Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
13 februari 2020
Beste lezer,
Februari is in volle gang. In de maand met de schrikkeldag informeren we u over vervoer met korting, uitjes, hulp bij het internet en andere nieuwtjes. Ook introduceren we een nieuwe rubriek, waarin we elke maand iets vertellen over de waarde van het Leef3.nu lidmaatschap. 

Wij wensen u veel leesplezier!
Onderzoek: wat vindt u belangrijk?
Hoe beter wij weten wat u belangrijk vindt, hoe beter wij ons werk kunnen doen. Om onze dienstverlening zo goed mogelijk in te kunnen richten horen we dus graag wat u bezig houdt, wat uw wensen zijn, enzovoorts.

Wilt u mee doen aan ons onderzoek? U helpt ons er ontzettend mee. Het kost u ongeveer 6 minuten van uw tijd. Deelname aan het onderzoek is volledig anoniem.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!
 
Schrijfmaatje: de penvriend van tegenwoordig
Vroeger was het schrijven van brieven en kaartjes heel gewoon. Niets leuker dan een handgeschreven berichtje. Sinds de computer en e-mail gebeurt dit niet meer zoveel. Maar we hebben interessant nieuws: de penvriend van vroeger is terug!

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een nieuw initiatief genaamd Schrijfmaatje. Dit initiatief maakt het mogelijk om met anderen te schrijven.

Hoe werkt het?
Er zijn twee mogelijkheden. U kunt aangeven dat u alleen post wilt ontvangen, omdat u zelf niet zo'n grote schrijver bent, maar het wel leuk vindt om post te ontvangen. Ook is het mogelijk om te corresponderen met een vast contact. U kunt zelf aangeven wat u wilt. Het Ouderenfonds maakt een match met u en een contact en het schrijfplezier kan beginnen!

Een match is gemiddeld binnen een week gemaakt. U komt dus niet op een lange wachtlijst te staan. Doet u ook mee? Het initiatief is geheel gratis.

Klik hier voor meer informatie

 
Korting met Taxi Boute!
Heeft u geen eigen vervoer en is voor u het openbaar vervoer of de Regiotaxi geen geschikt alternatief? Taxi Boute brengt u naar de gewenste locatie tegen een gereduceerd tarief. Als lid van Leef3.nu ontvangt u 15% korting op de reguliere taxiprijs.

Acties voor leden van Leef3.nu

  • Rit Amersfoort - Meander Amersfoort (maximaal € 12,50 t/m 2 personen)
  • Rit Amersfoort Vathorst – Meander Amersfoort (maximaal € 17,50 t/m 2 personen)
  • Rit Soest - Meander Amersfoort (maximaal € 19,50 t/m 2 personen)
  • Rit Amersfoort – Schiphol (v.a. € 59,- t/m 3 personen)
  • Rit Leusden – Schiphol (v.a. € 65,- t/m 3 personen)
Wilt u gebruik maken van een actie? Dan dient u de taxi minimaal 12 uur
van te voren te reserveren. Woont u in een andere plaats? Bel onderstaand nummer en overleg met de centrale wat er voor u mogelijk is.

De acties lopen t/m 31 maart 2020 en gelden exclusief voor leden van Leef3.nu. De 15% korting geldt voor alle ritten, behalve de hierboven beschreven tijdelijke acties.

Klik hier voor meer informatie

Heeft u direct een taxi nodig? Bel 033 – 25 888 49 (24 uur per dag bereikbaar). Taxi Boute is binnen 15 minuten aanwezig!
 
NIEUWE RUBRIEK
Lid van Leef3.nu, wat houdt dat in?
 
Langer thuis wonen vanuit de overheid gestimuleerd. Leef3.nu zet zich dagelijks in voor een aangenaam leven thuis. Mensen vragen ons wel eens wat de waarde van het lidmaatschap is. Een terechte vraag, aangezien de leden iets mogen verwachten van het lidmaatschap.

De komende nieuwsbrieven introduceren wij een rubriek, waarin u geïnformeerd wordt over de voordelen van het lidmaatschap bij Leef3.nu. In deze nieuwsbrief bespreken we de korting op diensten en producten. Als lid betaalt u jaarlijks contributie voor het lidmaatschap van Leef3.nu. Met de kortingen die Leef3.nu aanbiedt haalt u uw lidmaatschap van € 24,25 er gemakkelijk uit.    

Heeft u bijvoorbeeld een bril nodig? Via Leef3.nu ontvangt u 15% ledenkorting op de gehele bril. Of zoekt u iemand voor een klus in huis of een verbouwing? Dan ontvangt u 10% korting bij de eerste opdracht.

Kortom, de korting is een reden om lid te worden of om lid te blijven. In de volgende nieuwsbrief bespreken we één van de andere redenen om lid te zijn van Leef3.nu.
 
Gratis cursus "Wegwijs worden op het internet"
 
Kent u mensen die willen leren wat er met het internet allemaal mogelijk is? Introduceer ze met het lesprogramma Welkom Online van het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens het programma worden de eerste digitale stappen doorgenomen. Zo wordt er geleerd hoe het internet kan bijdragen aan:
  • een actief leven (zoals het vinden van informatie over hobby's)
  • dagelijkse bezigheden (zoals online boodschappen doen)
  • gezondheid (zoals een stappenteller app)
  • het sociale leven (zoals chatten met anderen)
Bovendien wordt videobellen toegelicht, wat handig is voor het contact met de (klein)kinderen. Begeleiding bij de lessen is ook mogelijk en het programma is gratis.

Klik hier voor meer informatie
 
 
Agenda
Proefreis met het Openbaar Vervoer (Nijkerk)
   ssHilversum
  Woensdag 26 februari
 
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs mensen oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Klik hier om u aan te melden
Of bel met de OV-ambassadeurs: 038 - 45 40 130.
 
 
Met meer dan 50% korting naar Matthäus Passion in Amersfoort, Utrecht of Amsterdam Concertgebouw
‘Al eeuwenoud maar nog steeds actueel’
   ssHilversum
  Vrijdag 6 maart t/m zondag 12 april
 
The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands zijn specialisten in het uitvoeren van Bachs meesterwerk. Het orkest bespeelt authentieke instrumenten uit Bachs tijd en het koor wordt geroemd om zijn dynamische klank. Pieter Jan Leusink heeft een onuitputtelijke passie om de compositie helemaal tot zijn recht laat komen voor de luisteraar. Een klassiek concert om niet te missen.

Ook interessant voor mensen die woonachtig zijn in een verpleeghuis of woonzorgcentrum om tegen een sterk gereduceerd tarief een klassiek concert bij te wonen.

Kosten: € 34,95 in plaats van € 75,00.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden
 
 
Themabijeenkomst Mantelzorg en levenstestament en testament
   ssHilversum
  Woensdag 11 maart
 
Indebuurt033 organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met VBC notarissen uit Amersfoort. Allen die de zorg hebben voor een langdurig zieke naaste, maar ook belangstellenden uit de gezondheidszorg, zowel professionals als vrijwilligers, zijn van harte welkom!

Informatie en aanmelding:
Tijdstip : 19.30-21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Locatie :  De Bron, Vogelplein 1 Amersfoort (wijk Liendert)
Kosten :  gratis

Mail naar mantelzorgers@indebuurt033.nl of bel met 06 - 42 55 57 09 of 06 - 53 58 88 46.

 
 
Cursus mantelzorg en dementie (gratis)
Vierdelige cursus voor mantelzorgers die zorgen voor hun naaste met dementie
   ssHilversum
  Woensdagmiddag 18 en 25 maart, 1 en 8 april
 
Naar schatting lijden 300.000 mensen in Nederland aan dementie. Dementie is
een ingrijpend proces, niet alleen voor degene met dementie, maar ook voor de
naaste omgeving. Indebuurt033 biedt samen met Beweging 3.0 een vierdelige cursus aan voor mensen die zorgen voor iemand met een vorm van dementie.

Het is de bedoeling dat u alle keren aanwezig bent. Voor de cursus maakt het niet uit of u enkele uren per week of dagelijkse zorg biedt.

Informatie en aanmelding:
Heleen Vonk, mantelzorgcoördinator bij Indebuurt033
Mail naar mantelzorgers@indebuurt033.nl of bel met 06 - 42 55 57 09
 
 
Bloemenpracht in de Keukenhof!
     ssHilversum
  Donderdag 30 april
 
In het voorjaar worden bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld. Een unieke en onvergetelijke belevenis met elk jaar een ander thema. Het thema in 2020 is ‘A world of colours’, waarmee diversiteit in culturen en religies in de schijnwerpers wordt gezet.

Inclusief vervoer per luxe touringcar, koffie met gebak en een toeristische route door de Bollenstreek!

Leef3.nu leden betalen € 49,50 per persoon in plaats van € 52.

Ook interessant voor mensen die woonachtig zijn in een verpleeghuis of woonzorgcentrum om tegen een gereduceerd tarief De Keukenhof te bezoeken. 

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden
of bel met 033 - 469 23 23
 
 
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin