Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
15 april 2021
Beste lezer,
In deze nieuwsbrief vindt u nieuws over hulpmiddelen, hulp bij belastingaangifte, mantelzorgnieuws en interessante activiteiten. Bovendien doen we een oproep voor het Leef3.nu magazine, die begin juli bij onze leden op de mat valt.

We wensen u veel leesplezier en een fijne dag!
 
 
Hulp bij belastingaangifte
Met korting voor Leef3.nu leden
Zoekt u hulp bij het invullen van uw belastingaangifte? Leef3.nu werkt samen met ervaren belastingadviseurs. Zij kunnen u helpen met de aangifte van uw inkomstenbelasting. Als u lid bent krijgt u bovendien korting op het uurtarief.

Let op: de aangifte inkomstenbelasting dient voor 8 mei bij de Belastingdienst binnen te zijn.

Klik hier voor meer informatie
 
Kwaliteitsimpuls voor aanvullende mantelzorg
Aanvullende Mantelzorg Vereniging Nederland (AMVN) is de nieuw opgerichte brancheorganisatie van aanbieders van aanvullende mantelzorg. De organisatie heeft als doel de kwaliteit van de aangeboden betaalde mantelzorg te waarborgen en om als vertegenwoordiger van de branche naar buiten te treden. Saar aan Huis (partner van Leef3.nu) is één van de aangesloten aanbieders.

Lees hier het artikel

 
 
 
Deel uw passie met anderen!
Uw verhaal in het komende Leef3.nu Magazine
Bent u een actieve senior met een échte passie en wilt u dit graag met anderen delen? Dan is dit uw kans! In juli brengen we een nieuw Leef3.nu Magazine uit met een artikel waar mensen over hun passie kunnen vertellen. U kunt zich hiervoor bij ons opgeven.

U kunt zich tot en met donderdag 22 april aanmelden door te mailen naar backoffice@leef3.nu

Schrijf duidelijk wat uw passie is en waarom we juist uw verhaal in het magazine moeten plaatsen. U vindt het daarnaast niet erg om op de foto te gaan en toestemming te geven voor het gebruik van de beelden.

Uit alle aanmelders kiezen we twee verhalen. Zit u erbij? Dan nemen we contact met u op. We zijn heel benieuwd naar uw reactie!
 
 
 
Het lenen van hulpmiddelen
Hoe werkt het?
Soms heeft u tijdelijk een product nodig. Omdat u revalideert van een operatie, herstelt van een blessure of omdat er verpleging of kraamzorg aan huis komt. Dan is het lenen van een hulpmiddel een goede optie. Dat is in veel gevallen gratis, omdat uw zorgverzekeraar of ledenvereniging de kosten vergoedt.

Vergoeding via uw zorgverzekeraar
Veel leenproducten worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor een aantal producten voert Medipoint op verzoek van de zorgverzekeraar eerst een telefonische indicatie uit.

Vergoeding via Leef3.nu

Als lid van Leef3.nu kunt u loophulpmiddelen bij Medipoint lenen. U kunt terecht in de Medipoint winkel, een uitleenpunt of u kunt online zoeken naar uw leenproduct.

Bekijk hier alle leenproducten

Wist u dat:

  • Leef3.nu leden korting krijgen op de verhuur van een rollator?
  • Medipoint haar website heeft vernieuwd? Bekijk hier het resultaat!
  • De openingstijden van de winkel in Amersfoort (Leusderweg 226) zijn verruimd? De winkel is nu van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur.
 
 
Agenda
Online bijeenkomst mantelzorgwoningen
  Amersfoort  
  22 april 2021
Wilt u als mantelzorger dichter bij degene wonen voor wie u zorgt? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in de tuin. Maar wat is een mantelzorgwoning precies en welke regels gelden daarvoor? Wilt u hier meer over weten, meld u dan aan voor deze bijeenkomst.

Praktische informatie:
  • Donderdagavond 22 april
  • Van 19.30- 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
  • Aanmelden kan tot en met 20 april via mantelzorgers@indebuurt033.nl
  • De workshop is gratis en online
  • Meer info via Heleen Vonk 06 - 42 55 57 09 of Sytske Stoop 06 - 53 58 88 46


 
Online danslessen door stichting Gouden Dans
  Online  
  Iedere dag om 10.30 uur
Doet u ook mee? De lessen beginnen om 10.30 uur. Vanaf 10.15 uur kunt u inloggen. Stichting Gouden Dans heeft ruimte voor 100 deelnemers.

Wat kunt u verwachten: de lessen worden rustig opgebouwd met een warming-up die u direct kunt volgen. Aansluitend leert u een passenserie en wordt er afgesloten met een rustige cooling down.

Gouden Dans docenten geven de lessen: Ireen, Karin, Mirjam, Juliette en Tineke. Bij iedere les zijn twee docenten aanwezig: één doet de les en de ander is host voor alle technische vragen rondom de computer.

Klik hier voor meer informatie

 
Beweegcircuit voor alle volwassenen in Amersfoort
  Amersfoort  
  Diverse data
Op afstand van 1,5 meter mag er met vier volwassenen buiten gesport worden. De buurtsportcoaches hebben een beweegcircuit opgezet voor alle volwassenen in Amersfoort. Een veilige manier van sporten en om mensen te ontmoeten!

  • Locaties: op locatie Noord bij voetbalvereniging VVZA in sportpark Schothorst (Hoolesteeg 6) en op locatie Zuid bij de IJsvereniging (Bisschopsweg 177).
  • Wanneer: op dinsdag op locatie in Noord bij voetbalvereniging VVZA in sportpark Schothorst. Op donderdag op locatie in Zuid bij de IJsvereniging.
  • Tijden: van 10.00 tot 14.00 uur.
  • Doelgroep: volwassenen en senioren.
  • Kosten: 1 euro inclusief kopje koffie of thee na afloop van de activiteiten.
  • Programma: Op het sportveld  wordt u welkom geheten door een buurtsportcoach in een speciaal vak. Deze buurtsportcoach is uw begeleider tijdens de hele activiteit en zorgt dat de Coronaregels worden gevolgd om alles veilig te laten verlopen. Er is gel voor ontsmetting aanwezig. U volgt met uw groep de route langs de vier oefenstations met verschillende beweegactiviteiten.
  • Activiteiten: mikspelen als Korf mikken, een frisbee spel, sjoelen met hockeysticks en fitnessoefeningen. Er zijn stoelen aanwezig om even uit te rusten of als steuntje voor het evenwicht.

Meld u hier aan

Woont u niet in Amersfoort? Klik hieronder en kijk of er vanuit uw gemeente ook beweegactiviteiten georganiseerd worden:

Soest
Baarn
Nijkerk
Leusden en Woudenberg

 
De Diabetes Challenge
  Amersfoort  
  Vanaf 3 mei tot eind september
De Buurtsportcoaches en Leefstijlcoaching Amersfoort organiseren voor de 4e keer de Diabetes Wandel Challenge in de stad! Wij nodigen u uit om met ons mee te wandelen! In kleine stappen trainen de deelnemers samen tot de finaleweek in september. In de finaleweek lopen we vier dagen achter elkaar met zaterdag 25 september als nationale finaledag.

Het doel: iedereen (ook als je geen Diabetes hebt) kan meedoen en de Challenge is vooral bedoeld voor mensen, die niet zo fit zijn en moeite hebben met een uur wandelen. Er wordt in drie groepen gelopen met een verschillend tempo. Zo kun je op je eigen niveau meedoen.

De wandeltrainingen zijn aangepast aan de geldende Coronamaatregelen. Er is de mogelijkheid om ook in kleinere groepen en op afstand van elkaar te lopen. Na afloop kunt u genieten van een koffie to go.

Er wordt gestart met een online informatie avond op maandag 19 april om 19.00 uur.

  • Startlocaties: Divers: elke week vanuit een andere leuke  locatie in de stad. Het voordeel is, dat we op veel afwisselende plekken komen en dat iedereen een keer dicht bij huis kan beginnen.
  • Dag: Elke maandagavond vanaf 3 mei tot eind september. U kunt ook in juni of juli beginnen.
  • Tijdstip: 19.00-20.00 uur.
  • Kosten voor deelname zijn 1 euro per week of 25 euro voor de hele periode. Dat is onder andere inclusief koffie, online voorlichtingen en een trainingsschema.

U loopt toch ook mee? Geef u op door te mailen naar seniorensport@sro.nl

 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin