Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
24 maart 2020
Beste lezer,
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland blijft stijgen. Wij volgen de adviezen van het RIVM op. Klik hier om de adviezen en de maatregelen te lezen.

In deze editie leest u welke voorzorgsmaatregelen onze samenwerkingspartners hebben genomen omtrent het coronavirus. Verder kunt u bij ons terecht voor vragen over onze dienstverlening. We luisteren en denken met u mee. U kunt ons bellen op 033 - 469 23 23 tussen 09.00 en 17.00 uur. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of advies over het coronavirus? Dan kunt u het Rode Kruis bellen op 070 - 4455 888.

Wat leest u nog meer in deze nieuwsbrief?
Eén van de adviezen luidt om sociaal contact te mijden. Daarom zult u veel tijd binnenshuis besteden. In de nieuwsbrief leest u een aantal tips om de dag door te komen.

Ook brengen wij u op de hoogte dat onze samenwerking met het Hulpmiddelencentrum eindigt. We gaan verder met Medipoint, waar u hulpmiddelen kunt lenen, huren of kopen.

Daarnaast stelt één van de koks van onze maaltijdservice zich aan u voor. Hij neemt u mee in het bedenken en bereiden van de maaltijden. Een leuk stukje om te lezen.

Ten slotte doen we nog een oproep voor helpenden in de zorg. Zij kunnen de extra handen goed gebruiken.

Namens Leef3.nu wens ik u veel sterkte in deze onzekere tijd.

 
 
Maatregelen van
onze partners
Een aantal van onze samenwerkingspartners is genoodzaakt om hun werkzaamheden, ten gevolge van het coronavirus, te staken. Anderen zetten hun dienstverlening wel voort. We willen u graag op de hoogte brengen welke strikte voorzorgsmaatregelen zij nemen. Hieronder vindt u de maatregelen van onze leveranciers die hun dienstverlening voortzetten.

Klik hier om de voorzorgsmaatregelen te lezen

 
Belangrijk nieuws: hulpmiddelen voortaan via Medipoint
U heeft uw hulpmiddelen via Leef3.nu altijd kunnen lenen, huren of kopen bij Hulpmiddelencentrum. Per 1 april gaat dit veranderen. U kunt voortaan terecht bij Medipoint.
 
Hulpmiddelencentrum heeft de focus van haar activiteiten de afgelopen periode steeds meer verlegd naar het domein van gemeentes en instellingen en is steeds minder actief in de particuliere verkoop en/of verhuur. Leef3.nu wil voorkomen dat dit ten koste gaat van onze dienstverlening aan u. In goed overleg zijn we daarom op zoek gegaan naar een nieuwe partner: Medipoint. Onze nieuwe partner kan de dienstverlening met betrekking tot hulpmiddelen naadloos overnemen; ze beschikken over een uitgebreid aanbod van zorg- en welzijnsproducten.
 
U bent voortaan van harte welkom bij Medipoint voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen. Inclusief alle voordelen (en meer) die u als lid van Leef3.nu voorheen bij Hulpmiddelencentrum had.
 
Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden bij Medipoint en wat het voor u betekent indien u op dit moment hulpmiddelen van Hulpmiddelencentrum leent of huurt.
 
Interview met onze maaltijdservice
 
Vraagt u zich weleens af door wie de gerechten, die u via Leef3.nu kunt bestellen, worden gekookt? Dit gebeurt door de koks, in de Almelose keuken van Food Connect: een partner waarmee wij al een tijdje met veel plezier samenwerken. De koks bereiden niet alleen de verse en vriesverse gerechten, maar bedenken deze ook, en dat is een mooi creatief proces. Want wist u dat zij de gerechten eerst gaan proefkoken en proeven, voordat een gerecht op de menukaart komt? Wij vroegen kok Ruud het “kookschort” van het lijf over de maaltijden... Lees het interview hier verder

Update: we blijven maaltijden bezorgen met strenge voorzorgsmaatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus. Die kunt u hier lezen.

Klik hier om maaltijden te bestellen
 
 
Tips om de dag
door te komen

Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit kan op den duur saai worden. We hebben een paar tips voor u op een rij gezet om bezig te blijven. Klik op de paarse dikgedrukte woorden om u aan te melden of voor meer informatie.

1. Bellen, gebeld worden of chatten
Heeft u behoefte aan een luisterend oor en wilt u iemand bellen? Probeer dan eens de Luisterlijn. Naast bellen biedt de Luisterlijn ook de mogelijkheid tot chatten.

Wilt u, in plaats van te bellen, zelf gebeld worden? Dan kan de Zilverlijn uitkomst bieden. Dit is een speciale belservice, waar uw behoefte centraal staat. Denk aan een gezellig praatje of een goed gesprek.

2. Schrijf een brief
Vindt u het leuk om af en toe post te ontvangen? Wellicht is Schrijfmaatje iets voor u. Dit initiatief is de penvriend van tegenwoordig. Een leuk tijdverdrijf.

3. Geheugentraining
Probeer eens geheugentraining. Een waardevolle inspanning en tijdsbesteding, waarbij u op een leuke manier uw hersens traint. Kortom, een win-winsituatie.

4. Leren omgaan met het internet
Kent u mensen die beperkt digitaal vaardig zijn, maar het wel leuk zouden vinden om dit in deze tijden het internet te verkennen? Laat uw bekenden Welkom Online van het Nationaal Ouderenfonds proberen.

Vanwege het coronavirus is er een Helpdesk Welkom Online opgezet waar u naar toe kunt bellen met online en digitale vragen. U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken van 09.00 tot 17.00 uur op 088 - 344 2000.
 
Oproep helpende in de zorg
 
Het coronavirus treft ons allemaal, maar er is een kwetsbare groep mensen die veel zorg en aandacht nodig heeft. Dat zijn onder andere de bewoners en cliënten van Beweging 3.0. Daarom kunnen zij extra handen nu heel goed gebruiken!

Bent u oud-zorgprofessional en op dit moment niet aan het werk? Wilt u ons helpen in deze roerige tijd? Misschien bent u met pensioen, heeft u een sabbatical of bent u gestopt in de zorg? Beweging 3.0 kan uw hulp nu gebruiken! Zij zorgen ervoor dat u goed wordt ingewerkt in het team.

Wie zoekt Beweging 3.0?
☑ gediplomeerd verpleegkundigen
☑ verzorgenden IG
☑ helpende
☑ en artsen.

Het is belangrijk dat u minimaal 1 dag per week zorg kunt leveren.

Helpt u mee?
Stuur dan uw cv naar: helpenindezorg@beweging3.nl. Vervolgens zal een medewerker contact met u opnemen.
 
 
Zoekt u iemand die
uw hond uit kan laten?

Ten tijde van de coronacrisis wilt u misschien zelf zo min mogelijk naar buiten. In deze onzekere periode kan een uitlaatservice, die uw hond voor u uit kan laten, uitkomst bieden.

Informatie van de uitlaatservice: honden laten we door u in de gang zetten en deurknoppen dienen gedesinfecteerd te worden. We gebruiken onze eigen lijnen en de honden dienen al hun halsband om te hebben. Bent u ziek? Dan kunnen we uw hond helaas niet meenemen.

Ons werkgebied is Amersfoort, Leusden en Nijkerkerveen.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin