voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Henk Mouwe over het depotbezoek, Workshops klussen en Online musea bezoeken met Vera en heerlijke winterse maaltijden Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
24 januari 2024
In deze Nieuwsbrief van januari

Leest u over: 
  • Trainster Vera over de Workshop: Online Musea Bezoeken
  • Met Vera naar Beeld en Geluid
  • Henk Mouwe over het depotbezoek
  • Glad- en fijn gemalen maaltijden
  • Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
  • Informatiebijeenkomst Belasting
  • Bellen met de Digicoach. 
  • Workshop: Kleine klussen in huis 
  • Heerlijke winterse maaltijden
  • Belastingaangifte
  • Slaapadvies bij u thuis
  • Op onze agenda
 
Veel leesplezier!
 
Online musea bezoeken door Vera
Woensdag 21 februari in Amersfoort
Vera van Brakel is de nieuwe trainster van de Workshop: Online Musea bezoeken. Ze vertelt:
Een museum bezoeken en kunstwerken van dichtbij bewonderen is iets wat heel veel mensen graag doen, inclusief ik zelf. Veel musea zijn niet bij mij om de hoek of bevinden zich in het buitenland. Ik ontdekte zelf dat er online zoveel te vinden is op het gebied van kunst. Deze belevenis verschilt van een bezoek aan een museum, maar biedt wel een compleet andere ervaring. Er zijn prachtige achtergrondverhalen en door in te zoomen kunt u nog veel dichterbij komen dan u ooit bij een echt kunstwerk bent geweest.

Zelf vind ik het leukste om echt met mensen in gesprek te gaan. Samen gaan we praten over waar de interesses liggen en dan laat ik niet alleen het meisje met de parel zien, maar veel pareltjes op het internet. Het leuke is dat niet alleen uw kennis over musea en kunst groter wordt, maar spelenderwijs ook uw kennis over het internet.

Ik verheug mij echt op en een gezellige boeiende ochtend. Komt u ook?  
  Lees meer en opgeven voor de workshop
 
Met Vera naar Beeld en Geluid
Vera van Brakel, onze gastvrouw bij Beeld en Geluid
Op woensdag 28 februari staat er een speciale dagtocht gepland naar Beeld en Geluid in Hilversum. Bereid u voor op een dag vol met nostalgie en herinneringen.

We zijn verheugd dat de Amersfoortse Vera van Brakel ons deze dag mede zal vergezellen als gastvrouw. Misschien kent u haar wel als Vera Vlogt, een bekend gezicht vanwege haar bijdragen in de Stad Amersfoort, de KBO of van haar boek 'Uit Contact', een aangrijpend verhaal over het verlies van contact met haar dochter. Beeld en Geluid is voor Vera geen onbekend terrein; al jarenlang verzorgt ze hier boeiende rondleidingen en arrangementen. Ze is bekend met de radio- en televisiewereld.

Het nostalgische avontuur begint met een arrangement waarbij beelden worden vertoond die ongetwijfeld talloze herinneringen zullen oproepen. Vera deelt: 'Ik hoor vaak ontroerende reacties uit de zaal komen. Denk aan legendarische momenten zoals de uitspraak van Bartje: 'Ik bid niet veur brune bonen.' En zo passeren vele iconische momenten uit de afgelopen 70 jaar televisie de revue’.

Na de lunch wacht een rondleiding door de bijzondere depots die diep onder de grond liggen. En ook nog een leuk weetje: het indrukwekkende mediagebouw is ontworpen door dezelfde architect als het Eemhuis in Amersfoort.

Bereid u voor om deze dag een schat aan kennis over mediageschiedenis op te doen, en natuurlijk is gezelligheid gegarandeerd. We reizen in een comfortabele touringbus met vriendelijke chauffeur, die u onderweg graag over de ins en outs van de route vertelt. En niet te vergeten, er wordt ook goed voor de maag gezorgd gedurende de dag.

Ik kijk er naar uit om u te mogen begroeten op deze dag en laten we samen nieuwe herinneringen creëren.
 
"Daar komt Swierbertje, rare Swiebertje..."

Vera van Brakel

Gaat u ook mee? 
  Lees hier meer over de dagtocht
 
Henk Mouwe over Beeld en Geluid
Met Vera in gesprek over het depotbezoek.
  Bekijk hier de video
 
Glad- en fijn gemalen
Voor mensen die niet goed kunnen kauwen en slikken
Voedzaam en lekker eten is van essentieel belang voor lichaam en geest.
Als we voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgen, heeft dat een positief effect op onze vitaliteit. We hebben meer energie en voelen ons beter. Maar voor mensen die vanwege problemen met kauwen of slikken gepureerd of vloeibaar moeten eten kan het eten van een warme maaltijd een hele opgave zijn. 

Nu zijn er glad- en fijn gemalen producten die er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook nog eens erg lekker smaken. De maaltijden vergemakkelijken kauwen en slikken, bevorderen de eetlust en geven meer energie en dragen bij aan voldoende inname van energie en eiwit.
  Lees hier meer over de glad- en fijn gemalen maaltijden.
 
Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
Woensdag 28 februari in Amersfoort
De meesten van ons herkennen het wel, dat naarmate we ouder worden of aandoeningen hebben dagelijkse handelingen die vanzelfsprekend lijken meer moeite gaan kosten. Dit kan ook komen door bijvoorbeeld artrose of Parkinson. U kunt daarbij denken aan het opendraaien van potten, veters strikken, douchen, aan- en uitkleden, bukken of het toedienen van medicatie zoals oogdruppels.

Wist u dat er tal van oplossingen zijn die u kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten, comfort bieden en helpen om zo lang mogelijk activiteiten zelfstandig te kunnen blijven ondernemen.

Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgt u een volledig beeld van wat er allemaal verkrijgbaar is. De bijeenkomst wordt verzorgd door een specialist in hulpmiddelen. U bent tevens in de gelegenheid om de producten uit te proberen.

Deze bijeenkomst is alleen voor leden en u kunt gratis deelnemen. Tijdens de bijeenkomst ontvangen leden een voucher voor 5% extra korting op kleine hulpmiddelen, boven de normale 10% korting voor leden.
  Lees meer en opgeven
 
Informatie - bijeenkomst
Belasting
Donderdag 21 maart
Nijkerk
Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van belastingen en toeslagen die voor u van belang kunnen zijn.

Zo zal in elk geval aan bod komen wat de huidige stand is rondom het heffen van belasting over vermogen, ook wel bekend als Box 3 heffing. Daarnaast zal er een actueel overzicht gegeven worden van de zorgkosten en giften die voor aftrek in aanmerking komen en wordt u geïnformeerd over de diverse toeslagen die er momenteel zijn en de voorwaarden waar aan moet worden voldaan om hier aanspraak op te kunnen maken.

De informatiebijeenkomst zal verzorgd worden door een adviseur van Rowen Advies. Ze zijn al meer dan 10 jaar een nauwe samenwerkingspartner van diverse grote zorginstellingen in Nederland om alle belasting en administratiezaken te verzorgen voor hun leden.
  Lees meer en opgeven
 
Bellen met de Digicoach
Heeft u soms moeite bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen. U kunt op de Basicweg naar de Digicoach komen, maar u kunt uw vraag ook telefonisch stellen.
De Digicoach is er om uw vragen te beantwoorden over:
  • Mobiele telefoon
  • E-mail
  • Internet
  • Videobellen
  • Microsoft office

Ook geholpen worden door de Digicoach?
  Lees meer en maak een afspraak
 
Workshop Kleine klussen in huis 
Een nieuwe lamp ophangen of een wandschakelaar plaatsen, een schilderij aan de muur of het ontkalken van de douchekop? Van die kleine klusjes waarvan u denkt: het zou best handig zijn als ik dat zelf kon. Daarvoor zijn de klusworkshops.

Het geeft veel voldoening om zelf een klusje in huis aan te pakken en goed af te ronden. Een gevoel van: dat heb ik toch maar mooi weer gedaan. Bovendien is het in een groep leren klussen een gezellige activiteit. Het accent ligt ook op het veilig uitvoeren van een klus.

Op dinsdag 19 maart in Soest is de Workshop: Kleine klussen in huis. Daar leert u o.a. hoe u:
  • Een schilderij aan de muur ophangen
  • Ontkalken van douchekop
  • Batterijen vervangen van een rookmelder
  • Ontstoppen van een sifon
  • Piepende sloten en scharnieren smeren
U kunt zich hier opgeven
 
Heerlijke winterse maaltijden
De klassieke Nederlandse keuken in een seizoensdoos.
Stampot hete bliksem, hutspot met runderhachee, erwtensoep. U kunt genieten van heerlijke winterse maaltijden met de seizoensdoos van apetito.
Voor slechts € 39,50 (normaal € 55) ontvangt u 7 maaltijden.  
  Lees meer en bestellen
 
Belasting-aangifte 
Zoekt u een betrouwbare belastingadviseur voor het invullen van uw aangifte of heeft u behoefte aan goed financieel advies? 

U kunt terecht voor zaken als:
  • Een aangifte inkomstenbelasting.
  • Een aangifte schenkbelasting of aangifte erfbelasting.
  • Advies over de fiscale gevolgen van de verkoop- of aankoop van uw woning of een schenking aan uw kind.
Leef3.nu heeft verschillende betrouwbare en betaalbare partners die u van dienst kunnen zijn.
  Bekijk hier onze belastingadviseurs
 
Slaapadvies bij u thuis
Als u veel draait in uw slaap, wakker wordt met rugpijn of moeite heeft om uit bed te stappen, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Persoonlijk slaapadvies vinden we daarom erg belangrijk en dit kan bij onze partner Medipoint. Want een goede nachtrust heeft een positieve invloed op de gezondheid. Uw lichaam en geest herstellen als u diep genoeg slaapt en zo voorkomt u klachten.
Bent u benieuwd of uw bed nog genoeg ondersteunt? Maak dan een afspraak met de slaapadviseur voor een gratis bedbodemcheck bij u thuis (t.w.v. €59,99). Het bed wordt gecontroleerd en u krijgt een persoonlijk en deskundig advies. Tot eind februari profiteert u bovendien nog van kortingen tot 50% op het hele slaapassortiment (matrassen, bedden, bedbodems en hoofdkussens).
Goed om te weten: Vindt uw afspraak later dan eind februari plaats? Dan houdt u recht op de speciale kortingen.
  Lees meer en afspraak maken
 
Op onze agenda:
Gezondheidscheck bij MBO Amersfoort
  Amersfoort  
  7 februari
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Digicoach
  Amersfoort  
  9 februari
Heeft u soms moeite bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen.
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Zuiver Zorg in Nijkerk
  Nijkerk  
  14 februari 2024
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Workshop: Online musea bezoeken
  Amersfoort  
  21 februari
U kunt online musea bezoeken via verschillende websites of apps. Er zijn diverse platforms beschikbaar die virtuele rondleidingen en tentoonstellingen aanbieden van musea uit de hele wereld. Tijdens de workshop gaan we samen enkele van deze websites en apps proberen. 
  Lees meer
Digicoach
  Amersfoort  
  23 februari
Heeft u soms moeite bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen.
  Lees meer
Boks je fit - voor Parkinson patiënten
  Amersfoort  
  23 februari t/m 24 mei
Boksen zult u denken, dat is niks voor mij. Maar…………….., niets is minder waar. Maike, van OEHOE FIT COACH is een gecertificeerd Parkinson Bokstrainer.
  Lees meer
Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
  Amersfoort  
  28 februari
De meesten van ons herkennen het wel, dat naarmate we ouder worden of aandoeningen hebben dagelijkse handelingen die vanzelfsprekend lijken meer moeite gaan kosten. Wist u dat er tal van oplossingen zijn die u kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten.
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  28 februari
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Leef3.nu Dagtocht Beeld en Geluid
  Hilversum  
  28 februari
Bereid u voor om deze dag een schat aan kennis over mediageschiedenis op te doen, en natuurlijk is gezelligheid gegarandeerd.
  Lees meer
Workshop: Kleine klussen in huis.
  Soest  
  19 maart
Een nieuwe lamp ophangen of een wandschakelaar plaatsen, een schilderij aan de muur of het ontkalken van de douchekop? Van die kleine klusjes waarvan u denkt: het zou best handig zijn als ik dat zelf kon. Daarvoor zijn de klusworkshops.
  Lees meer
Informatiebijeenkomst belasting
  Nijkerk  
  21 maart
Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van belastingen en toeslagen die voor u van belang kunnen zijn.
  Lees meer
 
Bekijk hier de hele Agenda
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin