Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
7 oktober 2020
Beste lezer,
De herfst is in volle gang: mooie vergezichten, dennenappels, kastanjes en verkleurde bladeren. Naast het sfeervolle karakter buiten is oktober dé maand voor tuinonderhoud. Een ideale periode voor snoeien, beplanten en opknappen, zodat uw tuin goed verzorgd de winter doorkomt. Daarnaast is het ook een periode waarin het najaar haar intrede doet. Daarom heeft onze maaltijdservice aan huis heerlijke najaarsgerechten voor u samengesteld, zoals erwtensoep en boerenkool met worst. 

In deze nieuwsbrief leest u ook over een steuntje in de rug voor mantelzorgers, die voor iemand zorgen die woonachtig is in de gemeente Amersfoort. Met een tegoed van 150 euro kunnen diensten van Leef3.nu worden afgenomen. Een fijn extraatje!

Ten slotte treft u een interview over een winkel voor hulpmiddelen in Nijkerk en nieuws over de zorgverzekering van 2021. We wensen u veel leesplezier en een fijne dag!
 
 
De Mantelzorgpas: een fijn extraatje voor de mantelzorger
 
 
 
Soms is de zorg voor u als mantelzorger intensief. Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort willen u een steuntje in de rug geven! Daarom is er de Mantelzorgpas met een tegoed van 150 euro, waarmee u gebruik kunt maken van een aantal diensten van Leef3.nu in Amersfoort. Denk hierbij aan een maaltijdservice of wasservice aan huis, zorg- en welzijnshulpmiddelen voor prettig wonen, een boeken- of tijdschriftenbon, bloemen of praktische hulp. De pas maakt het leven voor u als mantelzorger hopelijk net wat prettiger!



U komt in aanmerking voor de Mantelzorgpas Amersfoort als:
  • U zorgt (of gaat zorgen) voor iemand met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische aandoening.
  • De zorg in ieder geval een periode beslaat van drie maanden en gemiddeld ten minste acht uur per week.
  • Degene voor wie u zorgt in Amersfoort woont.
  • De zorg die u verleent onbetaald is.
  • De zorgontvanger, en u als mantelzorger, toestemming geeft voor de registratie van de nodige contactgegevens.

Belangrijke informatie:
  • Een overzicht van de af te nemen diensten vindt u hier.
  • De Mantelzorgpas voor 2020 kan tot en met zaterdag 31 oktober worden aangevraagd. Vanaf 1 november kunt u een pas voor 2021 aanvragen.
  • Heeft u de pas al aangevraagd? Vergeet dan niet uw tegoed te verzilveren.
  • Lees hier de veelgestelde vragen.
  • Indien u nog andere vragen heeft kunt u bellen naar 033 - 469 23 23. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorgpas@leef3.nu.

                          VRAAG HIER UW MANTELZORGPAS AAN
 
Heerlijke najaarsgerechten
nu te bestellen!
 
 
De koks van de Leef3.nu maaltijdservice zijn de keuken weer ingedoken en hebben heerlijke nieuwe gerechten bedacht én gekookt, speciaal voor u! Daarnaast hebben zij het proefpakket nog meer vernieuwd met heerlijke najaarsgerechten. Bekijk de gerechten en probeer 3 maaltijden voor €15,- of 5 voor €20,-. Leden van Leef3.nu betalen geen bezorgkosten. Bel 0888 – 10 10 10 of bestel door hier te klikken.
 
 
Interview met Zuiver Zorg: winkel voor hulpmiddelen in Nijkerk
Lady and the Tramp
Leef3.nu is gaan samenwerken met Zuiver Zorg. Naast de hulpmiddelen winkel van Medipoint in Amersfoort, waar Zuiver Zorg mee samenwerkt, kunnen Leef3.nu leden nu ook terecht bij de hulpmiddelen winkel van Zuiver Zorg, gevestigd in Nijkerk. U kunt er hulpmiddelen lenen, huren of kopen. Ook voor al uw zorgvragen kunt u bij Zuiver Zorg terecht, waarbij u van gepast advies wordt voorzien.

We spraken met Ramazan Akpinar, Zorgmanager bij Zuiver Zorg, over de winkel in Nijkerk en het aanbod van hulpmiddelen.

Lees hier het interview
 
 

 Belangrijkste veranderingen zorgverzekeringen in 2021
U heeft er vast al het nodige over meegekregen, de zorgpremie gaat komend jaar verder omhoog. Ter compensatie van de premiestijging gaat de maximale zorgtoeslag ook omhoog. Het verplicht eigen risico blijft net als de afgelopen jaren 385 euro en de collectiviteitskorting blijft ook in 2021 mogelijk. Leef3.nu heeft de belangrijkste veranderingen voor u op een rij gezet. Klik hier als u meer wilt weten over de belangrijkste veranderingen van de zorgverzekeringen in 2021.

Heeft u vragen? Dan helpen wij u graag! Neemt u dan contact op met de zorgafdeling van het Leef3.nu Zorgcollectief via 088 - 12 10 222 of zorg@heilbron.nl.
 
 

Voordelig met de taxi mee
Bent u op zoek naar vervoer? Dan is Taxi Boute wellicht een interessante optie. Leef3.nu leden ontvangen 15% korting op de ritprijs en een taxi is snel en eenvoudig te boeken. Daarnaast zijn er voor Leef3.nu leden speciale acties op bepaalde ritten. Zo betaalt u van Amersfoort naar het Meander ziekenhuis maximaal € 12,50 tot en met 2 personen.

Ook rolstoelvervoer boekt u snel en eenvoudig bij Taxi Boute. Zij beschikken over speciaal uitgeruste rolstoelbussen om u veilig en comfortabel naar uw bestemming te brengen. De professionele, vriendelijke en goed opgeleide taxichauffeurs van Taxi Boute staan dagelijks voor u klaar om uw rit met de rolstoeltaxi tot een succes te maken.

 
Klik hier voor meer informatie of om een taxi te boeken
 
 

Neem uw ledenpas mee bij bezoek Medipoint
Bent u lid van Leef3.nu en bent u van plan een Medipoint winkel te bezoeken? Dan willen wij u vragen om uw Leef3.nu ledenpas mee te nemen. Met de pas kunnen medewerkers van Medipoint controleren of u lid bent. Als u de pas niet meeneemt, kunnen zij u niet de ledenvoordelen bieden waar u als lid recht op heeft.

Kent u mensen in uw directe omgeving die lid zijn? Laat het ze weten, zodat teleurstelling bij de Medipoint winkel voorkomen wordt.

Naast een winkelbezoek kunt u ook online hulpmiddelen lenen, huren of kopen.

Klik hier om naar de website van Medipoint te gaan
 
 
Agenda
Herfst op de Veluwe
 
  5 november 2020
Maak een mooie tocht over de Veluwe onder begeleiding van een gids en geniet van de uitzichten. En met een beetje geluk spot u een edelhert of een groep wilde zwijnen.

Inbegrepen
:
•    Vervoer per comfortabele touringcar
•    2x koffie met gebak
•    Toeristische route
•    Driegangen Pannegies menu
•    Rondrit met gids
•    Koffie met lekkers

Aanmelden kan via 033 - 469 23 23. Leef3.nu leden krijgen € 2,50 korting en betalen € 57,- in plaats van € 59,50.

Meer informatie over Midland Tours en maatregelen omtrent het coronavirus

Diverse beweegactiviteiten
Dinsdagochtend gymgroep Juliana van Stolberg
Datum: elke dinsdagochtend
Tijd: 09.00 uur- 10.00 uur, na afloop koffie
Locatie: Juliana van Stolberg, Graaf Hendriklaan 166, Amersfoort
Kosten: € 10,50 per maand
Meer info: seniorensport@sro.nl / 033 - 422 51 00

Woensdagochtend gymgroep in het Middelpunt
Datum: elke woensdagochtend
Tijd: 09:30 uur- 10:15 uur, na afloop koffie
Locatie: Het Middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort
Kosten: € 11,50 per maand
Meer info: seniorensport@sro.nl / 033 - 422 51 00

Wandelen met de dokter
Voor mensen die ongeveer 15 à 20 minuten kunnen wandelen. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig. Wanneer mogelijk drinken we na afloop samen koffie, kom gezellig mee!

Datum: vanaf 7 oktober elke woensdag om 10.30 uur.
Locatie: verzamelen bij Gezondheidscentrum Kattenbroek, De Herfstdraad 3
Meer info: aanmelden bij josekattenbroek@gmail.com of 033 - 456 07 50.

Op zoek naar een andere activiteit of woont u niet in Amersfoort? Hieronder vindt u het activiteitenoverzicht per gemeente: 

Amersfoort

Bunschoten-Spakenburg

Soest

Baarn

Nijkerk

Leusden en Woudenberg
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin