voor u
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
LEEFFit Boksen en Dansen, Het betere bochtenwerk met een driewieler Lees online  |  Afmelden
Leef3.nl
Nieuwsbrief
17 juli 2024
In deze Nieuwsbrief van juli
  • LEEFFit Boksen
  • Maaltijden aan huis
  • LEEFFit Dansen
  • Fietsen op een driewieler
  • Het maken van een fotoboek
  • Elke maand een bloeddrukmeter
  • LEEFFit Lichaam & Geest
  • Workshopprogramma Parkinson
  • Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
  • Workshop: Musea online bezoeken
  • De rubriek van Petra
 
LEEFFit Boksen
Kracht, Coördinatie en Evenwicht
10 lessen van 3 september t/m 5 november in Amersfoort

Boksen is een fantastische activiteit voor senioren, die heel veel voordelen met zich meebrengt. Het is een goede manier om bloedsomloop, kracht en flexibiliteit te verbeteren.
Boksen vereist coördinatie, evenwicht en reactiesnelheid, wat kan helpen bij het verbeteren van de algehele fysieke conditie, mentale scherpte en het reduceren van het risico op vallen. De botdichtheid verbeterd, wat het risico op osteoporose en botbreuken verminderd.

Bij LEEFFit boksen zijn de trainingen afgestemd op de leeftijd en niveau van alle deelnemers door individuele begeleiding. Bij deze vorm van boksen wordt er geen echt fysiek contact gemaakt.

LEEFFit zou LEEFFit niet zijn als we niet zouden zorgen voor een stukje gezelligheid. Na afloop van de les kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee aan de lange tafel en kunt u de andere sporters beter leren kennen en kunt u ervaringen uitwisselen.

De bokslessen worden gegeven door en bij Boks Academie Amersfoort, een onderdeel van Weerbaarheidscentrum Eemland Sport en Bewegen. De Boks Academie onderscheidt zich van andere bokscentra in de regio door een prettige en persoonlijke sfeer en persoonlijke begeleiding door professionele en goed opgeleide trainers.
  Lees meer
 
 
Maaltijden aan huis
Veel leden van Leef3.nu ontvangen maaltijden aan huis. 
Dat kan zijn omdat koken niet meer zo makkelijk gaat, maar ook omdat er zo meer tijd over blijft voor andere dingen. Lees hier de ervaring van Ron over onze partner Maaltijd Thuis. 
Ron, klant bij Maaltijd thuis
“Maaltijd Thuis helpt mij gezond en gevarieerd te eten. De maaltijden worden met zorg bereid en met plezier door een vaste bezorger bij mij aan huis gebracht. Mijn bezorger is heel vriendelijk en zet zelfs de maaltijden altijd keurig in mijn koelkast. Nu houd ik weer energie over om aan mijn hobby’s te besteden!”

Heeft u ook interesse in maaltijden aan huis en gratis bezorging voor leden?
  Lees meer
 
LEEFFit Dansen
7 lessen van 10 september t/m 22 oktober in Amersfoort

Dansen is een ontzettend leuke activiteit die aangepast kan worden aan verschillende fitnessniveaus en mobiliteit, waardoor het een toegankelijke en plezierige manier is om actief en gezond te blijven.
Dansen helpt bij het verbeteren van mobiliteit en balans, wat essentieel is om het risico op vallen te verminderen. Door de vloeiende bewegingen en ritmische passen versterkt dansen de spieren en verbetert het de botdichtheid. Het is ook een uitstekende cardio oefening die de hartslag verhoogt en de bloedcirculatie bevordert.

Naast de fysieke voordelen is dansen heel goed voor ons brein. Het stimuleert de hersenen en kan helpen bij het verbeteren van geheugen en andere cognitieve functies.

En het belangrijkste, van dansen in een groep worden we heel gelukkig. Daarom starten we op 10 september met een danscursus bij Studio Pauline in Leusden.

De dansstudio staat onder leiding van Pauline de Jager. Zij danst al vanaf haar vijfde jaar ballet. Tijdens de middelbare school volgde zij de vooropleiding Showdans bij Penney de Jager. Vanaf haar zestiende jaar danste zij als professioneel danseres bij het Ballet van Penney de Jager in het Holland Show Ballet.
  Lees meer
 
 
Fietsen op een driewieler
Het betere bochtenwerk
Fietsen op een driewieler voelt net even anders dan op een tweewieler. Waarschijnlijk merkt u het meteen bij de eerste bocht: hier gebeurt iets onverwachts. Uw lichaam gaat van nature mee hangen in de bocht. Maar bij een driewielfiets hoeft dat niet, die blijft rechtop staan in de bocht en u dus ook.

Meer lezen over fietsen op een driewielfiets? Lees verder op de website.

Zelf het verschil voelen?
Welke driewielfiets het beste bij u past? Daar adviseren ze u graag over bij Medipoint. U kunt ook thuis een proefrit maken. De adviseur van de ThuisService komt hiervoor graag bij u langs. Een afspraak maakt u op medipoint.nl/thuisadvies
  Lees meer
 
 
Het maken van een fotoboek
Het maken van een fotoboek is een leuke en creatieve manier om herinneringen te bewaren en te delen. 
Wanneer u dit nog nooit heeft gedaan, dan is het fijn als iemand u op weg helpt. Op vrijdag 23 augustus kunt u hiervoor terecht bij de Digicoach. Hij kan u helpen met het uitleggen van de systemen Cewe (Kruitvat en Albert Heijn) en Albelli
  U kunt u hier inschrijven
 
Elke maand een Bloeddrukmeter
In september starten de Gezondheidschecks weer. Wist u dat we elke maand aan één van de deelnemers een bloeddrukmeter cadeau geven? Met de Gezondheidscheck testen studenten van MBO Amersfoort (opleiding tot doktersassistente) uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. 
U kunt zich al inschrijven.
  Lees meer
 
LEEFFit Lichaam & Geest
Yoga, Pilates en wandelen met aandacht 
Nog een aantal plaatsen vrij
In september starten we met een nieuwe LEEFFit cursus en deze keer met een wat andere insteek, namelijk Lichaam & Geest. In deze cursus werken we door middel van Yoga, Pilates en Wandelen met aandacht aan een gezonde balans tussen lichaam en geest.

De LEEFFit lichaam & Geest cursus is een traject van 8 lessen op de donderdag startend op 29 augustus van 11:00 tot 12:00 uur.
  Lees meer
 
 
Workshopprogramma Parkinson
Meer vaardigheden en (zelf)vertrouwen
Tijdens de vakantieweek voor mensen met Parkinson (5 t/m 9 augustus) organiseren Beweging 3.0 en Leef3.nu dagelijks diverse workshops. De vakantieweek is volgeboekt, maar de workshops zijn ook los te boeken. 

Dit zijn de workshop die u kunt volgen:
  • Veiligheid in en rondom het huis, een workshop door het Rode Kruis
  • Bewegen met Parkinsonfysiotherapeut Terrie
  • Proeverij en eetbeleving
  • Muziektherapie
  • Zelfredzaamheid voor mensen met Parkinson
  • Op weg naar balans in de zorg voor de ander, voor mantelzorgers
  • Ontdek de kracht van boksen
  Lees meer
 
 
Informatie - bijeenkomst Zelfredzaamheid
16 augustus in Amersfoort
Er zijn zoveel handige kleine hulpmiddelen die uw dagelijks leven makkelijker en comfortabeler maken. Denk daarbij aan artikelen die helpen bij het aantrekken van schoenen, potten en blikken openen, ogen druppelen, schoenen en (steun)kousen aantrekken en spullen oprapen. Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgt u een volledig beeld van wat er allemaal verkrijgbaar is.
  Lees meer
Workshop Online Musea bezoeken
11 september in Soest
Er gaat een wereld voor u open als u ontdekt wat er online allemaal te bekijken is. De details van schilderijen zijn perfect zichtbaar en er is zoveel achtergrond informatie te vinden. 

Komt u ook?
  Lees meer
 
De rubriek van Petra
Deze maand: Kent u dat?

De ene dag lijkt alles moeiteloos te gaan: vol energie, lachend door het leven. Maar op andere dagen lijkt niet alles vanzelf te gaan. Soms is het ons lichaam dat niet mee wil werken, en andere keren zijn het onze eigen gedachten die ons tegenwerken. Hoe fijn is het dan om weer terug in de positieve energie te komen.
  Lees meer
 
Op onze agenda:
Digicoach
  Amersfoort  
  26 juli
Heeft u vragen bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen.
  Lees meer en inschrijven
 
Digicoach
  Amersfoort  
  9 augustus
Heeft u vragen bij het gebruik van uw mobiele telefoon, tablet of PC? De Digicoach is er om u te helpen.
  Lees meer en inschrijven
 
Informatiebijeenkomst Zelfredzaamheid
  Amersfoort  
  16 augustus
Er zijn zoveel handige kleine hulpmiddelen die uw dagelijks leven makkelijker en comfortabeler maken. Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgt u een volledig beeld van wat er allemaal verkrijgbaar is. De bijeenkomst wordt verzorgd door een specialist in hulpmiddelen. U bent tevens in de gelegenheid om ze uit te proberen.
  Lees meer en inschrijven
 
Maken van een fotoboek bij de Digicoach
  Amersfoort  
  23 augustus
De Digicoach legt aan u uit hoe u een fotoboek kunt maken met de de systemen Cewe (Kruitvat en Albert Heijn) en Albelli. 
  Lees meer en inschrijven
 
LEEFFit Lichaam & Geest
  Amersfoort  
  29 augustus t/m 17 oktober
In deze cursus werken we door middel van Yoga, Pilates en Wandelen met aandacht aan een gezonde balans tussen lichaam en geest.
  Lees meer
 
LEEFFit Boksen
  Amersfoort  
  3 september t/m 5 november 
Boksen is een fantastische activiteit voor senioren, die heel veel voordelen met zich meebrengt. Het is een goede manier om bloedsomloop, kracht en flexibiliteit te verbeteren. Komt u ook boksen bij Boks Academie Amersfoort?
  Lees meer
 
LEEFFit Dansen
  Leusden  
  10 september t/m 22 oktober
Dansen is een veelzijdige activiteit die aangepast kan worden aan verschillende fitnessniveaus en mobiliteit, waardoor het een toegankelijke en plezierige manier is om actief en gezond te blijven. Komt u ook dansen?
  Lees meer
 
Workshop Online Musea bezoeken
  Soest  
  11 september
Er gaat een wereld voor u open als u ontdekt wat er online allemaal te bekijken is. De details van schilderijen zijn perfect zichtbaar en er is zoveel achtergrond informatie te vinden.
  Lees meer
 
Gezondheidscheck bij De Pol in Nijkerk
  Nijkerk  
  11 september
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer en inschrijven
 
Gezondheidscheck bij Mariēnburg in Soest
  Soest  
  18 september
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer en inschrijven
 
Gezondheidscheck bij Medipoint in Leusden
  Leusden  
  25 september
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer
 
Gezondheidscheck bij MBO Amersfoort
  Amersfoort  
  2 oktober
Met de Gezondheidscheck testen de studenten van de opleiding Doktersassistent uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte. Per maand wordt er een bloeddrukmeter onder de deelnemers van de Gezondheidschecks verloot.
  Lees meer en inschrijven
 
Bekijk hier de hele Agenda
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
Leef3.nu
Basicweg 24
3821 BR Amersfoort
info@leef3.nu
033 469 23 23
E-mail opties
Reageren
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin