Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
13 november 2020
Beste lezer,
Gisteren zijn de zorgpremies 2021 bekendgemaakt. In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de premie van het Zilveren Kruis in combinatie met het Leef3.nu Zorgcollectief. Ook leest u over een muzikaal kerstpakket, interessante gespreksgroepen en wandelen & fietsen.

We wensen u veel leesplezier en een fijne dag!
 
 
Korting omlaag bij
Zilveren Kruis
 
 
 
De korting op de basisverzekering is per 1 januari 2021 gewijzigd van 2,5% naar 2% en de Basis Exclusief zelfs van 2,5% naar 0%. Voor alle verzekerden die de Basis Exclusief hebben en gebruik maken van het Leef3.nu Zorgcollectief betekent dit dat ze € 139,95 per maand gaan betalen voor de basisverzekering.

Maakt u gebruik van een gecontracteerde zorgverlener? Wellicht is het dan mogelijk om te wijzigen naar Basis Zeker, zodat u nog wel korting ontvangt en een lagere premie betaalt. U betaalt voor Basis Zeker inclusief de korting € 125,88 per maand.

Wilt u een restitutiepolis blijven houden? Dan is een overstap naar een andere maatschappij ook mogelijk. Bij andere maatschappijen binnen het Leef3.nu Zorgcollectief ontvangt u wel korting op de restitutiepolis.

Wilt u de premies weten van de andere zorgverzekeraars, bel dan met de Zorgadvieslijn op 088 - 12 10 210.
 
Muzikaal kerstpakket
 
 
We gaan richting de meest sfeervolle tijd van het jaar: december! In deze periode zijn we gewend om eropuit te gaan. Maar het is stil in restaurants, theaters en concertzalen. Juist op stille momenten van onzekerheid biedt muziek troost. De musici van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands en dirigent Pieter Jan Leusink missen de concerten enorm. Voor u optreden en de eeuwenoude muziek laten horen doen zij het allerliefst.

Om de stilte te doorbreken en u thuis even helemaal uit de waan van de dag te halen hebben wij een prachtig muzikaal kerstpakket samengesteld. Helemaal afgestemd de decembermaand. Heerlijk om even helemaal in te verdwijnen, als achtergrondmuziek, of tijdens een fijn diner.  

En terwijl u geniet van dit muzikale kerstpakket steunt u bovendien The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands zodat u straks weer veilig kunt komen genieten van een prachtig live concert.

Er is al een muzikaal kerstpakket voor € 17,50
De zorgvuldige selectie aan CD en DVD's laten u genieten tijdens de donkere dagen voor kerst. U ontvangt het geheel in een feestelijke geschenkverpakking. Bovendien ontvangt u een Gift Voucher voor een tweede ticket gratis en betaalt u tijdelijk geen verzendkosten.

Klik hier voor uw muzikaal kerstpakket
 
 
Fietsen en wandelen
is altijd goed!
Lady and the Tramp
In deze tijd vraagt de overheid van ons om zoveel mogelijk afstand te houden. Dus veel vaste activiteiten gaan nu niet door. Echter, bewegen verhoogt onze weerstand! Wat is er nog wel mogelijk? We kunnen natuurlijk gaan wandelen en fietsen! U bent dan lekker buiten en dat is ook nog goed voor ons humeur. En dat kan met z’n tweeën.

Het is niet voor iedereen makkelijk om alleen de deur uit te gaan. Wilt u misschien iemand bij u in de buurt ophalen voor een uurtje wandelen of fietsen? Of lijkt het u sowieso leuk om met iemand samen te gaan? Het SRO kan voor u een wandel- of fietsmaatje zoeken. Dat is wel zo gezellig!!

Het SRO biedt mogelijkheden vanuit Amersfoort. Mail met uw adres en telefoonnummer dan nemen ze contact met u op: seniorensport@sro.nl of bel naar 033 - 422 51 00.

Woont u niet in Amersfoort? Klik hieronder op uw gemeente en kijk wat er mogelijk is:

Soest

Baarn

Nijkerk

Leusden en Woudenberg

 
 
Agenda
Gespreksgroepen laatste levensfase
 
  Data in overleg met deelnemers
In een kleine groep onder leiding van Gon Veltkamp praten over wat je bezig houdt bij je eigen levenseinde, dat ver weg kan zijn of dichtbij. Het is geen rouwverwerkingsgroep en geen therapie. Met elkaar bespreken we thema’s die de deelnemers gezamenlijk kiezen, zoals:

  • Ervaringen met de dood van anderen: welke vragen roepen die op voor mijn eigen levenseinde?
  • Wat zou ik willen bespreken met mijn naasten en hoe doe ik dat?
  • Wat wil ik nu regelen om eigen regie te houden als ik zelf niet meer kan beslissen? En hoe kan ik dat doen?

Er kunnen nog enkele mensen bij. De gespreksgroep is 4x overdag in Amersfoort. We komen bijeen in een ruimte die voldoet aan de RIVM-richtlijnen omtrent corona. Zodra de coronamaatregelen het toelaten worden nieuwe data afgesproken in overleg met de deelnemers. De gespreksgroep wordt georganiseerd in samenwerking met Humanistisch Verbond Eemland en Humanitas Eemland.

Kosten: 65,- Euro.
Aanmelden: info@gonveltkamp.nl , 033 - 472 96 47 of 06 - 4544 6009

Klik hier voor meer informatie over de dienst

 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin