voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pedicure met vervoer naar locatie, hulpmiddelen bij Vegro, gezelligheid tijdens de feestdagen Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
9 november 2023
In deze Nieuwsbrief van november

U kunt lezen over: 
  • Hulpmiddelen bij Vegro in Amersfoort
  • Pedicure met haal en breng service in Leusden
  • Vergoedingen van Leef3.nu diensten
  • Opa is de beste
  • Bedbodemcheck
  • De rubriek van Petra
  • Een opticien aan huis
  • Kerstdiner Leef3.nu
  • Maaltijden voor de feestdagen
  • Klassieke concerten
  • Dagtochten in winterse sferen
  • De muziekquiz
  • Op onze agenda
 
Veel leesplezier!
Hulpmiddelen bij Vegro
Leden van Leef3.nu kunnen voor hulpmiddelen nu ook terecht bij de zorgwinkel van Vegro in Amersfoort. Ze zijn te vinden in het Meander Medisch Centrum op de begane grond in het winkelgebied. U kunt onder het ziekenhuis parkeren, waarvan de eerste 20 minuten gratis zijn.

Leden van Leef3.nu ontvangen 10% korting op hulpmiddelen en 13 weken gratis loophulpmiddelen.
  Lees meer
 
Proef: Pedicure met haal en breng service in Leusden
Voetverzorging is belangrijk om gezond oud te worden. 
In Nederland en ook in onze omgeving is er een tekort aan ambulante pedicures. Met andere woorden een pedicure die bij u thuis komt. Voetverzorging is belangrijk om gezond oud te worden en daarom wil Leef3.nu heel graag dat een pedicure ook mogelijk is voor mensen die niet zelfstandig naar een salon kunnen komen.
 
Om deze reden gaan we een proef doen, namelijk een pedicure met haal en brengservice. Deze voor nu ééndaagse activiteit zal plaatsvinden op woensdag 22 november in Verpleeghuis 't Hamersveld in Leusden. Inwoners van Leusden die lid zijn van Leef3.nu kunnen zich hiervoor inschrijven. 

Bij gebleken succes gaan we dit voortzetten en verder uitbreiden.
 
Woont u in Leusden en wilt u een pedicure met haal en brengservice?
  U kunt er hier meer over lezen en zich inschrijven
 
Vergoedingen van Leef3.nu diensten

Het Leef3.nu Zorgcollectief vult onze diensten mooi aan. Veel mensen bellen onze zorgadvieslijn dan ook met vragen over vergoedingen voor deze diensten.  


Denk daarbij aan vergoedingen voor :
  • Personenalarmering
  • Diëtiste
  • Mantelzorgvervanging
  • Valpreventie

Wilt u hier meer over weten?
  Lees dan hier verder
 
Sneller aan de beurt voor uw ziekenhuisafspraak of operatie? Vaak kan de zorgadvieslijn van Leef3.nu u helpen.
Hoe vervelend is het als u al lang rondloopt met een versleten heup en de wachttijd op een ingreep (of zelfs een eerste consult) duurt erg lang. Niet iedereen weet dat het mogelijk is om een consult of ingreep elders te laten uitvoeren dan alleen bij u in de buurt. Vraag de Leef3.nu Zorgadvieslijn om hulp als u eerder geholpen wil worden. Bel daarvoor naar 088- 12 10 210.
 
Opa is de beste  
Afgelopen zomer organiseerde Medipoint voor de tweede keer de ‘Pimp mijn rollator’ actie. Deze actie was wederom een groot succes, zo stuurden tientallen mensen hun eigen ontwerp in. Bij de Mobiliteitsmarkt in Leusden maakte de 9-jarige Evi het winnende ontwerp. Eigenlijk waren er twee winnaars, want Evi maakt het ontwerp voor niemand minder dan haar opa Krijn.
  Lees het hele verhaal
 
Bedbodemcheck
Een goede nachtrust heeft een positieve invloed op het geheugen en de concentratie. Het kan zijn dat u minder diep slaapt naarmate u ouder wordt. Meer comfort in de slaapkamer kan een oplossing zijn.


 
De hoogste tijd om eens stil te staan bij de volgende vragen:

1. Kan ik makkelijk in en uit bed stappen?
2. Kan ik het bed makkelijk opmaken?
3. Word ik wakker met pijn aan rug, schouders, nek of heupen?
4. Draai ik veel in mijn slaap?

De slaapadviseurs van Medipoint vertellen u graag meer over deze onderwerpen. Een slaapadviseur komt thuis langs en controleert of uw bed nog genoeg ondersteunt. Samen kijkt u naar de huidige situatie, en bespreekt u wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst.
Leden krijgen ook nog eens 50% korting op een ViscoClimate Ultra matras en Comfort Pillow hoofdkussen.
  Ook een bedbodemcheck. U kunt hem hier aanvragen
 
De rubriek van Petra
Deze maand: Samen actief en gezond in 2024 

Geregeld sta ik op diverse beurzen om mensen te informeren over wat Leef3.nu voor hen kan betekenen. Afgelopen vrijdag was ik nog te vinden op het FITPodium 60+ in Baarn.
Onlangs sprak ik met een actief lid dat verschillende bestuursfuncties vervult maar niet echt van sporten hield.  
  Lees meer
 
Opticien aan huis
U kunt thuis een oogmeting laten doen en een bril aanschaffen.
De Nederlandse Huisopticiens hebben meer dan 26 jaar ervaring met oogmeting en oogdrukmeting. Ze kunnen deze thuis bij u uitvoeren. Leden van Leef3.nu ontvangen 15% korting en garantie op monturen en glazen. Is uw bril stuk of zit hij niet meer goed? Kleine reparaties en het bijstellen van de bril voeren ze gratis uit. 

Wilt u graag een opticien aan huis?
  Lees meer
 
Komt u samen Kerst vieren?
Het Leef3.nu Kerstdiner was jarenlang een traditie. Het doet ons deugt dat we dit na jaren van weg geweest weer nieuw leven in kunnen blazen. Op 17 of 18 december ontvangen we u graag bij Hotel Van der Valk Leusden. Zet hem alvast in uw agenda. 
Het restaurant en de brasserie zijn helemaal in kerstsfeer en de chef zorgt voor een feestelijk menu. 

Begin december ontvangt u samen met uw nieuwe ledenpas een uitnodiging per post. Vanaf dat moment kunt u reserveren.
 
Een smakelijke decembermaand
In de drukke decembermaand is het heerlijk om te genieten van een bijzondere maaltijd, zonder zelf te hoeven koken. 
De koks van Maaltijd Thuis hebben speciaal voor uw gemak een aantal smaakvolle, koelverse maaltijden samengesteld, voor dat extra stukje luxe.

Dit jaar staat er onder andere een heerlijke varkenshaas met roomkaas, gekonfijte eendenbout en een Old Amsterdam kaasburger op het menu. Naast vier hoofdgerechten, hebben de koks ook een smakelijk voorgerecht bedacht. Zo is uw feestelijke diner helemaal compleet. 
  Lees meer
 
Classical Christmas van Jan Vayne
Beleef het ultieme kerstconcert met klassiekers van wereldberoemde componisten. In de hoofdrol Pianist Jan Vayne en het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands.
Wilt u naar het kerstconcert met een dagtocht van Midland Tours kijk dan hier.
Of gaat u liever met eigen vervoer? Kijk dan hier
 
Messiah van Händel
Händels Messiah is ’s werelds mooiste kerstoratorium en biedt al eeuwenlang troost en vreugde in moeilijke tijden. Voor deze uitvoering wordt gekozen voor een intieme setting waarbij zangers staan opgesteld in het orkest. Deze opstelling zorgt voor een ultieme beleving van het concert.
Wilt u naar het Messiah van Händel met een dagtocht van Midland Tours kijk dan hier. Of gaat u liever met eigen vervoer? Kijk dan hier
 
Geniet van winterse sferen 
Er zijn weer prachtige dagtochten waar u aan kunt deelnemen
Heerlijk genieten van een onbezorgde dag uit en gezellig met elkaar mooie nieuwe bestemmingen ontdekken! 
Op het programma staan onder andere kerstshoppen in Leuven, winterfair op kasteel Rosendael, Holiday on ice en een kerstcruise op tweede kersdag.  
  Lees meer
 
Maak de  Muziekquiz
Muziek haalt de meest mooie herinneringen naar boven. U weet vast nog welke muziek u vroeger draaide. Met deze quiz kunt u uw muziekkennis testen. U maakt kans op een muziek cadeaukaart. 
  Maak hem hier
 
Uw ledenpas voor 2024
Begin december ontvangt u van ons uw nieuwe ledenpas. Hiermee kunt u weer een jaar lang gebruik maken van onze diensten. Deze keer sturen wij u het Programma met de activiteiten in 2024. In deze gids kunt u gemakkelijk zien welke leuke en interessante activiteiten bijdragen aan het zo vitaal mogelijk oud worden.
 
Op onze agenda:
Gezondheidscheck bij Marienburg in Soest
  Soest  
  15 November 2023
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Gezondheidscheck bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  22 November 2023
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Gezondheidscheck bij MBO Amersfoort
  Amersfoort  
  29 November 2023
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Gezondheidscheck bij Zuiver Zorg in Nijkerk
  Nijkerk  
  13 December 2023
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Voor meer informatie en inschrijven
 
Bekijk hier de hele Agenda
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin