Zo lang en aangenaam mogelijk thuiswonen

Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
18 februari 2021
Beste lezer,
In deze nieuwsbrief informeren wij u over korting op een veilige badkamer, persoonlijk advies over rollators, een leuke puzzeltocht door de binnenstad van Amersfoort en online beweeglessen. Ook vragen wij om uw mening over de verzending van toekomstige Leef3.nu magazines.

We wensen u veel leesplezier en een fijne dag!
 
In februari 20% korting
op een badkamer
 
 
 
Een veilige badkamer is populairder dan ooit tevoren. Logisch ook. Een val in de badkamer kan heel vervelend uitpakken. Jaarlijks komen duizenden mensen bij de spoedeisende hulp terecht. Met het plaatsen van bijvoorbeeld een antislip-vloer, een instapbad, wandbeugels en lage drempels kunnen ongevallen worden voorkomen. Zo kunt u met een veilig gevoel van uw badkamer genieten.

Als lid van Leef3.nu kunt u nu (tot eind februari) profiteren van 20% korting om u badkamer veiliger te maken. Wees er op tijd bij! Deze actie is exclusief voor leden van Leef3.nu.

Klik hier voor meer informatie
 
 
Het Leef3.nu Magazine
digitaal ontvangen

 
 

Leden van Leef3.nu ontvangen het magazine altijd per post. Momenteel zijn we aan het onderzoeken of er onder de nieuwsbrief lezers animo is om het magazine alleen digitaal te lezen en niet meer per post te ontvangen. Wanneer we een nieuw magazine uitbrengen, plaatsen we het magazine namelijk ook online. De digitale magazines vindt u hier.

We willen u vragen om deel te nemen aan een kleine vragenlijst. Deelname aan het onderzoek kost u hooguit een minuut.

Let op: er verandert nog niks. We zijn puur aan het onderzoeken of er animo voor is vanuit onze leden die digitaal vaardig zijn. Van daaruit gaan we evalueren en nemen later een besluit of we het magazine aan bepaalde ledengroepen digitaal gaan aanbieden.

Klik hier om uw voorkeur door te geven

Alvast hartelijk dankt voor uw deelname. In de volgende nieuwsbrief vermelden we het resultaat van de vragenlijst.

 
Advies over rollators bij u thuis
Voor een rollator kunt u terecht bij Medipoint, dé rollatorexpert. Bent u nu niet in de gelegenheid om naar onze winkel te komen? Dan komen we bij u thuis met onze rollators! Bel ons op 088 – 10 20 100 en kies optie 3. Dan maken we samen een persoonlijke afspraak. We houden ons aan de adviezen van het RIVM en dragen bij ons bezoek een mondkapje.

Meer informatie over Medipoint
 
 
Puzzeltocht door de binnenstad van Amersfoort
 
 
Het SRO heeft een leuke puzzeltocht uitgezet in de binnenstad van Amersfoort. U kunt deze in de hele maand februari per mail aanvragen via seniorensport@sro.nl. Na uw aanvraag mailt het SRO de route met vragen naar u toe. Mocht u geen printer hebben, dan kunt u dit aangeven en stuurt SRO deze per post op.

Nodig een vriend of vriendin uit of loop de route met uw kind of kleinkind en ga samen de stad in, want twee weten meer dan één! Onderweg is er op veel plaatsen 'Koffie to go' te halen: onder andere in de Krommestraat en in de Arnhemsestraat voor een welverdiende pauze. Er is een mooie prijs voor de leukste en origineelste foto en er worden prijzen verloot onder de goede antwoorden.

Mail of app uw foto en antwoorden voor 1 maart naar seniorensport@sro.nl of
06 - 53 35 90 78. Veel plezier met de puzzeltocht!

NB Ook na 1 maart is de puzzeltocht nog te lopen. Informeer hierover bij bovenstaand mailadres.
 
Agenda
Online gymlessen vanuit uw woonkamer (door SRO)
  Online  
  Diverse data, zie hieronder
SRO blijft graag in beweging, het liefst samen met u. Vanaf nu worden er twee keer per week online gymlessen gegeven. Dit vindt plaats via het digitale platform Webex. Iedereen met een computer kan meedoen. U dient zich wel vooraf aan te melden, zodat u een linkje krijgt waarmee u deel kunt nemen aan de les. We geven deze lessen totdat we weer samen op locatie mogen bewegen. U hoort en ziet elkaar en de docent via het scherm.

U kunt ook een link naar ons YouTube kanaal aanvragen voor 20 verschillende beweeglessen van Gym, Zumba, Yoga en Qi gong.

Activiteit: Gym, Yoga of Zumba in de huiskamer
Dag: Maandag
Tijd: 13.50-14.40 uur
Dag: Woensdag
Tijd: 9.20-10.15 uur
Kosten: Gratis
Doelgroep: Senioren en mensen, die thuis achter of op de stoel willen sporten. Iedereen is welkom om deel te nemen.
Contact: Heleen Zuiderduin
Aanmelden: Ja, geef via seniorensport@sro.nl uw e-mailadres door
Aankondiging 'In balans op de fiets'
  Amersfoort  
  Mei of juni van start
Voelt u zich minder zeker op de fiets en bent u misschien al eens gevallen?
In samenwerking met GGD Utrecht, 033opdefiets en doortrappen.nl worden er trainingen opgezet om weer steviger op de fiets te zitten.

Meldt u aan per mail via seniorensport@sro.nl, zodat u op de hoogte wordt gebracht als we de training gaan starten. Dit zal, als de maatregelen het toelaten, in mei of juni zijn. De bedoeling is om een training van acht weken aan te bieden.

De fietsenmaker komt een keer aan bod. U kunt verschillende fietsen uitproberen, de ergotherapeut geeft tips, de (nieuwe) verkeersregels worden besproken en u gaat veel balansoefeningen naast de fiets doen. U zult behendiger en zekerder worden. U wordt begeleidt door een ervaren fietsdocente.

Woont u niet in Amersfoort? Klik hieronder op uw gemeente en kijk wat er mogelijk is:

Soest
Baarn
Nijkerk
Leusden en Woudenberg
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Drentsestraat 14
3812 EH Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin