voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
LEEFFit: Lichaam & Geest, Spellen, Leef3.nu dagtocht naar kasteel Rosendael. Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
29 juni 2023
In deze Nieuwsbrief van juni
Of u nu wilt sporten, spellen spelen, erop uit gaan, uw geest verruimen of lekker eten. In deze nieuwsbrief voorzien we u van een breed aanbod aan mogelijkheden. 

U kunt lezen over: 
  • De vlog van Vera over de Leef3.nu dagtocht
  • Boodschappen en maaltijden bij Flink
  • Cursus LEEFFit: Lichaam en geest
  • Online spellen voor leden
  • De Leef3.nu dagtocht Kasteel en Park Rosendael
  • Korting op warme maaltijden thuis
  • Ondersteuning in heel de regio
  • Online college over gezondheid: Het belang van bewegen 
  • LEEFLekker. De Kookcursus voor mannen
  • Meerdaagse reizen
  • De rubriek van Petra
  • Puzzel mee voor vrijkaarten kasteel
  • Op onze agenda
 
Veel leesplezier!
 
Vera vlogt over de Leef3.nu dagtocht
Wat een heerlijke dag
Op 15 mei 2023 ging Leef3.nu met leden naar de Kagerplassen, waar een prachtige boottocht werd gemaakt om vervolgens uit te waaien in Noordwijk aan Zee. Een ontzettend gezellige dag. Vera ging mee met de Leef3.nu Dagtocht en laat u zien hoe het geweest is.
  Bekijk hem hier
 
 
Maaltijden van Zorgboodschap & boodschappen bij Flink.
Duurzaam bezorgd op de fiets
Flink, Leef3.nu en Zorgboodschap zijn gestart met een duurzame samenwerking  waarmee ze u in de regio Amersfoort kunnen voorzien van verse, lekkere maaltijden en uw dagelijkse boodschappen. Ze worden per fiets bezorgd door Flink.

Flink is een snelle bezorgservice die zo snel mogelijk uw boodschappen bij u levert. Dit doen ze op een milieuvriendelijke manier en met eerlijk betaalde fietskoeriers. Zorgboodschap levert o.a. maaltijden aan wel 300 zorgorganisaties in Nederland op ruim 6.000 locaties. Samen met Leef3.nu hebben we de handen in één geslagen zodat u zowel uw maaltijden als uw overige boodschappen in één bestelling kan ontvangen.

Uitproberen?
Als lid van Leef3.nu bieden we u de mogelijkheid deze service te proberen met 3 x 10% korting en geen bezorgkosten op uw gehele bestelling.
  Lees meer
 
 
Na groot succes van de eerste LEEFFit cursus, staat er een nieuwe cursus op het programma
De eerste LEEFFit cursus is in volle gang en wat is het leuk om te zien dat alle deelnemers zo genieten. Het is een ontzettend leuke groep. Iedereen doet enthousiast mee, de trainers zijn heel betrokken en enthousiast en na afloop gezellig koffie drinken.

Hierdoor gaan we in september starten met een nieuwe LEEFFit cursus en deze keer met een wat andere insteek, namelijk Lichaam & Geest.

In deze cursus gaan we door middel van 3 onderdelen samen werken aan een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Yoga
In de Yoga doen we oefeningen voor meer kracht en flexibiliteit. Ademhalingsoefeningen zorgen voor het loslaten van spanning/stress. U voelt u rustig en relaxed na de les.

Pilates
In de Pilates les werken we aan houding, lenigheid, balans en sterke rug-en buikspieren. Ook met klachten zijn deze oefeningen goed te doen en kunt u er veel baat bij hebben.

Wandelen met aandacht
Ook gaan we wandelen in het bos. Niet zomaar, maar met aandacht. Met een aantal gerichte oefeningen focust u op het moment en richt u zich op het heden, waardoor u ontspanning ervaart. Met doel meer innerlijke rust en emotionele balans.

De LEEFFit lichaam & Geest cursus is een traject van 7 lessen op de vrijdagen startend op 1 september. De lessen zullen plaatsvinden van 10:00 tot 11:00 uur.
Na afloop van de les kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee in de gezellige kantine, waar u andere sporters kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen.

Kosten: € 42,- voor alle lessen inclusief koffie en thee. U zit niet vast aan een abonnement en u betaalt tevens geen inschrijfkosten.
Voor deelnemers is er een gunstig doorstroomtarief wanneer u wilt blijven sporten bij Fit Academie Bokkeduinen.
  Lees meer
 
 
Online spellen voor leden
Spelletjes spelen is een ontzettend leuke manier om in contact te komen met andere mensen en zo tevens onze hersenen actief en scherp te houden.
Leef3.nu is daarom heel enthousiast over de samenwerking met SooS. Bij SooS kunt u samen met andere leden online spellen spelen. Doordat iedereen een profiel aanmaakt, kunt u ook zien wie uw medespelers zijn en kunt u tijdens het spel met elkaar communiceren.

Vanaf september gaan we voor de leden maandelijks een online spelletjesochtend  organiseren, waaraan u gratis kunt deelnemen. Voor mensen die graag geholpen worden organiseren we dan bijeenkomsten op één van onze locaties.

Leden van Leef3.nu die zich dit jaar inschrijven blijven altijd gratis lid. Dat scheelt toch weer 21,- euro per jaar!

Om het starten met de spellen zo eenvoudig mogelijk te maken kunt zich bij Leef3.nu inschrijven. Op 13 juli om 10:00 uur gaat SooS speciaal voor Leef3.nu leden een online instructie geven over het SooS platform. Wanneer u zich inschrijft vóór 9 juli, dan ontvangt u tijdig van SooS uw wachtwoord om in te loggen en instructie op 13 juli bij te wonen.

Speciaal voor leden die liever samen de instructie bijwonen, organiseren we een bijeenkomst op 13 juli om 10:00 uur op de Basicweg in Amersfoort. Onder genot van een kopje koffie kijken we samen naar de instructievideo. 
  U kunt hier verder lezen en u opgeven
 
 
Leef3.nu Dagtocht Kasteel & Park Rosendael
Dinsdag 5 september vanuit Soest, Amersfoort, Leusden en Nijkerk
Wegens succes van de Leef3.nu dagtocht op 15 mei organiseren we opnieuw een dagtocht speciaal voor onze leden.

Tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal liggen kasteel Rosendael en het bekende park Rosendael met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen.

Leef3.nu heeft voor haar leden samen met Midland Tours en Geldersch Landschap&Kastelen een dagtocht samengesteld naar deze prachtige locatie.

Op kasteel Rosendael wordt u welkom geheten door de rondleider in kostuum en start de dag met heerlijk gebak in de Oranje-rie met koffie of thee waarna de rondleiding zal beginnen.
  Lees meer en inschrijven
 
 
Korting op warme maaltijden thuis
Gaat u of uw mantelzorger op vakantie? 
Ga dan onbezorgd met vakantie en regel tafeltje dekje; een warme maaltijdservice aan huis. De zomermaanden zijn een ideale periode om de maaltijden aan huis van de Eemlandse tafel te proberen. U kunt kiezen uit een wisselend weekmenu met 20 verschillende gerechten waaronder ook vegetarisch. Soep, salades en desserts zijn eventueel apart bij te bestellen.

Ze bereiden dagelijks op ambachtelijke wijze verse maaltijden met minimaal 200 gram groenten en zonder gebruik van overbodige toevoegingen. Iedereen kan bij ons mee-eten dus ook dieetmaaltijden en andere eetgewoonten zijn uiteraard mogelijk.


Graag laten wij u kennismaken met onze gezonde en lekkere warme maaltijden. Bestel 3 maaltijden en ontvang de 4de maaltijd gratis. De aanbieding loopt tot 30 september. 

U kunt hiervoor contact opnemen met het Klant Contact Centrum van Leef3.nu op 033 469 23 23.
 
 
Ondersteuning in heel de regio
Persoonlijke en betrokken ondersteuning
Leef3.nu is een samenwerking aangegaan met Home Instead Thuisservice. Het welzijn van senioren gaat bij Home Instead Thuisservice vóór zorg. Het accent ligt op persoonlijke betrokkenheid en betekenisvolle mantelzorgondersteuning, om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. 

Ziet u dat uw dierbare meer ondersteuning kan gebruiken of dat de situatie langzaam aan het verslechteren is? Ze leveren licht huishoudelijke ondersteuning in & om het huis, persoonlijke verzorging en zijn specialist in dementiezorg.

Er zijn verschillende financieringsvormen mogelijk. Bij Home Instead Thuisservice staan ze klaar om u te adviseren en te ondersteunen binnen het stelsel van wetten en financieringen gericht op zorg thuis.
  Lees meer
 
 
Gezondheid: het belang van bewegen
Van spiercel tot lopen
Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan maakt een leven lang leren voor iedereen mogelijk. Ze organiseren (online) colleges voor leergierige senioren, gegeven door enthousiaste studenten. 

Tijdens dit online seniorencollege deelt studentdocent Hannah haar kennis over bewegen met u, van het begin van een beweging op celniveau in de spiercellen tot aan de effecten van stilzitten. Anders dan u misschien verwacht, zijn de effecten van stilzitten niet alleen maar negatief. Daarnaast maakt Hannah de vergelijking in dagelijkse beweging van vroeger en nu.

Het college is een presentatie. U hoeft niet te gaan studeren. 

Wanneer: 17 juli
Tijd: 19:00 - 20:00 uur
Prijs: € 5,15 Ledenprijs: € 4,64

Bij uw inschrijving gebruikt u de kortingscode Leef3!2023 
Via de link hieronder gaat u naar de website van OGJG (Oud Geleerd Jong Gedaan)
Daar klikt u op Toevoegen aan winkelwagen
Vervolgens voert u de kortingscode in bij "Waardebon code" en klikt u op "Waardebon toepassen".  
  U kunt zich hier inschrijven
 
 
LEEFLekker 
Kookcursus voor mannen. Er is nog een plek vrij.
Leren koken is een geweldige vaardigheid om te hebben en het kan u helpen om gezonder en lekkerder te eten, geld te besparen en zelfs een nieuwe hobby te ontdekken! En hoe gezellig is het om samen met een groep mannen te koken om er vervolgens samen van te genieten.

Tijdens elke les koken jullie gezamenlijk een hoofdgerecht en soepje.

De cursus duurt 8 weken en start op dinsdag 4 juli. Als afsluiting krijgt u een certificaat.

Wilt u ook graag in een gezellige groep leren koken? 

  Voor meer informatie en inschrijven
 
 
Meerdaagse busreizen
Voor leden € 20,- korting op een meerdaagse reis
Naast de dagtochten kunnen de leden van Leef3.nu nu ook met korting mee op de meerdaagse busreizen van Midland Tours.
Deze reizen worden met de uiterste zorg samengesteld en alles is tot in de puntjes verzorgd. U reist met een comfortabele touringcar die van alle gemakken is voorzien, denk aan: verstelbare stoelen, airconditioning, koffiebar, koelkast en toilet. Uw chauffeur -tevens reisleider en gastheer- is deskundig, behulpzaam, vriendelijk en gastvrij. De reisbegeleidster/gastvrouw, die bij de meeste reizen aanwezig zal zijn, biedt u graag die extra helpende hand als dat nodig is. Zij zullen er alles aan doen om u een onbezorgde, veilige en onvergetelijke vakantie te bezorgen.

In augustus is de busreis "Parels langs de Donau". 
In oktober kunt u mee naar Luxemburg.
En in november gaan we naar Hamburg & Bremen.
  Lees meer
 
 
De rubriek van Petra
Deze maand: Een leven lang leren 

Tijdens mijn huisbezoeken valt me vaak op dat het een acceptatieproces is wanneer bepaalde handelingen niet meer vanzelf gaan. Ieder persoon gaat hier weer anders mee om. 
  Lees de hele rubriek
 
Puzzel mee voor vrijkaarten kasteel
Kruiswoordpuzzel Kastelen en Musea
Bij Leef3.nu houden we erg van erop uit gaan. Een dagje naar een kasteel, musea of de natuur in. Daarom staan in onze agenda regelmatig mooie dagtochten.
Met deze kruiswoordpuzzel kunt u kijken hoe het staat met uw kennis over kastelen en musea. Puzzel mee en maak kans op 2 toegangskaarten van een kasteel in Gelderland.
  Maak hier de kruiswoordpuzzel
 
 
Winnaar van de Health Check
In onze vorige nieuwsbrief stond een prijsvraag over de mobiliteitsdag. Mevrouw Koops uit Bunschoten heeft de Heath Check gewonnen. Gefeliciteerd!
 
 
Op onze agenda:
 
Instructie van de spellen van SooS
  Online  
  13 juli 2023
Om 10 uur op 13 juli legt SooS uit hoe u spellen kunt spelen op het SooS Platform.
  Meer informatie en opgeven
 
Sportzomer 50+ bij SRO
  Meerdere locaties  
  Meerdere data
Er staan voor deze sportzomer veel activiteiten op het programma. Er is badminton, aquales, boksen 50+, jeu des boules, midgetgolf instuif, padel, fietstocht en nordic walking. 
  Lees meer
 
Health Check wordt gezondheidscheck
Vanaf 13 september starten we weer met de Health Checks die vanaf dat moment Gezondheidschecks gaan heten. Via de nieuwsbrief houden we op de hoogte van de nieuwe data zodat u zich tijdig kunt inschrijven. 
 
Bekijk hier de hele Agenda
Bekijk hier al onze lopende kortingen en Acties
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin