Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
8 september 2021
Beste lezer,
In deze nieuwsbrief:
  • Ontmoet anderen via Leuke luitjes
  • Beweeg eenvoudiger
  • Klassieke concerten met 50% korting
  • "Mijn hobby houdt mij fit."
  • Voor u gezien en gehoord
  • Uit agenda
Wij wensen u veel leesplezier!
 
Samen op stap in het najaar
In de regio Eemland zijn mensen op zoek naar nieuwe vriendschappen. Dat doen zij via de website van Leuke luitjes. Deze website is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar die nieuwe contacten in de buurt willen vinden. U kunt zich gratis aanmelden. U vult in wat uw interesses zijn en iemand kan dan contact met u leggen. Of u trekt zelf 'de stoute schoenen aan'.

Na een eerste kennismaking op internet volgt vaak een ontmoeting met een drankje. En als het klikt, kunt u gezellig samen optrekken. Wandelen, fietsen, spelletjes doen, een hapje eten of naar een concert. Lees meer en doe mee.
 
Sta gemakkelijker op
Medipoint, de grootste aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland, biedt vele oplossingen met extra voordeel voor in-en-om uw huis. Bijvoorbeeld wanneer u uw mobiliteit wilt vergroten. Een klant uit Siebengewald is een jaar geleden aangereden. Ze viel voorover en brak beide voeten. Via de Medipoint winkel kreeg mevrouw advies over een een rollator en een sta-opstoel. 
Lees het volledige artikel.
 
Tot in het diepst geraakt
Muziek maakt het leven van Gerdie de Grund (59 jaar) mooier.

"Muziek geeft mij energie en maakt mij rustig. Sinds ik negen jaar geleden rolstoelafhankelijk werd is dat nóg belangrijker geworden." Soms krijgt ze er ‘een dikke strot’ van. "Dat ligt aan je ‘ik’ van dat moment. En ook aan het stuk dat bijvoorbeeld The Bach Choir of Orchestra of the Netherlands speelt. Soms jump ik zowat de kerk uit van blijdschap, bijvoorbeeld als ik Jan Vayne bezig hoor. Nou ja, ik wil het niet dramatiseren, maar het leven is prachtig."
 
Geniet, net als Gerdie, van het Classical Christmas Concert met Jan Vayne in het AFAS Theater in Leusden. Via Leef3.nu voor € 34,95 per ticket. (regulier tarief € 70,-). Bekijk alle concerten en reserveer uw plek

 
Passie voor kleuren
Voor Willemijn Kramer-Maassen is quilten een hobby, zonder tijdsdruk. "De grootste die ik gemaakt heb is 2.40 m bij 2.40 m. Mensen boven de 60 hebben allemaal nog handwerken gehad op school. Voor iedereen die een fijne tijdsbesteding zoekt heeft Willemijn een mooie boodschap: Lees het volledige verhaal van Willemijn.
 
 
Voor u gezien en gehoord
Erop UIT met Leef3.nu - De wandelroute die in het laatste magazine van Leef3.nu stond, is een groot succes gebleken. De lokale aanbieders zijn bezocht door honderden Leef3.nu leden. De leden reageerden enthousiast en positief bij het inleveren van hun bonnen. Anna's Smaakatelier, van Gogh, Vitelli, Het Lokaal en Buuf in de Serre voor de versnaperingen. En het Musiom en de Spellenpoort voor vertier. Dit smaakt naar meer.

'Vera vlogt' - interview met George Baker. Vera van Brakel voert een open en eerlijk gesprek. 'Muziek maken is nog steeds één van mijn passies. Ik stop pas als ik niet meer kan zingen.' Bekijk de vlog
 
 
Uit agenda
Op 'Zwerfafval safari' met de fiets
Doet u mee met de Clean Up Ride? Een fietsroute van 12 km langs de Eem waar u, op eigen gelegenheid, afval kunt verzamelen en inleveren op het Eemplein.
Een schone stad en leefomgeving kan niet zonder uw hulp!
Wanneer:
 18 september 2021 van 10:00 uur - 15:00 uur.
Waar: bekijk de website van Keistad Fietsfestival voor meer informatie.

Houdt u ook van fietsen of wandelen?  
Doet u mee met een fiets- of wandeltocht van 30 km of 40 km? Onderweg zijn twee stops met een hapje en drankje.    
Wanneer: 
zaterdag 2 oktober 2021
Starttijd: Na aanmelding ontvangt u van de organisatie een starttijd tussen 09:15  en 11:00 uur. De aankomst is, afhankelijk van de starttijd, tussen 12:30 en 14:30 uur.  
Waar: 
de Kabouterhut, adres: Barchman Wuytierslaan 202, Amersfoort 
Aanmelden:
e-mail: seniorensport@sro.nl 
Kosten:
€ 5,-

KoffiePLUS georganiseerd door Indebuurt033
Een deelneemster vertelt: ”Op dinsdag leg ik mijn kleren al klaar voor de KoffiePlus op woensdag. Ik kijk ernaar uit. Het is altijd een feestje, zo gezellig!”
Wanneer: Elke woensdag van 14:00 - 16:00 uur in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort.
Elke vrijdag van 10:00 - 12:00 uur in de Ontmoeting, De Bekroning 2, Amersfoort. 
Aanmelden: Voor de Fonteinkerk: e-mail: zuid@indebuurt033.nl of
voor de Ontmoeting: e-mail: liendert@indebuurt.nl
Kosten: € 2,-

 
 
Wat vindt u van onze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin