voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Mobiliteitsmarkt, Kookcursus voor mannen en Colleges voor senioren. Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
17 mei 2023
In deze Nieuwsbrief van mei
Bij Leef3.nu is het de komende tijd de periode van de activiteiten. En hiervoor hoeft u niet altijd de deur uit te gaan. Zo zijn er de online colleges voor senioren, super interessant. Gaat u wel graag de deur uit, dan bent u van harte welkom op de  Mobiliteitsmarkt in Leusden. Wilt u ook graag zelf de lekkerste gerechten bereiden? Lees dan vooral over de "kookcursus voor mannen".   

U kunt lezen over: 
  • De Mobiliteitsmarkt
  • LEEFLekker. De Kookcursus voor mannen
  • Online colleges voor senioren door studenten
  • Mantelzorg in Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen
  • Workshop Musea online bezoeken in Soest
  • De rubriek van Petra
  • Op onze agenda
 
Veel leesplezier!
 
Mobiliteitsmarkt
Op 1 juni bij Medipoint in Leusden
Het behouden van mobiliteit is van cruciaal belang voor ons welzijn, omdat het ons in staat stelt om onafhankelijk te blijven, deel te nemen aan activiteiten en contacten te onderhouden.

Er zijn heel veel mogelijkheden om de mobiliteit te verbeteren of in stand te houden. Tijdens de Mobiliteitsmarkt kunt u kennis maken met een grote hoeveelheid aan mogelijkheden.
Op het programma:
  • Wedstrijd ontwerp uw eigen rollator
  • Groot assortiment rollators en driewielers met hoge kortingen
  • Rijbewijskeuring voor een heel gunstig tarief
  • Demonstratie Duo fiets, rondje met Leefconsulent Petra
  • Health Check door studenten
  • Vrijblijvend persoonlijk advies door een productexpert over scootmobielen, aangepaste fietsen, rollators en rolstoelen
  • Proefrit over het parcours
  • Laat je eigen rollator checken door een productspecialist
 
 
Wedstrijd ontwerp uw eigen rollator

Hoe leuk is dat. Een rollator met daarop uw eigen creatieve ontwerp. Tijdens de Mobiliteitsmarkt kunt u uw eigen ontwerp maken en de winnaar ontvangt een rollator in zijn/haar eigen ontwerp. Lees er hier meer over. 
 
Een rijbewijskeuring voor een heel gunstig tarief

Alleen bij de Mobiliteitsmarkt is een rijbewijskeuring 75+ B/E €40 voor leden (i.p.v. €45). Niet leden betalen deze dag  €52,50 i.p.v. €57,50. Keuring voor beroepschauffeurs tot 75 jaar: €55,- voor leden en niet-leden. Lees er hier meer over. 

 
Een Health Check bij de Mobiliteitsmarkt

Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Wilt u ook een Health Check bij de mobiliteitsmarkt. Dan kunt u zich hier opgeven.
Opgeven Health Check 

 
Op de Duofiets met de Leefconsulent tijdens de Mobiliteitsmarkt

Wilt u samen met Petra een fietstocht maken op een elektrische duofiets en met haar in gesprek gaan over hoe u het leven thuis ervaart en hoe u alles regelt? Dat kan tijdens de mobiliteitsmarkt. Petra is tijdens de gehele dag aanwezig en de fiets staat klaar.

Wanneer: donderdag 1 juni
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Waar: Medipoint Leusden Máximaplein 82 3832 JS Leusden
  Komt u ook? U kunt er hier alles over lezen.
 
 
LEEFLekker 
Kookcursus voor mannen
Leren koken is een geweldige vaardigheid om te hebben en het kan u helpen om gezonder en lekkerder te eten, geld te besparen en zelfs een nieuwe hobby te ontdekken! En hoe gezellig is het om samen met een groep mannen te koken om er vervolgens samen van te genieten.

Tijdens elke les koken jullie gezamenlijk een hoofdgerecht en soepje.

De cursus duurt 8 weken en start op dinsdag 4 juli. Als afsluiting krijgt u een certificaat.

Wilt u ook graag in een gezellige groep leren koken? 

  Voor meer informatie en inschrijven
 
 
Een leven lang leren voor iedereen
Leden van Leef3.nu krijgen in de maanden mei, juni, juli en augustus 10% korting op het eerste online college.
Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan maakt een leven lang leren voor iedereen mogelijk. Ze organiseren (online) colleges voor leergierige senioren, gegeven or enthousiaste studenten. De colleges gaan over vakgebieden zoals kunstgeschiedenis, archeologie en voeding, maar ook over data en neurowetenschappen. 

Op de website van Oud Geleerd Jong Gedaan kunt u alle colleges bekijken en u aanmelden. 
  Vraag hier uw kortingscode aan
 
Online colleges van Oud Geleerd Jong Gedaan uitgelicht:
Klassieke oudheid
Mythes over goden, helden en monsters.

In deze collegereeks stapt u binnen in de wereld van de oude Grieken en Romeinen. Studentdocent Melle brengt verhalen over goden, helden en monsters tot leven, terwijl u de eeuwenoude tradities en overtuigingen van deze culturen verkent.
  Lees meer
Neuroweten - schappen: Het brein nogmaals beeld
Veel mensen zijn gefascineerd door de veelzijdige werking van het brein en er is dan ook al veel over ontdekt. Maar, hoe wordt het brein eigenlijk bestudeerd? In deze tweedelige collegereeks laat de studentdocent zien hoe het met de huidige technieken mogelijk is om de elektrische activiteiten van hersenen vast te leggen en deze hersenactiviteiten zelfs te beïnvloeden.
  Lees meer
 
Focus op thuis
Iedereen kent de uitdrukking:
‘Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens'.
Thuis is vertrouwd, thuis is veilig. Thuis is als een warme jas. 
Focus op thuis ondersteunt u graag zodat het thuis fijn blijft. Het kan ook zijn dat u veel moet zorgen en u ontvangt daarbij graag hulp.

Ze kunnen u ondersteunen bij een veelheid van activiteiten:
  • samen of alleen boodschappen te halen;
  • (samen) koken en eten;
  • wandelen, lezen of een spelletje doen;
  • gezelligheid;
  • begeleiden van en naar arts of ziekenhuis;
  • uitstapjes naar wens

Focus op thuis werkt in de regio Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen. Leusden en/of Zwartebroek zijn ook zeker bespreekbaar. 
  Lees meer
 
 
Workshop: Musea online bezoeken
Woensdag 24 mei in Soest
Er zijn nog plaatsen!

U kunt online musea bezoeken via verschillende websites of apps. Er zijn diverse platforms beschikbaar die virtuele rondleidingen en tentoonstellingen aanbieden van musea over de hele wereld. Het voordeel van online museumbezoeken is dat u vanuit huis toegang heeft tot musea, zonder te reizen. 

Tijdens de workshop gaan we samen enkele van deze websites en apps proberen. We nemen u mee naar het Archief Eemland waar we door de webexposities zullen kijken. We gaan een virtuele wandeling doen door het Mauritshuis. U neemt hiervoor uw eigen tablet mee.

Tijdens de workshop krijgt u inzicht hoe het online bezoeken van musea werkt en wat er allemaal is. Er is de mogelijkheid vragen te stellen en samen in gesprek te gaan. Na afloop bent u zelf in staat om vele andere online musea thuis te bezoeken, bijvoorbeeld het Noordbrabants Museum of het Rijksmuseum, gemakkelijk vanuit huis.

Wij doen dit alles onder het genot van een kopje koffie en een gebakje.

Locatie: De Mariënburg in Soest.

We maken er een gezellige ochtend van!
  Voor meer informatie en inschrijven
 
 
De rubriek van Petra
Deze maand: Op pad met de wijkverpleging van Beweging3.0 

Afgelopen week heb ik een ochtend meegelopen met wijkverpleegkundige Lia Smink van het wijkteam Hoevelaken. Om 7.00 uur gingen we op pad en fietsten samen naar de eerste cliënt.
  Lees de hele rubriek
 
Winnaars van de vogelpuzzel en de prijsvraag
Het proefpakket van Maaltijd Thuis:
Mevrouw Koops uit Bunschoten 

De roofvogelworkshop:
Mevrouw Smal uit Achterveld 

Het voorjaarsboeket:
Mevrouw van Wijk uit Nijkerk
 
Win een gratis Health Check 
Tijdens de Mobiliteitsmarkt komt onze fysiotherapeut om u te informeren over de In Balans cursus. Hoe laat is ze er voor u? 

Stuur uw antwoord naar redactie@leef3.nu  
 
 
Op onze agenda:
 
Health Check bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  23 mei 2023
Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Health Checks verloot.
  U kunt zich hier opgeven
 
Workshop online musea bezoeken
  Soest  
  24 mei
U kunt online musea bezoeken via verschillende websites of apps. Er zijn diverse platforms beschikbaar die virtuele rondleidingen en tentoonstellingen aanbieden van musea over de hele wereld. Tijdens de workshop gaan we samen enkele van deze websites en apps proberen.
  Lees meer
 
Mobiliteitsmarkt bij Medipoint
  Leusden  
  1 juni 2023
Wedstrijd ontwerp uw eigen rollator, groot assortiment rollators en driewielers met hoge kortingen, rijbewijskeuring voor heel gunstig tarief, demonstratie duo fiets, vrijblijvend persoonlijk advies door een productexpert over scootmobielen, aangepaste fietsen, rollators en rolstoelen en de rollatorcheck.
  Lees meer
Inloopspreekuur Doe mee met het OV tijdens de Mobiliteitsmarkt
  Leusden  
  1 juni 2023
Tijdens de Mobiliteitsmarkt is er het inloopspreekuur voor al uw vragen rondom reizen met het Openbaar vervoer. De OV-Ambassadeurs zijn voor u aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.
  Lees meer
Health Check tijdens de Mobiliteitsmarkt
  Leusden  
  1 juni 2023
Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Naast de Health Check is er nog veel meer te doen. 
  U kunt zich hier opgeven
 
Health Check bij Zuiver Zorg in Nijkerk
  Nijkerk  
  9 juni 2017
Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Health Checks verloot.
  U kunt zich hier opgeven
 
Health Check bij Mariēnburg in Soest
  Soest  
  21 juni 2023
Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Health Checks verloot.
  U kunt zich hier opgeven
 
Health Check bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  27 juni 2023
Met de Health Check testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Health Checks verloot.
  U kunt zich hier opgeven
 
Bekijk hier de hele Agenda
Bekijk hier al onze lopende kortingen en Acties
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin