voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
LEEFFit, Doe Mee met het OV, een maatje, Asperges en huishoudelijke hulp in Soest. Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
30 maart 2023
In deze Nieuwsbrief van maart
De lente is begonnen en iedereen komt weer naar buiten. Bij Leef3.nu staat er weer van alles op de planning om hiervan te genieten. U kunt uw tuintegels laten schoonmaken door onze tuinman. Gaat u graag samen wandelen en zoekt u hiervoor een maatje? Lees dan vooral verder. Wilt u liever wat verder van huis? Met de voorlichtingsdag Doe Mee met het OV hoort u alles over hoe u gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. 

U kunt lezen over: 
  • Doe mee in het OV
  • Uw tuin of balkon zomerklaar
  • Op zoek naar een maatje?
  • Op de duofiets met Petra
  • Cursus LEEFFit bij Fit Academie Bokkeduinen
  • Doe de voedingscheck van The Right Meal
  • Paasbrunch en paasdiner van de Eemlandse tafel
  • Huishoudelijke hulp en ondersteuning in Soest en Baarn
  • De leukste bijnamen
  • De rubriek van Petra
  • Vogelpuzzel
 
Veel leesplezier!
 
Doe Mee met het OV
Voorlichtingsbijeenkomst over gebruik van het openbaar vervoer op woensdag 5 april.
Het is belangrijk en fijn om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven reizen. Want hierdoor kunt u langer mobiel en ook sociaal actief blijven. Maar reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heeft u nog nooit gereisd met het OV of is het al lang geleden dat u een bus van binnen heeft gezien? OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.
  Lees meer en opgeven
 
 
Laat uw tuin of balkon zomerklaar maken 
Heeft u er ook zo'n zin in om weer heerlijk in de tuin of op uw balkon te zitten? Als het weer voorjaar wordt is het fijn wanneer uw tuin of balkon er mooi uitziet. U kunt dat zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door een vakman met hele groene vingers.

Tiggelaven Groenbeheer is gespecialiseerd in het onderhoud van alle soorten tuinen. De hovenier draait zijn hand niet om voor een siertuin vol met bloeiende planten en ook niet voor een stadse tuin met terras en bloempotten. Tevens kunt u uw tegels schoon laten spuiten. 

In de maand april is er voor leden 10% korting op plantjes voor in plantenbakken.

Voor leden van Leef3.nu kost een Groene Vingers Cheque € 40,- (normaal € 50,-). Hiervoor ontvangt u één uur tuinonderhoud door één persoon. Het tuinonderhoud wordt altijd door twee personen gedaan. Dus als u twee uur wilt afnemen, dan wordt het werk door twee personen in één uur gedaan.
  Lees hier alles over Tiggelaven Groenbeheer
 
Zoekt u iemand om leuke dingen mee te doen?
Doe gratis mee met leuke luitjes! 
Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar die nieuwe contacten in de buurt willen vinden. Om samen activiteiten te ondernemen of te praten en gezellig koffie te drinken. Leef3.nu biedt u Leuke luitjes gratis aan. Doet u mee?
  Lees meer
 
 
Cursus LEEFFit 
Senioren sportlessen bij Fit Academie Bokkeduinen
Leef3.nu wil leden graag de mogelijkheid bieden om te sporten op een manier die aansluit bij de behoeften van senioren. Om zo fit te blijven en optimaal te blijven functioneren tijdens dagelijkse bezigheden, maar ook te zorgen voor een stukje gezelligheid.

Daarom zijn we een samenwerking gestart met Fit Academie Bokkeduinen, één van de grootste en modernste sportcentra van Amersfoort met deskundige trainers om u te begeleiden en te ondersteunen.

De LEEFFit cursus is verdeeld over 6 lessen op de vrijdag van 11:00 tot 12:00 uur startend op 19 mei.

De voordelen van de LEEFFit cursus:
  • Bot - en spierversterkende oefeningen
  • Meer kracht, conditie, balans en lenigheid voor het goed en soepel uitvoeren van dagelijkse bewegingen
  • De trainingen worden afgestemd op de leeftijd en niveau van alle deelnemers door individuele begeleiding
  • Versterking van de weerstand
  • Samen sporten en daarna gratis koffie en thee drinken

Kosten:
€ 35,- speciaal voor Leef3.nu leden. U zit niet vast aan een abonnement en u betaalt tevens geen inschrijfkosten.

Voor deelnemers is er een gunstig doorstroomtarief wanneer u wilt blijven sporten bij Fit Academie Bokkeduinen.
  Lees meer
 
 
Krijgt u alle voedingsstoffen binnen die u nodig heeft?  
Doe op 3 mei de voedingscheck in de Lichtenberg. 
Wilt u uw leefstijl aanpassen of wilt u weten welke voeding nodig is bij uw aandoening? Via de voedingscheck van The Right Meal kunt u samen met één van de diëtisten kijken of u alle voedingstoffen binnenkrijgt die u nodig heeft. Daarnaast krijgt u meteen praktische tips om met uw leefstijl aan de slag te gaan. De voedingscheck wordt vergoed via de basisverzekering. 
  Meer en opgeven
 
 
Een gesprek met de Leefconsulent op de Duofiets
Wilt u samen met Petra een fietstocht maken op een elektrische duofiets en met haar in gesprek gaan over hoe u het leven thuis ervaart en hoe u alles regelt? Dan kunt u zich hiervoor opgeven. 

Een duofiets is erg geschikt om samen van de omgeving te genieten en ondertussen in gesprek te gaan.  

De fietstocht start met een kopje koffie of thee bij woonzorgcentrum Mariënburg in Soest.

Stuur een e-mail naar info@leef3.nu De leefconsulent neemt dan contact met u op voor het maken van de afspraak.
 
 
Heerlijk eten tijdens de paasdagen
Paasdiner en/of paasbrunch bij u thuis bezorgd. 
Feestelijk uitpakken met Pasen? Dat kan met de Eemlandse Tafel. Geniet van uitgebreide brunch voor 2 personen met heerlijke zoete en hartige hapjes zoals croissantjes, aspergesoep, quiche en nog veel meer. Of wat te denken van het Paasdiner? Deze 3 gangenmenu bestaat o.a. uit aspergesoep en verse asperges met beenham, ei en krieltjes.
  Bekijk hier het volledige aanbod met Pasen
 
 
Huishoudelijke hulp en ondersteuning in Soest en Baarn
Leef3.nu heeft een nieuwe leverancier die werkt in de gemeente Soest en Baarn en u op veel manieren kan ondersteunen. Denk aan uw huishouden, maar ook het doen van boodschappen, koken en gezelschap.
  Lees meer
 
Heerlijk erop uit tijdens een dagtocht 
Gaat u samen met ons een dagje weg?
Heerlijk genieten van een onbezorgde dag uit en gezellig met elkaar mooie nieuwe bestemmingen ontdekken! 
Speciaal voor u heeft Midland Tours verschillende uitstapjes samengesteld, er is in de regio Eemland altijd een opstapplaats bij u in de buurt. 
  Lees meer
 
 
De rubriek van Petra
Deze maand: Verhalen van leden.

Tijdens elk huisbezoek leer ik weer nieuwe en interessante mensen kennen. Ieder heeft zijn eigen verhaal en ook hoe zij omgaan met het zoeken naar oplossingen ‘met de tand des tijd’. Het enthousiasme waarmee ze hierover vertellen inspireert mij en graag wil ik een verhaal met u delen.  

  Lees meer
 
De vogelpuzzel
Gaat u ook uw vogelkennis testen?
Maak de vogelpuzzel en maak kans op een roofvogel workshop of een boeket. Tijdens deze workshop leert u Jeroen Settels, zijn team en zijn gevleugelde compagnons iets beter kennen. En gaat u vooral met heel veel van zijn vogels vliegen. Kortom: een onvergetelijke en spectaculaire ervaring! 
  Ga hier naar de puzzel
 
 
Leukste verhaal over bijnaam
Dit is het winnende verhaal. Hartelijk gefeliciteerd. U heeft de high tea gewonnen om samen van te genieten.
Mijn kleindochter noemde mij altijd oma turbo rolstoel, omdat ik vaak met haar ging rijden in mijn elektrische rolstoel, dan reden we over een bruggetje met planken en ging ik met mijn mond open "aha" roepen, dus dat klonk heel raar dan gilde ze het uit van de pret. Ik probeerde zo hard mogelijk te rijden en dat vond ze geweldig. Ook ging ze vaak achterop staan en hield ze de rolstoel goed vast zodat ik moest scheuren, zo noemde zij dat. Veel plezier gehad met mijn kleindochter en mijn rolstoel, te weten dat ze met een ernstige hartziekte was geboren en geen 10 dagen oud zou worden. Nu is ze al 24 jaar, een leuke tijd om nooit te vergeten, we hebben het er vaak nog over.
 
 
Uitreiking bloeddrukmeter
Deelnemers van de Health Check maken kans op een bloeddrukmeter. 
Onze Leefconsulent Petra overhandigt hem hier aan één van de deelnemers.
Wilt u ook een goed beeld krijgen van uw gezondheid en kans maken op een bloeddrukmeter? In onze agenda onder in deze nieuwsbrief staan de komende health checks in Nijkerk en Leusden.
U bent van harte welkom.
 
 
Op onze agenda:
 
Uitnodiging van de Leefconsulent voor koffie met gebak!
  Amersfoort  
  4 april 2023
Op dinsdag 4 april is er een speciale ochtend bij Huis Miereveld waarvoor de Leefconsulent u wilt uitnodigen om eens in gesprek te gaan met koffie met gebak!
  Lees meer
 
Voorlichtingsbijeenkomst Doe Mee het OV
  Amersfoort  
  5 april 2023
Heeft u nog nooit gereisd met het OV of is het al lang geleden dat u een bus van binnen gezien hebt? OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.
  Lees meer
 
Health Check bij Zuiver Zorg 
  Nijkerk  
  12 april 2023
Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Zuiver Zorg verloot een bloeddrukmeter onder de deelnemers.
Bekijk hier de flyer.
  U kunt zich hier opgeven
 
Fiets en wandeltocht vanuit Hoogland
  Hoogland  
  22 april 2023
Een mooie tocht door de omgeving van Amersfoort. U kunt kiezen voor wandelen (2 keer een uur en halverwege een leuke koffiestop) of een fietstocht van 30 of 40 km. 
  Lees meer
 
Health Check bij Medipoint 
  Leusden  
  25 april 2023
Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Medipoint verloot een bloeddrukmeter onder de deelnemers.
Bekijk hier de flyer.
  U kunt zich hier opgeven
 
Bekijk hier de hele Agenda
Bekijk hier al onze lopende kortingen en Acties
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin