voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
19 januari 2022

In deze Nieuwsbrief
We hopen dat u ondanks de wat beperkte mogelijkheden toch heeft kunnen genieten van de feestdagen. Ook in 2022 zijn we er voor u voor een zo lang mogelijk en veilig thuis. In deze nieuwsbrief kunt u onder andere lezen over de volgende onderwerpen:
  • Petra Bergstra, onze nieuwe leefconsulent
  • Een bloemetje van Petra
  • De sta-opstoelen van Medipoint
  • COPD Thuismonitoring
  • Een veilige badkamer van de Woningwachter
  • Naasten voor Naasten
  • De uitlaatservice Spin en Kwispel
  • Win kaarten voor de prachtige tentoonstelling van meesterschilder Mathias Withoos
  • De winnaars van de prijspuzzel uit het Leef3.nu december Magazine
 
 

Leef3.nu is er voor u om te helpen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Vaak is het moeilijk om zelf te bedenken wat u hiervoor nodig heeft, onze leefconsulent helpt u daarbij. 
Door middel van een bezoek aan huis en het stellen van de juiste vragen wordt het voor u inzichtelijk wat u nodig heeft en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Petra Bergstra 
Onze nieuwe leefconsulent
Petra Bergstra is onze nieuwe leefconsulent. Ze komt graag bij u langs. Als lid van Leef3.nu kost een gesprek met Petra u niets. Er is geen enkele verplichting of druk om iets af te nemen, het gaat erom dat u een goed gevoel krijgt doordat er naar u geluisterd wordt en u zodoende een beeld kunt vormen van de mogelijkheden in uw situatie. Een gesprek aanvragen kan door ons Klant Contact Centrum tijdens kantooruren te bellen op 033 – 469 23 23 of een e-mail te sturen naar leefconsulent@leef3.nu .
Een bloemetje van Petra
Zorgen voor je naaste, het voelt zo vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Is er iemand in uw omgeving die zoveel doet voor u of voor een ander waarvan u denkt, die zou in het zonnetje gezet moeten worden. Stuur dan uw verhaal naar redactie@leef3.nu en wellicht staat straks Petra, onze leefconsulent met een prachtige bos bij hem/haar voor de deur.
 

Wij zijn er voor u

Merkt u dat u tijdens deze winterdagen meer thuis zit? Dan is het belangrijk om het thuis fijn te hebben. Medipoint heeft allerlei hulpmiddelen om fit en comfortabel te blijven. Om thuis te relaxen is het prettig dat u in een stoel zit, waar u ook goed uit kunt komen. Wij hebben verstelbare sta-opstoelen die u helpen bij het opstaan. De stoel kan op maat worden gemaakt met een verstelbare zithoogte, zitdiepte en armleuninghoogte.

U kunt de bekleding zelf uitkiezen, zodat deze mooi in uw interieur past. U kunt zelfs kiezen voor een stoel met verwarming, ideaal voor de koudere dagen. Kijk op onze website voor meer informatie of plan een adviesgesprek bij ons in de winkel of bij u thuis. Dit kan via www.medipoint.nl/locaties of bel voor een afspraak met onze Thuisservice via 088 - 10 20 100 (optie 3). 

Als lid van Leef3.nu ontvangt u 10% korting op het gehele koopassortiment van Medipoint.

 
COPD Thuismonitoring
Met COPD Thuismonitoring kunnen mensen met COPD weer grip krijgen op hun aandoening en kunnen ziekenhuisopnames worden voorkomen. COPD Thuismonitoring is geschikt voor iedereen die COPD klachten heeft: hoesten, slijm ophoesten, kortademigheid, vermoeidheid, weinig spierkracht en/of gewichtsverandering. COPD Thuismonitoring geeft u inzicht in uw gezondheidstoestand op elk gewenst moment. U ontvangt hiervoor een COPD Thuismonitoring set, zodat u zelf thuis metingen kunt doen.


'De thuismonitoring heeft mij vooral een gevoel van
veiligheid gegeven.’
    Mevrouw Kockx-van Waard uit Baarn  
Wilt u meer weten of u aanmelden?
U kunt meer informatie vinden over de mogelijkheden van COPD Thuismonitoring op de website van Leef3.nu: www.leef3.nu/leefbeter.
 
Een veilige badkamer van
De Woningwachter
De badkamer is bij veel senioren een van de meest onveilige ruimtes in huis. Een natte vloer, een duizeling in de douche, een gladde ondergrond in bad... In een standaard badkamer liggen de gevaren op de loer. Gelukkig is de kans dat u lelijk terechtkomt in ​een veilige badkamer van De Woningwachter​ direct aanzienlijk kleiner. 
Van bad of douche naar inloopdouche
Een inloopdouche met lage instap zorgt direct voor meer veiligheid. Als daar de antislipbehandeling​ aan toegevoegd wordt, in combinatie met een wandbeugel e​n douchestoel​ behoort uitglijden tot het verleden.
De inloopdouche is er in alle soorten en maten en wordt volledig op maat voor u gemaakt.
Van bad of douche naar instapbad
Kunt u geen afstand doen van uw bad? Ook dan hebben we de ideale oplossing: een instapbad met deur.​ Een instapbad geeft u de mogelijkheid om zowel te badderen, als te douchen. Zodra u het bad vol laat lopen trekt de deur vacuüm zodat de badkamer niet nat wordt.
Naast veiligheid zijn er nog meer voordelen bij de Woningwachter:
  • Eén aanspreekpunt voor al uw klussen
  • Breed assortiment
  • Meer dan 300 erkende vakmensen
  • Senior OK gecertificeerd
U kunt hier een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. 
 
Naasten voor Naasten, iets voor u?
Biedt u ondersteuning aan een familielid met een psychische aandoening en/of verslavingsprobleem? Is praten over uw eigen zorgen soms moeilijk? Zou u graag uw verhaal willen delen met een lotgenoot om zo meer zelfvertrouwen te krijgen en/of beter te leren omgaan met uw eigen situatie? Dan is misschien Naasten voor Naasten iets voor u!
  Lees meer
 
Spin en Kwispel
Ons team zorgt met liefde voor uw kat of knaagdier bij afwezigheid, ook pakken we dan direct de post en de plantjes mee. Ook verzorgen wij hondenuitlaat en geven we allerlei soorten eigenaren hondentraining. Heeft u al met ons kennis gemaakt, we maken graag een afspraak om u te helpen!
 
Win kaarten voor en vervoer naar:
De prachtige tentoonstelling in Museum Flehite
Nederlandse meesterschilder Mathias Withoos
Museum Flehite in Amersfoort presenteert tot en met 8 mei 2022 de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse meesterschilder Mathias Withoos.
De 17e-eeuwse schilder geniet internationale bekendheid om het dramatische, caravaggistische licht in zijn weidse stadsgezichten en gedetailleerde stillevens. 

Wilt u ook naar deze tentoonstelling? Stuur dan het antwoord op de volgende vraag naar redactie@leef3.nu

In het Magazine van december (onder in deze nieuwsbrief te vinden) staat een artikel over personenalarmering. In wat voor een sieraad is een alarmknop verwerkt?

De winnaar ontvangt 2 kaarten voor de tentoonstelling. Jullie worden samen opgehaald en thuisgebracht door Taxi Boute. Rolstoelvervoer is tevens mogelijk. 
 
De winnaars 
In het Leef3.nu Magazine van december 2021 stond een speciale puzzel om helemaal in de kerstsfeer te komen.
De winnaar van het kerstboeket is:
De heer G. van Dijk uit Bunschoten-Spakenburg.
Het bakblik in de vorm van de Onze Lieve Vrouwetoren is gegaan naar:
Mevrouw J. van Benthem uit Soest.
Het Spakenburgs hart is gegaan naar:
Mevrouw Y. Kleinveld uit Hoevelaken.
Gefeliciteerd met uw prijs.
 
Magazine
December
Het magazine, met uw ledenpas, van Leef3.nu is begin december op de mat gevallen. In het magazine leest u over bewegen en gezondheid. Olga Commandeur biedt u inspiratie. Leden vertellen over hun ervaring met onze diensten. Het magazine kunt u ook digitaal nalezen.
Artikel uitgelicht
Op de achterzijde van het magazine is lid Ton Jans (87) aan het woord. Hij vertelt hoe hij zo lang mogelijk prettig en zelfstandig thuis blijft wonen. Hij blijft gezond en fit door niet te roken of te drinken, vooral vegetarisch te eten en actief te blijven. Het volledige interview met Ton leest u hier.
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin