voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
LEEFFit Senioren Sport, de Maaltijdproeverij en de Digicoach komt naar Leusden Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
27 maart 2024
In deze Nieuwsbrief van maart

Leest u over: 
  • LEEFFit Senioren sport editie voorjaar 2024
  • Feestelijke voorjaarsmaaltijden
  • Informatiebijeenkomst Levensloopwijzer
  • Informatiebijeenkomst Nalatenschap
  • Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid met steunkousen
  • Maaltijdproeverij
  • Tuin of balkon zomerklaar maken
  • De Digicoach komt naar Leusden
  • Een verslag van Musea Online
  • Huishoudelijke hulp en ondersteuning
  • Veiligheidsbingo
  • Requiem van Mozart in Leusden
  • Op onze agenda
 
Veel leesplezier!
 
LEEFFit Nieuwe editie 2024
Bij Fit Academie Bokkeduinen
Na het grote succes van LEEFFit Senioren Sport vorig jaar starten we ook dit voorjaar met een nieuwe editie. 
Leef3.nu wil leden graag de mogelijkheid bieden om te sporten op een manier die aansluit bij de behoeften van senioren. Om zo fit te blijven en optimaal te blijven functioneren tijdens dagelijkse bezigheden, maar ook te zorgen voor een stukje gezelligheid.

De LEEFFit cursus is verdeeld over 8 lessen op de vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur startend op 10 mei.

De voordelen van de LEEFFit cursus:
  • Bot - en spierversterkende oefeningen
  • Meer kracht, conditie, balans en lenigheid voor het goed en soepel uitvoeren van dagelijkse bewegingen
  • De trainingen worden afgestemd op de leeftijd en niveau van alle deelnemers door individuele begeleiding
  • Versterking van de weerstand
  • Samen sporten en daarna gratis koffie en thee drinken

Kosten:
 € 55,- speciaal voor Leef3.nu leden. U zit niet vast aan een abonnement en u betaalt ook geen inschrijfkosten.

Voor deelnemers is er een gunstig doorstroomtarief wanneer u wilt blijven sporten bij Fit Academie Bokkeduinen.
  Lees meer
 
 
Feestelijke Voorjaars - maaltijden
Maaltijd Thuis heeft voor u een maaltijdpakket samengesteld. De maaltijden hebben een feestelijk tintje, speciaal ontwikkeld voor het voorjaar en kunnen tot 5 april worden besteld. U bestelt dit voorjaarspakket met 4 maaltijden nu voor maar € 30,- in plaats van € 44,- !
  Lees meer
 
Informatiebijeenkomst Levensloopwijzer
Regie bij het ouder worden - 23 april in Achterveld
Wat is eigenlijk regie hebben over uw leven? Regie hebben of voeren is het zelf leiding, sturing geven aan uw leven. Soms betekent dat keuzes maken. Het begint met kennis over uzelf. Waar bent u goed in? Waar heeft u moeite mee? Gaat u dit voor uzelf eens na.

Tijdens de informatiebijeenkomst bespreken we onderdelen van de levensloopwijzer. Denk daarbij aan; Hoe is het mijn gezondheid? Wat gaat goed en wat kan ik doen om dat zo te houden. Heb ik voldoende mensen bij wie ik mijn verhaal kwijt kan? Zo niet: hoe kan ik die kring vergroten. Kan ik mezelf redden of heb ik hulpmiddelen nodig om langer thuis te blijven wonen? Hoe sta ik er financieel voor? Zijn er zaken die geregeld moeten worden en als er moeilijkheden zijn kan ik die met iemand bespreken?

Onze Leefconsulent gaat in op alle aspecten van de Levensloopwijzer en de gastspreker van Hereditas verteld over de financiële zaken en het levenseinde.  

Na deze bijeenkomst zult u geïnspireerd zijn om bewuster over het leven en al deze componenten na te denken.   

  Lees meer
 
 
Informatiebijeenkomst
Nalatenschap
Woensdag 8 mei Amersfoort
Wanneer we overleiden laten we altijd wat na: een woning en bezittingen. Met een goede voorbereiding kunnen nabestaanden worden ontzien in de verdrietige periode na een overlijden.

Tijdens de informatiebijeenkomst “Nalatenschap” wordt u uitgebreid geïnformeerd over alle aspecten van goed nalatenschap. U weet precies wat en hoe u alles kunt organiseren en vastleggen. 
  Lees meer
 
 
Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
De meesten van ons herkennen het wel, dat naarmate we ouder worden of aandoeningen hebben dagelijkse handelingen die vanzelfsprekend lijken meer moeite gaan kosten. Dit kan ook komen door bijvoorbeeld artrose of Parkinson. Er zijn hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen, u kunt daarbij denken aan het opendraaien van potten, veters strikken, douchen, aan- en uitkleden, bukken of het toedienen van medicatie zoals oogdruppels.

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 9 april in Nijkerk gaat er veel aandacht uit naar de hulpmiddelen die helpen bij het aantrekken van steunkousen. Normaal is dit een zware activiteit waar vaak hulp bij nodig is. Er zijn verschillende hulpmiddelen die dit zoveel makkelijk maken en u de vrijheid bieden uw eigen steunkousen aan en uit te trekken wanneer u dit het beste uitkomt. 
  Lees meer
 
 
Maaltijdproeverij
Vrijdag 19 april in Amersfoort
Kom genieten van de mogelijkheden van Maaltijden aan huis. 
Benieuwd naar wat onze partners van maaltijden aan huis voor u kunnen betekenen? Beleef en proef het zelf!   

Graag ontvangen we u onder het genot van een kopje koffie of thee in ons werkcafé. 
  Lees meer en inschrijven
Deelnemende partners:
 
 
Laat uw tuin of balkon zomerklaar maken
Korting voor leden van Leef3.nu
Heeft u er ook zo'n zin in om weer heerlijk in de tuin of op uw balkon te zitten? Als het weer voorjaar wordt is het fijn wanneer uw tuin of balkon er mooi uitziet. U kunt dat zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door een vakman met hele groene vingers.

Tiggelaven Groenbeheer is gespecialiseerd in het onderhoud van alle soorten tuinen. De hovenier draait zijn hand niet om voor een siertuin vol met bloeiende planten en ook niet voor een stadse tuin met terras en bloempotten. Tevens kunt u uw tegels schoon laten spuiten. 

Ook voor onderhoud van een graf kunt u bij ze terecht.

Leden van Leef3.nu krijgen korting bij Tiggelaven Groenbeheer en in de maand april is er voor leden 10% korting op plantjes voor in plantenbakken. 
  Lees meer
 
 
Digicoach komt naar Leusden
Heeft u soms moeite bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen en komt op 5 april naar Leusden. 

Deze dienst is gratis voor leden.
  Lees meer
 
Workshop: Musea online bezoeken
Dinsdag 7 mei in Nijkerk

Wanneer we het geluid aanzetten kunnen we zelfs de zeemeeuwen en de zee horen.
Op woensdag 21 februari vond er in verpleeghuis De Lichtenberg de Workshop: Online Musea bezoeken plaats. 
Vera van Brakel nam ons mee in de online wereld van musea. Na een korte uitleg onder het genot van een kopje koffie of thee, bezochten we het eerste online museum, het Mauritshuis.

Hoewel het in het begin voor de meeste even wennen was hoe het rondlopen en bekijken precies werkte, vonden de deelnemers al snel hun weg in het museum. Vooral de mogelijkheid om een bepaald schilderij van dichtbij te kunnen bekijken en in te kunnen zoomen zorgde voor veel leuke reacties.

Het Panorama van Scheveningen van Mesdag was ook zeker online het bezoeken waard. Het ziet er niet alleen gedetailleerd uit, maar toen we ons geluid aanzetten hoorden we zelfs zeemeeuwen en de zee.

We sloten af met een bezoek aan het Archief Eemland en met de gemaakte aantekeningen om dit zelf thuis nog eens over te doen sloten we een gezellige en geslaagde ochtend af.

Wilt u de Workshop: Online Musea bezoeken, zelf bezoeken. Op 7 mei is de volgende workshop.
  U kunt zich hier opgeven
 
 
Huishoudelijke hulp en ondersteuning
In Soest en Baarn
Het is tegenwoordig heel normaal om een helpende hand in huis te hebben. Een vertrouwd gezicht die u helpt in huis. De vaste thuishulp van Thuishulp & Meer helpt u met huishoudelijke werk, maar houdt u ook gezelschap. Samen koffie drinken, een wandeling maken of naar de naar de markt gaan. 
  Lees meer
 
 
De rubriek van Petra
Ontdek de Levensloopwijzer
Als Leefconsulent spreek ik regelmatig met leden over uiteenlopende thema's zoals Gezondheid, Wonen, Zingeving, Zorg en Sociale contacten. Al deze ervaringen komen samen in de bijeenkomst over de Levensloopwijzer.
  Lees meer
 
Veiligheidsbingo 
Woensdag 10 april in Amersfoort

U ontdekt tijdens deze bingo hoe u uw woning en omgeving nog veiliger kunt maken en hoe u vallen, inbraak en brand in huis kunt voorkomen. Uiteraard drinkt u tijdens de bingo samen een kopje koffie en zijn er leuke prijzen te verdienen. Kortom een gezellige bijeenkomst die u niet mag missen
  Lees meer
 
Mozarts mooiste muzikale erfenis in het AFAS Theater Leusden
Requiem Mozart
Het indrukwekkende Requiem van Mozart werd door de film ‘Amadeus’ bekend bij het grote publiek. De feestelijke Krönungsmesse laat een heel andere Mozart horen.

Met de 30 minuten durende masterclass, voorafgaand aan het concert, wordt uw beleving nog intenser. 

Leden betalen € 40,- i.p.v.  € 90,- + geschenkpakket t.w.v. € 70,-.
Inclusief parkeren en consumpties. 
  U kunt hier kaarten bestellen
 
Op onze agenda:
Gezondheidscheck bij MBO Amersfoort
  Amersfoort  
  3 april
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Zorgmarkt vitaal ouder worden
  Hoevelaken  
  3 april
Onze Leefconsulent Petra is te vinden op de Zorgmarkt in Hoevelaken. Laat u inspireren om actief, vitaal en gezond ouder te worden. Locatie: De Stuw, De Brink 10, 3871 AM Hoevelaken. Grote zaal (via achteringang). Aanvang: 14.00 uur
Afsluiting: 16.30 uur
Digicoach
  Leusden  
  5 april
Heeft u soms moeite bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen.
  Lees meer
Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
  Nijkerk  
  9 april
De meesten van ons herkennen het wel, dat naarmate we ouder worden of aandoeningen hebben dagelijkse handelingen die vanzelfsprekend lijken meer moeite gaan kosten. Wist u dat er tal van oplossingen zijn die u kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Deze bijeenkomst staat in het teken van hulpmiddelen bij steunkousen. 
  Lees meer
Veiligheidsbingo
  Amersfoort  
  10 april
Bij de veiligheidsbingo worden vragen over preventie gecombineerd met de gezelligheid van een bingo.  
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Zuiver Zorg in Nijkerk
  Nijkerk  
  10 april
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Gezondheidsmarkt in de wijk Schothorst 
  Amersfoort  
  16 april
We worden steeds ouder, maar we willen ook graag fit en vitaal blijven, zodat we kunnen blijven genieten van het leven. Hoe doen we dat? Er zijn deze dag diverse professionals zoals onze Leefconsulent om tips te geven en er is een fittest. Natuurlijk zijn er ook gezonde en lekker hapjes deze dag!
De gezondheidsmarkt vindt plaats in Kerk De Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59 achter de Jumbo van 14:00 - 17:00 uur. Het is gratis. Aanmelden via 06-17455323
Maaltijdproeverij
  Amersfoort  
  19 april
Er is een enorme verscheidenheid in het aanbod van maaltijden aan huis. Dit betreft smaak, voedingswaarde, dieetmogelijkheden, bezorgmomenten en de wijze van bestellen. Ontdek het allemaal tijdens de Maaltijdproeverij. 
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  24 april
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Workshop: Musea online bezoeken
  Nijkerk  
  7 mei 
U kunt online musea bezoeken via verschillende websites of apps. Er zijn diverse platforms beschikbaar die virtuele rondleidingen en tentoonstellingen aanbieden van musea uit de hele wereld. Tijdens de workshop gaan we samen enkele van deze websites en apps proberen. 
  Lees meer
Informatiebijeenkomst Nalatenschap
  Amersfoort  
  8 mei
Iedereen laat iets na: een situatie, bezittingen. U denkt daar misschien liever niet over na. Toch is het verstandig dat wel te doen. Met goede voorbereidingen worden geliefden, naasten en betrokkenen ontzien na uw overlijden of als u het door ziekte zelf niet meer zeggen kunt (wilsonbekwaam bent).
  Lees meer
LEEFFit Senioren Sport
  Amersfoort  
  10 mei t/m 14 juni
Na het grote succes van LEEFFit Senioren Sport vorig jaar starten we ook dit voorjaar met een nieuwe editie. De lessen zijn gericht op de 5 grond motorische vaardigheden, namelijk coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. De deskundige trainer van Fit Academie Bokkeduinen is er om u te begeleiden en te ondersteunen.
  Lees meer
Gezondheidscheck bij Mariēnburg in Soest
  Soest  
  15 mei
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
Bekijk hier de hele Agenda
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin