voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wandelen, dagtochten, puzzel.... Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
25 augustus 2022
In deze Nieuwsbrief van augustus
Wat is het warm in Nederland. We hopen dat u zich koel kan houden en u ook kunt genieten van het mooie weer. Gelukkig komt het koelere weer eraan en de heide is prachtig paars. Schitterend om door te wandelen en te fotograferen. 

Deze maand kunt u lezen over:  
  • De kracht van wandelen
  • Klompenpaden in uw omgeving
  • Dagtochten in het najaar en de winter 
  • Dagelijkse handelingen worden weer makkelijk
  • De Health Check gaat weer starten
  • De Zomer Bloemenpuzzel
  • Een gesprek over de toekomst
  • De zit-adviesdag

Veel leesplezier!
 
De kracht van Wandelen
Als inwoners van Amersfoort en omstreken wonen we in een prachtig gebied. Er zijn talloze mogelijkheden om mooie wandelingen te maken. Naast genieten van de natuur heeft wandelen ontzettend veel voordelen; het verlaagt het risico op diabetes, is zeer goed voor uw hart- en bloedvaten en nog veel meer.

  Lees er hier meer over
 
Klompenpaden in uw omgeving. 
In onze omgeving zijn prachtige klompenpaden. Wellicht is er één bij u in de buurt. We hebben voor u een aantal paden uitgezocht tot 10 km. In augustus zijn er op veel plekken langs de paden bramen te vinden.  
Bij Leusden:
Hier loopt u het Schutpad van 3 of 5 km: Wandelen over boerenerven, het kerkenpad en landgoed De Boom in het buitengebied van Leusden. In augustus kunt u hier bramen plukken. Bekijk hier de wandeling.

Bij Baarn:
Wandelen door de polder, over kavelpaden en langs de Eem over het Netelenburgpad bij Baarn. Ontdek het mooie buitengebied van Baarn. Bekijk hier de wandeling.

Bij Hoevelaken:
Leuk met de kleinkinderen, het Laaksepad. Bekijk hier de wandeling. 

Bij Achterveld:
10 km wandelen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei. Bekijk hier de wandeling.

Bij Bunschoten-Spakenburg
Het Veendijkpad van 8 km. Ontdek het mooie buitengebied van Bunschoten-Spakenburg. Wandelen door de polder, over boerenland en dijken. Klompen aan, rugzak op en gaan! Bekijk hier de wandeling.

Bij Amersfoort en Leusden:
Ontdek het mooie buitengebied van Amersfoort en Leusden.  Deze wandeling is 10km. Bekijk hem hier.

Hoogland:
Het Zeldertsepad van 9 km. Wandelen door de polder, over boerenland en langs de Grebbelinie in het buitengebied van Amersfoort. Bekijk hier de wandeling.
 
Dagtochten najaar en winter 
Er zijn weer prachtige dagtochten waar u aan kunt deelnemen
Heerlijk genieten van een onbezorgde dag uit en gezellig met elkaar mooie nieuwe bestemmingen ontdekken! 

Speciaal voor u heeft Midland Tours verschillende uitstapjes samengesteld, waarvan wij zeker weten dat ze bij vele van u in de smaak zullen vallen.

Op het programma staat o.a. een bezoek aan de Schoorlse Duinen op 8 september, een rondvaart naar Dordrecht op 27 september, Cultureel festival 'De Kunst 10-Daagse' op donderdag 27 oktober en de kerstmarkt in Düsseldorf op 17 december.


Leden van Leef3.nu ontvangen € 2,50 korting op een dagtocht.   

Bekijk hier het overzicht van de dagtochten van het najaar en winter van 2022/2023!
 
Dagelijkse handelingen worden weer makkelijk
De meeste van ons herkennen het wel, dat naarmate we ouder worden dagelijkse handelingen die vanzelfsprekend lijken meer moeite gaan kosten, dit kunnen bijvoorbeeld zijn:
  • Het openen van een pot,
  • Het uitwringen van een doekje,
  • Het inschenken van een kopje thee,
  • Iets van de grond oprapen.
Er zijn kleine hulpmiddelen waardoor dit soort handelingen u weer goed afgaan. Leden van Leef.nu ontvangen 10% korting.

Het zijn soms de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.  
  Bekijk hier de oplossingen
 
Food Connect wordt
Maaltijd Thuis
Food Connect heeft een nieuwe naam gekregen, namelijk Maaltijd Thuis. Maar dat is ook het enige wat verandert aan de maaltijdservice. Zij blijven de maaltijden op
ambachtelijke en kleinschalige wijze bereiden in hun eigen keuken in Almelo.

Wilt u graag een proefpakket proberen? 

  Bekijk hier de verschillende mogelijkheden
Lidmaatschap voor € 10,-
Bent u of een kennis nog geen lid van Leef3.nu? Vanaf augustus is een lidmaatschap slechts €10,- voor de resterende maanden van 2022.
  Lees er hier meer over
 
De Health Check gaat weer starten
Laat u testen met de Health Check
Met de Health Check testen studenten van MBO Amersfoort (opleiding tot doktersassistente) uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Veilig en verantwoord, want de studenten worden professioneel begeleid door een docent.
 
Leden van Leef3.nu betalen € 10,00 i.p.v. € 15,00

Vanaf woensdag 7 september 2022 bent u iedere woensdag (uitgezonderd de schoolvakanties) welkom van 9:00 tot 12:00 uur bij MBO Amersfoort op de Leusderweg 30-34 in Amersfoort.
 
Wilt u gebruik maken van deze dienst? Dan kunt u een afspraak maken bij Leef3.nu: Telefonisch: 033 – 469 23 23 of E-mail: info@leef3.nu
 
Win het Leef3.nu bloembollen pakket
Met de Zomer Bloemenpuzzel
Deze keer vraagt het winnen van de prijs kennis van de prachtige natuur om ons heen. We maken het u niet gemakkelijk! Is dat een madeliefje? Een orchidee?

Onder de juiste inzendingen worden 2 bloembollen pakketten weggegeven. 

Doe de puzzel en vul voor 8 september hier uw antwoord in. Hier kunt u ook instructies vinden voor het uitprinten van de puzzel.                         
 
Een gesprek over de toekomst
Leefconsulent Petra in gesprek met mevrouw Dirks - van Genderen 
Op een bepaalde leeftijd ga je vaak meer nadenken over de toekomst en het is heel normaal dat dit wel eens kan leiden tot zorgen. Iedereen zal dit herkennen. In gesprek gaan hierover kan geruststellend zijn en kan een stukje onzekerheid wegnemen. Onlangs heeft Petra (Leefconsulent) mevrouw Dirks - van Genderen thuis bezocht. Een actieve en vitale dame al ver voorbij de 80 jaar. Ze doet veel voor mensen die minder vitaal zijn. Ook bij haar speelt wel eens de zorg over haar eigen toekomst. Na afloop van het gesprek vond zij vooral de dagtochten van Midland Tours interessant. Maar het belangrijkste wat ze aangaf is de dankbaarheid voor de helderheid die het gesprek heeft geboden over Leef3.nu en de mogelijkheden op het gebied van wonen en welzijn.

Ook een gratis gesprek met de Leefconsulent? Belt u dan naar 033 – 469 23 23.
 
 
 
Proefzitten tijdens de zit-adviesdag bij Medipoint 
Op 27 september bij Medipoint Leusden
Tijdens de zitadviesdagen staat er een uitgebreid assortiment sta-opstoelen in de winkel. U krijgt een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek en kunt diverse modellen uitproberen. Bovendien ontvangt u nu tot 20% korting* op een maatwerk sta-opstoel.

Als lid van Leef3.nu krijgt u een hoofdkussen tot €200,- cadeau bij aankoop van een sta-opstoel. Koopt u een stoel op een adviesdag (of in de week erna) dan krijgt u er een gratis USB-USC aansluiting ter waarde van €99,99 bij. 

Onze Leefconsulent Petra is op 27 september ook aanwezig van 14:00 - 17:00 uur.
Ze maakt heel graag kennis met u. 
  Lees meer
 
 
Bekijk hier de activiteiten in onze Agenda
Bekijk hier al onze lopende kortingen en Acties
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin