrans en hangbol voor de vogeltjes buiten.

En de tweede winnaar is mevrouw Van de Pijpekamp uit Leusden! Ze maakt altijd puzzels, maar had nog nooit iets gewonnen. Daarom was de verrassing des te groter toen ze een 3-gangendiner cheque voor 2 personen overhandigd kreeg. Mogelijk gemaakt door onze partner Van der Valk Leusden-Amersfoort.

Namens Leef3.nu van harte gefeliciteerd!
 
 
De luisterlijn zoekt vrijwilligers. Iets voor u?
 
Wilt u iets betekenen voor een ander? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn. Zij zoeken vrijwilligers, omdat het aantal mensen dat contact met de Luisterlijn opneemt stijgende is. 

In 2018 belden circa een half miljoen mensen met de Luisterlijn. En in 2019 zijn dit er naar verwachting zo‘n 50.000 meer. Door te luisteren helpen de vrijwilligers om mensen zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

Arno (46) is één van de vrijwilligers: “Je hoort dingen waarbij je in het normale leven niet stilstaat of over zaken hoe mensen leven of hoe zij de wereld ervaren. De mensen kunnen midden in de nacht bellen, maar ook gewoon overdag. En het is altijd anoniem. Het is voor mij een heel fijn gevoel wanneer ik er voor iemand anders kan zijn. De dankbaarheid die je voelt en hoort aan de andere kant…, dan heb je het gevoel dat je het verschil hebt gemaakt.”

Professionele training
Als u voor de Luisterlijn aan de slag gaat, krijgt u eerst een professionele training. Onder begeleiding van een trainer werkt u aan uw luister- en gespreksvaardigheden. Na de training blijft de Luisterlijn u professioneel begeleiden en ondersteunen. U kunt zelf uw diensten inplannen. U gaat aan de slag op één van de 28 locaties of vanuit huis. De bedoeling is dat u 4 uur per week een dienst draait, waarvan 1 nachtdienst per maand.

Bent u geïnteresseerd? Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.deluisterlijn.nl/vrijwilliger.

Heeft u zelf behoefte aan een luisterend oor? Bel naar 0900 - 0767 of ga naar www.deluisterlijn.nl.
 
Oproep kappers aan huis regio's Amersfoort & Leusden
 
Wegens succes hebben onze kappers al vele mooie opdrachten lopen. Daarom zijn wij weer op zoek naar meer kappers aan huis die met ons samen zouden willen werken. Het betreft een samenwerkingsovereenkomst tussen u en Leef3.nu, waarbij wij u vermelden op onze website. De leden kunnen vervolgens aan uw gegevens komen door het contactformulier in te vullen.

Bent u zelf kapper aan huis? Of kent u iemand binnen uw netwerk of persoonlijke kring? Mail dan naar info@leef3.nu. Onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Wij kijken uit naar uw reactie!
 
Agenda
Beleef nostalgische tv-momenten

s    ssHilversum
  Woensdag 19 februari
 
Bezoek het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en laat u meenemen in nostalgische tv-momenten. Een dagje weg voor iedereen die fijne herinneringen heeft aan de Nederlandse televisie uit de jaren zestig. Met een kopje koffie of thee genieten van de rijke Nederlandse televisiegeschiedenis, met onder andere fragmenten van Mies Bouman, Swiebertje en Zeg 'ns Aaa.

Klik hier voor meer informatie
of bel met 033 - 469 23 23
 
 
Annie de Musical!

s    ssHilversum
  Woensdag 19 februari
 
Het Theater Orpheus in Apeldoorn wordt omgetoverd voor Annie de Musical! Ga mee op reis en geniet van het hartveroverende verhaal en het prachtige acteerwerk.

Inclusief vervoer per luxe touringcar, entree op de 1e rang en een 3-gangen diner!

Klik hier voor meer informatie
of bel met 033 - 469 23 23
 
 
Informatieavond voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

s    ssHilversum
  Maandag 3 februari
 
Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over de verschillende gevolgen van NAH, zoals:
 
Vermoeidheid, Afasie, Overprikkeling, Snel boos worden, Geen besef van tijd hebben, Neglect, Slecht zien, Verwardheid. Na de informatie gaat u en de mantelzorgers naar een aparte ruimte om in een vertrouwde omgeving verder te praten.

Informatie
19:30 - 21:30 uur Boogh, Satelliet 10 Amersfoort
Kosten deelname: gratis
Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:
Peter Laseur, Hersenletsel.nl
Tel: 06 - 15 29 60 44     Mail: laseur17@casema.nl
Sytske Stoop, mantelzorgcoördinator Indebuurt033
Tel: 06 - 53 58 88 46     Mail: mantelzorgers@indebuurt033.nl
 
 
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin