voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Maaltijdproeverij, Veiligheidsbingo, ICT ondersteuning en spreekuur hulpmiddelen in Soest.  Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
29 februari 2024
In deze Nieuwsbrief van februari

Leest u over: 
  • Maaltijdproeverij
  • Workshop: Kleine klussen in huis 
  • Spreekuur hulpmiddelen in Soest
  • Veiligheidsbingo
  • Veenstra ICT
  • Rollator met verlichting
  • Informatiebijeenkomst Belasting
  • Dagtochten voorjaar en zomer 2024
  • Matthäus Passion in AFAS Theater Leusden
  • Op onze agenda
 
Veel leesplezier!
 
Maaltijdproeverij
Vrijdag 19 april in Amersfoort
Kom genieten van de mogelijkheden van Maaltijden aan huis. 

Er is een enorme verscheidenheid in het aanbod van Maaltijden aan huis. Dit betreft smaak, voedingswaarde, dieetmogelijkheden, bezorgmomenten en de wijze van het bestellen. De  Maaltijdproeverij is een unieke kans om alles wat Leef3.nu op dit gebied te bieden heeft te ervaren en u nader te laten informeren. Alle partners waar Leef3.nu mee samenwerkt zijn op dit evenement aanwezig.
Benieuwd naar wat onze partners van maaltijden aan huis voor u kunnen betekenen? Beleef en proef het zelf!   

Graag ontvangen we u onder het genot van een kopje koffie of thee in ons werkcafé. 
  Lees meer en inschrijven
 
Workshop Kleine klussen in huis 
Op dinsdag 13 februari vond de workshop elektra plaats in het gezellige restaurant van woonzorgcentrum 't Hamersveld in Leusden. Deze ochtend stond in het teken van het verwerven van basisvaardigheden op het gebied van elektriciteit, variërend van het vervangen van een wandschakelaar en stopcontact tot het aansluiten van een lamp en het beheren van een groepenkast in huis. De sfeer was zowel gezellig als serieus, waarbij de deelnemers vol enthousiasme hun interesse toonden. 

Tijdens de workshop werden termen als "zeer verhelderend", "praktisch" en "duidelijke uitleg" frequent gebruikt, waarbij sommigen zelfs de workshop als "fantastisch" beschouwden. Het enthousiasme van de deelnemers werd mede aangewakkerd door Jan Huurdeman, die deze workshop leidde. Jan is actief voor het Rode Kruis, een van de samenwerkingspartners van Leef3.nu, en biedt onder andere veiligheidschecks aan huis aan, gericht op het voorkomen van vallen, brand en inbraak.

Na afloop van de workshop ontvingen de deelnemers een beschrijving van het geleerde, zodat ze thuis, mocht de kennis wat zijn weggezakt, nog even kunnen spieken. 

Op dinsdag 19 maart in Soest is de Workshop: Kleine klussen in huis. Daar leert u o.a. hoe u:
  • Een schilderij aan de muur ophangt
  • Een douchekop ontkalkt
  • Batterijen van een rookmelder vervangt
  • Een sifon ontstopt
  • Piepende sloten en scharnieren insmeert

Komt u ook?

U kunt zich hier opgeven
 
Spreekuur Hulpmiddelen in Soest
Op 20 maart in de Mariënburg 
Bij Leef3.nu krijgen we regelmatig de vraag van leden waar men in de omgeving van Soest en Baarn naar toe kan voor hulpmiddelen.
Daarom organiseren we een spreekuur met informatie over het lenen, huren of kopen van zowel grote als kleine hulpmiddelen en de bijbehorende vergoedingen.

In samenwerking met onze specialist in hulpmiddelen zal deze plaatsvinden op onze locatie in Mariënburg. Het betreft een inloopspreekuur waar u zich niet voor hoeft in te schrijven.

U bent welkom op:
Woensdag 20 maart
9:00 – 11:00 uur

Locatie:
Verpleeghuis Mariënburg
Burgemeester Grothestraat 80
3761 CN Soest
  Lees meer
 
Veiligheidsbingo
Bij veiligheidsbingo worden vragen over preventie gecombineerd met de gezelligheid van een bingo. 

Woensdag 10 april in Amersfoort
Met de veiligheidsbingo leert u alles over veiligheid in en om uw eigen woning. Een gezellige bingo waar u ook wijzer van wordt. Het is geen gewone bingo met cijfers, maar één waarbij vragen over veilig wonen aan de hand van kaarten met afbeeldingen zijn verwerkt in het spel.
U ontdekt tijdens deze bingo hoe u uw woning en omgeving nog veiliger kunt maken en hoe u vallen, inbraak en brand in huis kunt voorkomen. Uiteraard drinkt u tijdens de bingo samen een kopje koffie en zijn er leuke prijsjes te verdienen. Kortom een gezellige bijeenkomst die u niet mag missen

Komt u ook?
  Lees meer en inschrijven
 
Informatie - bijeenkomst Zelfredzaamheid in Nijkerk 
Dinsdag 9 april

Wist u dat er tal van oplossingen zijn die u kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten, comfort bieden en helpen om zo lang mogelijk activiteiten zelfstandig te kunnen blijven ondernemen.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u een volledig beeld van wat er allemaal verkrijgbaar is. De bijeenkomst wordt verzorgd door een specialist in hulpmiddelen.
  Lees meer en inschrijven
 
De rollator met verlichting
Wie deelneemt aan het verkeer, wil natuurlijk goed zichtbaar zijn. Of dat nu op de fiets is, met de auto of lopend. Dan is het wel zo veilig om verlichting te voeren. Zeker gedurende deze donkere maanden. Vanaf nu bent u wandelend heel goed zichtbaar met de Travixx Lumière. De eerste rollator met verlichting.

Leden van Leef3.nu ontvangen 10% korting.
Inekes ervaring
“Vanaf dag één dat ik daar mee loop, krijg ik volop aandacht. Ja, ik sta echt in de spotlights, terwijl dat van mij helemaal niet hoeft. Ik zet liever iemand anders in de spotlights. Maar goed, het is natuurlijk wel leuk. En het is door de verlichting ook echt veel veiliger en ik voel me daardoor ook veiliger. Ik word altijd en overal gezien op deze manier."
  Lees meer
 
Veenstra ICT
Nieuwe partner van Leef3.nu bij ICT ondersteuning
In een branche die vaak wordt overheerst door grote, afstandelijke bedrijven, staat Veenstra IT Service voor een warmere, persoonlijkere benadering van IT. Ze geloven in het creëren van echte verbindingen met klanten en in het bieden van op maat gemaakte oplossingen die echt aansluiten bij uw specifieke behoeften.
Daarom is Leef3.nu enthousiast om leden kennis met ze te laten maken.
Veenstra ICT kan bij u thuis komen of u komt naar de werkplaats in Hoevelaken. Wat kunnen ze o.a. voor u doen:
  • Computer reparatie en onderhoud
  • Hardware-Upgrades
  • Dataherstel en Back-ups
  • Persoonlijke computerhulp op maat

Leden betalen geen reiskosten en ontvangen korting op de werkzaamheden.
  Lees meer
 
Informatie bijeenkomst Belasting
Donderdag 21 maart in Nijkerk.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van belastingen en toeslagen die voor u van belang kunnen zijn.
  Lees meer en inschrijven
 
Dagtochten voorjaar en zomer 2024
Gezellig een dagje uit!
Heerlijk genieten van een onbezorgde dag uit en gezellig met elkaar mooie nieuwe bestemmingen ontdekken?! Speciaal voor u, hebben wij diverse leuke dagtochten samengesteld. U kunt vertrekken vanuit: Amersfoort, Amersfoort Nieuwland, Hoogland, Leusden en Soest.
  Lees meer
 
Matthäus Passion in AFAS Theater Leusden
Op 9, 23, 25 of 28 maart 
Al eeuwenoud maar nog steeds actueel
De musici in het orkest bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en zij behoren tot de Europese barokorkesten. De zangers worden geroemd om hun dynamische en expressieve klank. Samen zijn deze musici als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar. 

Met de gratis masterclass voorafgaand aan het concert ervaart u de Matthäus Passion nog intenser.
Leden van Leef3.nu betalen slechts € 40,- inclusief gratis consumpties en een gratis geschenkpakket t.w.v. € 70,-
  Lees meer
 
Op onze agenda:
Gezondheidscheck bij MBO Amersfoort
  Amersfoort  
  6 maart
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Digicoach
  Amersfoort  
  8 maart
Heeft u soms moeite bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen.
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Zuiver Zorg in Nijkerk
  Nijkerk  
  13 maart
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Workshop: Kleine klussen in huis.
  Soest  
  19 maart
Een nieuwe lamp ophangen of een wandschakelaar plaatsen, een schilderij aan de muur of het ontkalken van de douchekop? Van die kleine klusjes waarvan u denkt: het zou best handig zijn als ik dat zelf kon. Daarvoor zijn de klusworkshops.
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Mariēnburg in Soest
  Soest  
  20 maart
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Informatiebijeenkomst belasting
  Nijkerk  
  21 maart
Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van belastingen en toeslagen die voor u van belang kunnen zijn.
  Lees meer
Digicoach
  Amersfoort  
  22 maart
Heeft u soms moeite bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen.
  Lees meer
Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
  Nijkerk  
  9 april
De meesten van ons herkennen het wel, dat naarmate we ouder worden of aandoeningen hebben dagelijkse handelingen die vanzelfsprekend lijken meer moeite gaan kosten. Wist u dat er tal van oplossingen zijn die u kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten.
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  24 april
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
 
Bekijk hier de hele Agenda
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin