voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Cursus valpreventie, opening Medipoint Leusden, traplift en de health check Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
21 april 2022
In deze Nieuwsbrief van april
Deze maand in de nieuwsbrief heel veel items over bewegen en gezondheid. U kunt lezen over een cursus valpreventie op de fiets, onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam doen een onderzoek naar valpreventie waar u zich voor op kunt geven. Ook kunt u uw fiets laten repareren zonder dat u deze weg hoeft te brengen. 
  • Openingsweek van Medipoint
  • Gratis veiligheidspakket bij een fiets of scootmobiel
  • Vriesverse maaltijden van apetito
  • Gratis haal- en brengservice bij uw fietsreparatie
  • Cursus valpreventie op de fiets
  • De Health Check gaat weer starten
  • Traplift van Handicare
  • Een bloemetje van Petra
  • Triatlon voor 50+
  • Onderzoek naar valpreventie
  • Win een onderhoudsbeurt voor uw fiets

Veel leesplezier!
Opening Medipoint Leusden
De winkel in Leusden is al even open, maar van 17, 18 en 19 mei is de officiële feestelijke opening in samenwerking met Leef3.nu. Er staat van alles op het programma in de thema's Beter Bewegen en Erop Uit, Fijner Thuis en Gezond en Preventief.
U kunt kennismaken met verschillende leveranciers van Leef3.nu en Medipoint. 

We houden u op de hoogte van het programma. Zet 17, 18 en 19 mei alvast in uw agenda.  
 
Bent u van plan om een fiets of een scootmobiel te kopen?
Dan is het fijn dat u veilig en zelfverzekerd de weg op kunt. Medipoint en Leef3.nu vinden het belangrijk dat u veilige kilometers maakt en helpen u daarbij. Alleen als lid van Leef3.nu, krijgt u nu tijdelijk bij aankoop van een fiets of scootmobiel een veiligheidspakket t.w.v. € 475,-.
Wat krijgt u?
✅ EHBO-tasje
✅ Rijles bij levering product
✅ Veiligheidsslot
✅ Kaartje met 50% korting op een tweejarig onderhoudscontract
  Wilt u voordeel hebben van deze tijdelijke actie? Kijk dan hier
 
 
Vriesverse maaltijden aan huis 
Wilt u lekkere en verantwoorde maaltijden aan huis ontvangen? Wij stellen u graag voor aan apetito. De maaltijdservice met aandacht voor datgene wat u nodig heeft.
Met een assortiment van ruim 150 maaltijden, soepen en desserts kunt u naar hartenlust variëren. Van de Hollandse pot tot internationale specialiteiten. Ook voor dieetmaaltijden en diverse voedingsvoorkeuren kunt u hier terecht.
 
Apetito bezorgt met een vast bezorgmoment per adres. Een vertrouwd gezicht aan de deur is wel zo prettig. Daarom kun u rekenen op een vaste servicechauffeur die de bestelling gratis bij u thuisbezorgd.
 
U kunt profiteren van nog meer gunstige voorwaarden. Als lid van Leef3 ontvangt u namelijk 5% ledenkorting op alle vriesverse maaltijden.

Wilt u kennismaken met apetito?
Bekijk en bestel dan hier een proefpakket van 5 vriesverse maaltijden voor maar €19,95. Ook beschikbaar in natriumarm, glutenvrij en vegetarisch.  
 
 
Gratis haal- en breng service bij de reparatie aan uw fiets
Fietsen is een heerlijke manier om in beweging te blijven en van de omgeving te genieten. Wanneer uw fiets stuk in de schuur staat dan hebben we de oplossing voor u om weer lekker te gaan fietsen. De fietsreparateur met gratis haal en brengservice in Amersfoort en Soest. Woont u in het buitengebied binnen 10 km dan kost het halen en brengen € 15,-. 
  Ook weer heerlijk fietsen? Lees hier meer
 
Cursus in balans op de fiets
Namens het programma Doortrappen organiseert buurtsportcoach Amersfoort de cursus In Balans op de Fiets!

Tijdens deze cursus komen er verschillende onderdelen aan bod die belangrijk zijn als u veilig en gezond wilt blijven fietsen. Fietsdocent Frans Lueb en een ergotherapeut geven advies over fietsvaardigheid, fietsvalpreventie en verbeteren uw kennis van verkeersregels door een leuke quiz.

  Doet u mee? Lees er hier meer over!

 
De Health Check 
Laat u testen met de Health Check

Met de Health Check testen studenten van MBO Amersfoort (opleiding tot doktersassistente) uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Veilig en verantwoord, want de studenten worden professioneel begeleid door een docent.
 
Leden van Leef3.nu betalen € 10,00 i.p.v. € 15,00
 
Vanaf woensdag 25 mei 2022 bent u iedere woensdag (uitgezonderd de schoolvakanties) welkom van 9:00 tot 12:00 uur bij MBO Amersfoort op de Leusderweg 30-34 in Amersfoort.
 
Wilt u gebruik maken van deze dienst? Dan kunt u een afspraak maken bij Leef3.nu: Telefonisch: 033 – 469 23 23 of E-mail: info@leef3.nu

  Wilt u er nog wat meer over lezen? Kijk dan hier.
 
 
Thuis blijven wonen, dankzij de Handicare traplift

Uw eigen vertrouwde woning, met vriendelijke buren en fijne winkels in de buurt. Daar wilt u zo lang mogelijk blijven wonen.

Maar als de trap een obstakel begint te worden kan dit ten koste gaan van uw woongenot. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing.

Met een traplift in huis kunt u uw zelfstandigheid behouden en is een bed in de kamer niet nodig. Familieleden hoeven zich ook geen zorgen te maken dat u kunt vallen.

€100,- extra korting bovenop de van 10% korting op de gehele aanschafprijs
Leef3.nu werkt samen met Handicare. Ze maken sinds 1886 Nederlandse trapliften van hoge kwaliteit en beschikken over het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Voor elke trap en elk budget heeft Handicare een traplift op maat.

Zowel een nieuwe traplift, als een tweedehands traplift behoort tot de mogelijkheden. Naast kopen is ook het huren van een traplift mogelijk.

Leden van Leef3.nu ontvangen een prachtige korting.
  Lees hier meer
 
Een bloemetje van Petra
Onze Leefconsulent Petra heeft mevrouw en meneer van de Berg uit Hoevelaken verrast met het Leef3.nu boeket.
Mevrouw van Boheemen-Heuer stuurde ons het volgende prachtige bericht:
Gaarne wil ik mijn buren aanmelden voor een bloemetje van Petra omdat zij een geweldige steun voor ons zijn en een hart van goud hebben.
Wij hoeven maar te bellen en ze staan al voor ons klaar, doen onder andere de grote en zware boodschappen voor ons, komen b.v. met een complete maaltijd of een kop eigen gemaakte soep.
Meneer en mevrouw Boheemen-Heuer zijn helaas niet meer zo mobiel en hebben in 2020 vele weken in het ziekenhuis gelegen. Ook momenteel kunnen ze door medische omstandigheden de nodige ondersteuning gebruiken. 
Mevrouw en meneer van de Berg zijn een grote steun en ze verdienen het echt om een bos bloemen te krijgen en in het zonnetje gezet te worden. 

Petra: Tijdens ons bezoek aan echtpaar van de Berg zagen ook wij twee ontzettend hartelijke mensen. Ze staan positief in het leven en zijn dankbaar dat zij zoveel voor andere mensen mogen betekenen, want behalve voor de buren ondersteunen zij ook andere mensen waaronder de tweelingzus. Ze doen dit met veel liefde. Dit geeft ook ons inspiratie. 

Weet u ook iemand die een enorme steun voor een ander is en een bloemetje van Petra verdient. Stuur dan een e-mail naar redactie@leef3.nu
 
Een gesprek met Petra
Leef3.nu is er voor u om te helpen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Wanneer u het fijn vindt om met iemand te praten over wat we voor u kunnen betekenen, dan kan dat met Leefconsulent Petra. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 033 – 469 23 23
 
Triatlon voor 50+
Op woensdag 11 mei wordt er weer een speciale Triatlon voor 50+ georganiseerd. In en rond de Amerena kunt u meedoen door 3 sporten op 1 dag te doen. Het is niet zwaar, maar leuk! Lopen door 't park en fietsen door de Treek. U kunt zelf kiezen of u het makkelijk houdt of zwaarder maakt. Leden van Leef3.nu betalen slechts € 7,-.
  Doet u mee? Lees er hier meer over.
 
Onderzoek naar valpreventie 
Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val.

“Gelukkig kunt u de kans op een val verkleinen”, aldus onderzoeker Maaike van Gameren van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). 
Meer bewegen en oefenen kan het evenwicht en de spierkracht van 65-plussers verbeteren.” In Nederland kunnen veel ouderen deelnemen aan het ‘In Balans’ beweegprogramma, maar het is nog onbekend of deze training goed werkt. Daarom doet de VU, de Hogeschool van Amsterdam en VeiligheidNL onderzoek naar dit veelgebruikte oefenprogramma. 
  Doet u ook mee? De locatie is Amersfoort.
Lees hier meer
 
Win een onderhoudsbeurt
met gratis haal en brengservice van Broers Fietsreparateurs*
In deze nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over apetito die vriesverse maaltijden aan huis levert. Wat zijn de voordelen van vriesverse maaltijden? 

Stuur uw antwoord naar redactie@leef3.nu

* exclusief materialen
 
De winnaar van de dagtocht voor twee personen van Midland Tours:

Mevrouw R.S. van Remmerden uit Amersfoort. Hartelijk gefeliciteerd. 
 
Bekijk hier de activiteiten in onze Agenda
Bekijk hier al onze lopende kortingen en Acties
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin