voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pedicure met vervoer naar locatie, bijeenkomst zelfredzaamheid, Eefke Thuishulp Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
28 september 2023
In deze Nieuwsbrief van september

U kunt lezen over: 
  • Pedicure met haal en breng service
  • Eefke Thuishulp
  • Workshop Musea Online
  • Workshop Zelfredzaamheid
  • Cursus In Balans
  • Effecten begroting op de zorgverzekering
  • De rubriek van Petra
  • Online spelletjesochtend
  • Taxi Boute zoekt chauffeurs
  • Puzzel
 
Veel leesplezier!
Proef: Pedicure met haal en breng service
Voetverzorging is belangrijk om gezond oud te worden. 
In Nederland en ook in onze omgeving is er een tekort aan ambulante pedicures. Met andere woorden een pedicure die bij u thuis komt. Voetverzorging is belangrijk om gezond oud te worden en daarom wil Leef3.nu heel graag dat een pedicure ook mogelijk is voor mensen die niet zelfstandig naar een salon kunnen komen.
 
Om deze reden gaan we een proef doen, namelijk een pedicure met haal en brengservice. Deze voor nu ééndaagse activiteit zal plaatsvinden op maandag 16 oktober in Verpleeghuis De Lichtenberg van Beweging 3.0. Inwoners van het Bergkwartier en Soesterkwartier die lid zijn van Leef3.nu kunnen zich hiervoor inschrijven.
 
Taxi Boute haalt u samen met 3 andere leden op en brengt u naar De Lichtenberg. Hier ontvangt u een pedicure behandeling van Tae Pedicure bestaande uit:
  • Knippen en behandelen van de teennagels.
  • Verwijderen van eelt en likdoorns.
  • Behandelen van kloven.
  • Behandelen van ingegroeide teennagels.
  • Verzorgen van de huid en de nagelomgeving.
  • Advies en ruimte om vragen te stellen over voetverzorging.

Vervolgens brengen ze u weer naar huis. In totaal bent u 3 uur onderweg. De kosten zijn € 57,50. Dit is inclusief vervoer, behandeling en koffie of thee. Onze Leefconsulent is op locatie aanwezig.
 
Bij gebleken succes gaan we dit voortzetten en verder uitbreiden.
 
Woont u in het Bergkwartier of Soesterkwartier en wilt u een pedicure met haal en brengservice?
  U kunt zich hier inschrijven
 
Huishoudelijke hulp
Leef3.nu is voor huishoudelijke hulp een samenwerking gestart met Eefke Thuishulp. 
Eefke Thuishulp staat voor kwalitatief hoogwaardige hulp bij het huishouden waarbij uw tevredenheid centraal staat. Ze kunnen voor u uw bed verschonen, stofzuigen en dweilen, helpen bij de afwas en het reinigen van de keuken en het sanitair. Ook kan uw huishoudelijke hulp helpen met opruimen, wassen en strijken. Dit is slechts een kleine greep uit de vele huishoudelijke werkzaamheden waarin ze u kunnen faciliteren. 

Wanneer u hulp bij Eefke ontvangt vanuit de WMO en u wilt extra werkzaamheden laten uitvoeren, dan ontvangen leden van Leef3.nu 20% korting op het uurtarief.

Wilt u particulier hulp afnemen dan ontvangt u op alles boven de 2 uur 20% korting.  
  Lees meer
 
Workshop: Musea online bezoeken
Woensdag 4 oktober in 't Hamerveld in Leusden
U kunt online musea bezoeken via verschillende websites of apps. Er zijn diverse platforms beschikbaar die virtuele rondleidingen en tentoonstellingen aanbieden van musea over de hele wereld. Het voordeel van online museumbezoeken is dat u vanuit huis toegang hebt tot musea, zonder dat u hoeft te reizen. 

Tijdens de workshop gaan we samen enkele van deze websites en apps proberen. We nemen u hierin graag mee naar Archief Eemland waar we door de webexposities zullen kijken, en op virtuele wandeling door het Mauritshuis. U neemt hiervoor uw eigen tablet mee. Tijdens de workshop krijgt u inzicht in hoe het online bezoeken van musea werkt, en wat er allemaal is. Er is de mogelijkheid vragen te stellen en samen in gesprek te gaan. Naderhand kunt u zelf naar vele andere online musea, bijvoorbeeld het Noordbrabants museum of het Rijksmuseum, gemakkelijk vanuit huis.

We maken er een gezellige ochtend van!

Wij doen dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee.
  Lees meer
 
Workshop Zelfredzaamheid
De meeste van ons herkennen het wel, dat naarmate we ouder worden dagelijkse handelingen die vanzelfsprekend lijken meer moeite gaan kosten. Dit kan komen door bijvoorbeeld artrose. 

Er zijn tal van oplossingen waardoor handelingen u weer goed afgaan en zo bijdragen aan uw zelfredzaamheid.

Op dinsdag 31 oktober is er een informatiebijeenkomst in 't Hamersveld in Leusden over zelfredzaamheid. U bent tevens in de gelegenheid om de producten uit te proberen.
  Lees meer
 
Zelfstandig en zeker op de been met de cursus
In Balans
Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse
dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met
uw lichaam. Leef3.nu en Beweging 3.0 organiseren daarom voor leden van Leef3.nu de cursus In Balans.
Met het beweegprogramma In Balans verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Uw algehele conditie verbetert, zodat u langer de dagelijkse dingen kunt blijven doen, zoals boodschappen en bezoekjes aan familie.

De In Balans cursus is geschikt voor ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen of al eens gevallen zijn.
De In Balans trainer is een fysiotherapeut van Beweging3.0. Ze heeft specifieke deskundigheid en kennis op het gebied van ouderenzorg en de motoriek van de ouder wordende mens. 

Het bewegingsprogramma bevat 20 trainingen waarbij u twee keer in de week les krijgt, op de maandag en op de vrijdag. De cursus start op maandag 9 oktober op de Basicweg in Amersfoort.

Inschrijven kan t/m donderdag 5 oktober.
  Voor meer informatie en inschrijven 
 
Prinsjesdag 2023: De zorgpremie stijgt met 12 euro 
Veel leden van Leef3.nu zitten in het Leef3.nu Zorgcollectief omdat ons collectief voor u veel voordelen heeft. Er zijn bijvoorbeeld kortingen op aanvullende pakketten, wachtlijstbemiddeling en een zeer klantvriendelijk makkelijk te contacten klantenservice.

Wist u dat u op elk moment in het jaar kan instappen wanneer uw verzekeraar in het collectief zit? Dit kan u direct voordeel opleveren.  

In 2024 zal voor iedereen de zorgpremie opnieuw omhoog gaan. Het bedrag zal naar verwachting met ongeveer 12 euro per maand stijgen voor de basisverzekering, wat resulteert in een nominale zorgpremie van bijna 150 euro per maand. De voornaamste redenen voor deze premiestijging zijn:
  • Inflatie en vergrijzing
  • Een groeiend aantal chronisch zieken
  • Hogere salarissen in de zorgsector

Het uiteindelijke besluit over de mate van premiestijging ligt bij de zorgverzekeraars. Ook volgend jaar wordt er weer variatie verwacht tussen verschillende verzekeraars. Het verplicht eigen risico blijft in 2024 onveranderd op 385 euro.

Zorgverzekeraars zullen uiteindelijk op 12 november de definitieve premie van hun polissen vaststellen. We zullen u informeren over de premies van de zorgverzekeraars die binnen het collectief vallen.  

 
De rubriek van Leefconsulent  
Petra 
Deze maand: Bewaak uw grenzen als mantelzorger

Tijdens mijn gesprekken kom ik geregeld in aanraking met mantelzorgers. Het is fijn als u uw moeder, vader, partner, familielid, vriend(in) of buur kunt ondersteunen en verzorgen. Maar dat is een zware en tijdrovende taak. 
  Lees meer
 
Online Spelletjes - ochtend
Op dinsdag 10 oktober is de  spelletjesochtend in Leusden bij  't Hamersveld waarbij we met elkaar spelletjes gaan spelen op een iPad of laptop. Leef3.nu regelt de apparatuur.
Yahtzee, Wordhunt, Memory, Trivia, Lingo zijn allemaal spellen die we met elkaar gaan spelen. Dit doen we op een iPad of Laptop waarbij we met elkaar verbonden zijn.

Deze activiteit is gratis voor leden. Komt u ook?
  Voor meer informatie en inschrijven 
 
Taxi Boute zoekt chauffeurs 
Vindt u het leuk om mensen van en naar hun dagbesteding te brengen? 
Bent u in het bezit van een beperkte of volledige chauffeurspas en wilt u graag een baan als chauffeur?

Wat zoekt Taxi Boute?
  • U bent beschikbaar in de ochtend tussen 08:00 – 10:00 uur en in de middag tussen 14:00 – 16:00 uur.
  • U vindt het leuk om mensen te vervoeren van en naar hun dagbesteding.
  • U bezit een beperkte of volledige chauffeurspas.
Wat biedt Taxi Boute?
  • Een informele werksfeer.
  • Bij een volledige chauffeurspas zou u ook eventueel hele dagen kunnen taxi rijden.
  • Een auto voor de deur.
Iets voor u?
Belt u dan naar 06-10503789 of stuur een e-mail naar willem-jan@taxiboute.nl
 
Zoekwoorden
Puzzel mee en maak kans op een uur computerhulp. 
  Maak hier de puzzel
Wist u dat:
Op onze agenda:
Gezondheidscheck bij MBO Amersfoort
  Amersfoort  
  4 Oktober 2023
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Workshop: Musea online bezoeken
  Leusden  
  4 oktober 2023
U kunt online musea bezoeken via verschillende websites of apps. Er zijn diverse platforms beschikbaar die virtuele rondleidingen en tentoonstellingen aanbieden van musea over de hele wereld. Tijdens de workshop gaan we samen enkele van deze websites en apps proberen.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Spelletjesochtend
  Leusden  
  10 oktober 2023
Yahtzee, Wordhunt, Memory, Trivia, Lingo zijn allemaal spellen die we met elkaar gaan spelen. Dit doen we op een iPad of Laptop waarbij we met elkaar verbonden zijn. Leef3.nu regelt de apparatuur.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Gezondheidscheck bij Zuiver Zorg in Nijkerk
  Nijkerk  
  11 Oktober 2023
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Gezondheidscheck bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  25 Oktober 2023
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
  Leusden  
  31 oktober 2023
Tijdens deze informatiebijeenkomst hoort en ervaart u hoe kleine hulpmiddelen het leven een stuk eenvoudiger kunnen maken en uw zelfredzaamheid kunnen vergroten. Artikelen zijn met mooie kortingen aan te schaffen. 
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Bekijk hier de hele Agenda
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin